/gasztro/csokitorta-mogyorohabbal/
hirdetés

GASZTRO

Csokitorta mogyoróhabbal

Ez a csokitorta nagyon finom, gyorsan elkészíthető és a tésztája lisztmentes. Különlegessé a csokis-mogyorós krém teszi. Ha fokozni szeretnétek az élvezeteket, akkor kínáljátok tejszínhabbal. A tortát szobahőmérsékleten tálaljátok, mert úgy sokkal krémesebb.

Link másolása

hirdetés

Ez a csokitorta nagyon finom, gyorsan elkészíthető és a tésztája lisztmentes. Különlegessé a csokis-mogyorós krém teszi. Ha fokozni szeretnétek az élvezeteket, akkor kínáljátok tejszínhabbal. A tortát szobahőmérsékleten tálaljátok, mert úgy sokkal krémesebb.

Colors in the Kitchen receptje a Colors in the Kitchen blogon

Hozzávalók egy 23 cm-es tortához:

A tortalaphoz:

hirdetés

34 dkg étcsokoládé

7 db M-es tojás kettéválasztva

14 dkg vaj + egy kevés a tortaformát kivajazni

16,5 dkg nádcukor

1/4 kiskanál só

A mogyorós habhoz:

11,5 dkg étcsokoládé

11,5 dkg mogyoró

1 evőkanál keményítő

5 db M-es tojásfehérje

17,5 dkg nádcukor

Előkészületek:

A tortaformát vajazzuk ki körbe és az aljára sütőpapírt helyezzünk. A sütőt melegítsük elő 175 fokra. A mogyorót sütőpapírral bélelt tepsiben pirítsuk kissé meg 5-10 perc alatt, hogy le tudjuk hámozni. Ezt a lépést akár mikróban is megtehetjük. Konyhai papírtörlőkendővel hámozzuk le egyesével a mogyorókat.

A tortalap elkészítése:

A 34 dkg étcsokoládét mikróban olvasszuk meg. Fokozatosan 30 másodpercekre tegyük be és időközönként kevergessük, vagy gőz fölött is olvaszthatjuk. A 7 tojást válasszuk szét. Hogy ne kelljen a gépi habverőt elmosni előbb a tojásfehérjéket a sóval verjük kemény habbá. Majd a puha vajat a cukorral keverjük habosra.

Egyesével adjuk hozzá a tojások sárgáját, gépi habverővel keverjük habosra. Adjuk hozzá az olvasztott csokoládét, majd a tojáshab felét. Ekkor már spatulával dolgozzuk bele óvatosan. Adjuk hozzá a maradék habot és keverjük homogénre vigyázva, hogy ne törjük össze a habot. Öntsük a tortaformába és süssük 25-30 percet 175 fokon.

A mogyoróhab elkészítése:

A meghámozott mogyorót és a csokoládét aprítsuk fel. Egy része lehet apróbb, másik darabosabb. Akár aprítógépben is készíthetjük, csak ne aprítsuk sokáig, nehogy lisztszerű legyen a keverék. Adjuk hozzá a keményítőt, keverjük el.

Az 5 tojás fehérjét a cukorral kemény habbá verjük. Lassanként adagoljuk hozzá a cukrot. A kemény habhoz keverjük a mogyoró-csokoládé-keményítő keveréket. A tortát vegyük ki a sütőből és kanalazzuk rá a habot. Tegyük vissza további 25 percre a sütőbe.

Amint készen van hagyjuk kissé kihűlni majd késsel válasszuk el a habot a tepsitől. A hab ahogy hűl középen kissé megereszkedik, de ez ne bátortalanítson el senkit :) Csak akkor szeleteljük ha már teljesen kihűlt. Akár behűtve is tálalható, akkor viszont keményebb, összeállóbb torta lesz, szobahőmérsékleten krémesebb.

Tejszínhabbal tálaljuk.

További különleges finomságokért katt: Colors in the Kitchen-ra!

Ha megkóstolnád, nyomj egy lájkot!


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk


hirdetés


Link másolása

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk
hirdetés


Link másolása

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk

hirdetés


Link másolása

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk

hirdetés


Link másolása

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk