Csokiszalámi házilag
Hozzávalók:
20 dkg étcsoki
10 dkg tejcsoki
10 dkg kandírozott narancshéj
5 dkg szeletelt mandula
10 dkg jófajta háztartási keksz
5 evőkanál narancslé vagy narancslikőr
A kekszet durván összetörtem, mégpedig úgy, hogy a zacskóján többször áthajtottam egy nyújtófával. A csokit óvatosan felolvasztottam, belekevertem a narancslét is. Majd jött az összes többi hozzávaló is. Ezután én úgy fél órára beteszem a hűtőbe, hogy kicsit visszadermedjen, de ne legyen kemény.
Az asztalra folpack fóliát terítettem. Alaposan beszórtam porcukorral. A közepére egy szép sorban került a csokis cucc. A tetejét is megszórtam porcukorral. A fóliát ráhajtottam, és igyekeztem szép hengeres formára gyömöszölni. Ezután újra be kell tenni a hűtőbe, hogy teljesen megdermedjen, és már lehet is szépen szeletelni. Ha nem elég fehér és egyenletes a külseje, további porcukros bedörzsölést alkalmazok.
Ebből a mennyiségből két kisebb rúd szalámi lesz.
Ági további receptjeiért kattints IDE!
Ha szívesen megkóstolnád, nyomj egy lájkot!