hirdetés

GASZTRO

Csokiszalámi házilag

Ennek az édességnek rengeteg neve van: csokiszalámi, kekszszalámi, néger szalámi, majomkenyér, keksz-tekercs. Aminek ennyi neve van, az csak jó lehet, különösen, ha ilyen jó hozzávalók kerülnek bele.
Kern Ági receptje az Ági főz blogon - szmo.hu
2013. február 04.

hirdetés

Hozzávalók:

20 dkg étcsoki

10 dkg tejcsoki

10 dkg kandírozott narancshéj

hirdetés

5 dkg szeletelt mandula

10 dkg jófajta háztartási keksz

5 evőkanál narancslé vagy narancslikőr

A kekszet durván összetörtem, mégpedig úgy, hogy a zacskóján többször áthajtottam egy nyújtófával. A csokit óvatosan felolvasztottam, belekevertem a narancslét is. Majd jött az összes többi hozzávaló is. Ezután én úgy fél órára beteszem a hűtőbe, hogy kicsit visszadermedjen, de ne legyen kemény.

Az asztalra folpack fóliát terítettem. Alaposan beszórtam porcukorral. A közepére egy szép sorban került a csokis cucc. A tetejét is megszórtam porcukorral. A fóliát ráhajtottam, és igyekeztem szép hengeres formára gyömöszölni. Ezután újra be kell tenni a hűtőbe, hogy teljesen megdermedjen, és már lehet is szépen szeletelni. Ha nem elég fehér és egyenletes a külseje, további porcukros bedörzsölést alkalmazok.

Ebből a mennyiségből két kisebb rúd szalámi lesz.

Ági további receptjeiért kattints IDE!

Ha szívesen megkóstolnád, nyomj egy lájkot!


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk