/gasztro/csokiozonnel-var-az-edes-napok/
hirdetés

GASZTRO

Csokiözön az Édes Napokon

Töménytelen mennyiségű csoki és cukorka vár rátok az idei Édes Napokon, amelynek ismét a Budai Vár ad otthont. A nassolás mellett megtudhatjátok miből és hogyan készül a csoki, sőt Gombóc Artúrral és az óriás Kindertojással is találkozhattok. Csokoholisták és édességrajongók, ott a helyetek!

Link másolása

hirdetés

Töménytelen mennyiségű csoki és cukorka vár rátok az idei Édes Napokon, amelynek ismét a Budai Vár ad otthont. A nassolás mellett megtudhatjátok miből és hogyan készül a csoki, sőt Gombóc Artúrral és az óriás Kindertojással is találkozhattok. Csokoholisták és édességrajongók, ott a helyetek! :)

Gerlachfalvy Réka írása, Mervai Márk képeivel

Csütörtöktől ismét megnyitotta kapuit az Édes Napok. A csoki-, és édességfesztivált a tavalyi élményekre alapozva már egy éve vártuk. Olyan sokan voltatok kíváncsiak az első rendezvényre, hogy az idei négy napos lett a és a területe több mint duplájára nőtt. Így már sokkal könnyebben élvezhetitek az édesség nyújtotta örömöket.

hirdetés

A legismertebb kézműves csokimanufaktúrák mellett a kisebbek, az újak és a nagy gyártók is bemutatkoznak. Olyan az egész, mint egy elvarázsolt meseország! Az esemény kimondottan populáris jellegű a hétköznapi termékektől kedvezve a csúcskategóriásig mindent megtalálhattok, különböző extrákkal megspékelve.

A belépő mellé kakaóbabtöretes Tibi csokit kaptok, ami nem csak egy kedves gesztus, hanem valódi örömet jelent, hogy a közismert gyártó valami különlegessel is előrukkolt. Útvonalat kár tervezni, hiszen a kiállítók sorrendje között nincs logika.

A Hunyadi udvarban a legvegyesebb a felhozatal, de itt sok érdekességgel találkozhattok. A Keserédes csípős és csemege csokiszalámit kínál, a budapesti Cukorka előtt forognak a csodás, kézzel készített nyalókák, a Királyi Marcipánok választéka színes és bőséges, a Ferreo pedig igazi gyereksarokkal és óriási Kindertojással rukkolt elő.

Mellette kapott helyet a híres mangalica töpörtyűs csokis drazsé, pár méterrel arrébb pedig a libamájas édességgel is megbarátkozhattok. A Shopline-nál óriás csokinak álcázott csokilexikon kapható. Kicsit kilógnak a sorból a helyben sütött olasz pizzák, a sajtok, és a magyaros ételek, de legalább akkor is jóllakhattok, ha nem csak csokival szeretnétek tömni a bendőtöket.

A Hunyadi udvar melletti teraszon találjátok a kisszínpadot, itt alkoholból sincs hiány. Mi angol csokis sört kóstoltuk és nem csalódtunk, iható volt. Igaz a kávéra jobban hasonlított az íze, mint a csokira. Ingyenes fogászati szűrésre is mehettek, és olyan tradicionális magyar édességet is kóstolhattok, mint a rózsafánk.


A Savoya-teraszon igaz, hűvösebb van, de az élmény kárpótol. A nagyszínpadon folyamatosak a programok, a Lindt kedves hölgyei bonbonokat kínálnak, a fagyit rózsaformába mérik. Itt találkozhattok a két legismertebb csokikészítőnkkel Szántó Tiborral, és a Rózsavölgyi Csokoládéval, és Gombóc Artúr is erre kószál.

Ha nem kóstoltatok még majoránnás csokit, akkor most itt az ideje, sőt az orrotokon keresztül kakaót szippantva újabb ízélményekben lehet részetek. Libatöpörtyűs csokit, csokival leöntött zöldségcsipszet és sült marcipánt is találtok itt. A budapesti Csoki Múzeum szerencsekerekét is megpörgethetitek, a nyeremény garantáltan egy alkoholos finomság.

A Halászófiú terasz felé haladva a Szamos házban üvegablakon keresztül megnézhetitek, hogyan készül a csoki, több helyen is megízlehetitek a kakaóbabot. Kisebb bemutatókat más standoknál is tartanak, érdemes nyitott szemmel sétálni. Kóstolót szinte mindenki kínál. Kérdezzetek bátran, tapasztalataink szerint a kiállítók szívesen válaszolnak a feltett kérdésekre. A fesztivál vendégországa Németország, így ne lepődjetek meg, ha sok német szót hallotok.

Az idei díszvendég is egy nemzetközileg elismert és népszerű szaktekintély, Chloé Doutre-Roussel Londonból. Chloé-tól megtudtuk, hogy a minőségi csokinak három összetevője van: kakaó, kakaóvaj és cukor. Kevésbé számít a kakaótartalom mennyisége, a minőséget a kakaóbab határozza meg, amit nem szoktak feltűntetni a csomagoláson a gyártók.

Chloénak saját csokoládémárkája van, a nagyipari termékeket elveti. A kedves hölgy nem hisz abban, hogy a csokoládéfogyasztás fokozná a boldogsághormonokat. Ezzel az állításával természetesen vitatkozhattok. :)

A Nemzeti Galériában csokoládészobrot épített a Callebaut szakmai csapata, ezt se hagyjátok ki. Vasárnap délután pedig megválasztják Cherry Queen Csokoládé Királynő-jét. Ami biztosan garantált, ha kilátogattok édes élményekben lesz részetek!

A fesztivál szombaton éjfélig vár benneteket. Vasárnap reggel tíztől este tízig merülhettek el az édes örömökben.

Részletes információkért katt a fesztivál honlapjára!

Ha te is megkóstolnád a sok finomságot, nyomj egy lájkot!


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk


hirdetés


Link másolása

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk
hirdetés


Link másolása

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk

hirdetés


Link másolása

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk

hirdetés


Link másolása

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk