GASZTRO

Csirkemellfalatok karfiolos rétessel

Egy könnyű étel, ami akár egy ünnepi étkezésnél is sikert arathat látványosságával.

Link másolása

Hatalmas fejű karfiolok meresztgetik a szemüket rám mindenfele. Egye fene, egyet elhoztam a zöldségestől, gondoltam, legyen valami más belőle, mint amiket megszoktunk. Aki szereti a sós réteseket, annak tetszeni fog hús nélkül is.

karfiolretes1

Hozzávalók

1 csomag leveles tészta

1 nagy karfiol

40 dkg rukkola

2 evőkanál (kókusz) olaj

3 gerezd fokhagyma

1 tojás

3 evőkanál mascarpone, vagy más natúr sajtkrém

3-4 evőkanál (kókusz)liszt

50 dkg csirkemellfilé

5 fokhagyma gerezd

bors

paprika

kevés olaj

Elkészítés

A csirkemellfiléket megmostam, letörölgettem, felvágtam, majd fokhagymával, sóval, borssal, paprikával bedörzsöltem, öntöttem rá kevés olajat, és állni hagytam. A karfiolt megmostam, három nagyobb virágot félretettem, a többit fokhagymás olajon elkezdtem párolni, sóztam, öntöttem alá egy deci vizet, és lefedtem.

Mikor megpuhult, és a víz majdnem elfőtt, a három virágot rátettem a tetejére, hogy gőzölődjenek át. Újból lefedtem. Mikor az összes vizet elfőtte, a három virágot kivettem, félretettem. Az edényben, a karfiollal elkevertem a rukkolát, főztem, míg össze nem esett, az egészet kézi krumplinyomóval megnyomkodtam. Belekevertem a kókuszlisztet, kis lángon kavargatva pirítottam, majd hozzáadtam a tojást és a sajtkrémet is. Jól eldolgoztam, megborsoztam. Hagytam hűlni.

karfiolretes3

A leveles tésztát kettévágtam, lisztezett deszkán kinyújtottam, felénél több részre rákentem a karfiolos pépet, és a közepébe egy csíknyit tettem a párolt virágokból, amit szép egyforma darabokra szétszedtem. Feltekertem. Tepsibe tettem, tojással megkentem a tetejét, és itt-ott megszurkáltam egy hústűvel.

Előmelegített, 220 fokos sütőbe toltam a rudakat 20 percre. Mialatt sültek, egy serpenyőben kisütöttem a csirkemellfiléket.

Ha tetszett a recept, oszd meg a barátaiddal is!

Link másolása
KÖVESS MINKET:

Népszerű
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk


GASZTRO
Cheddaros, kesudiós spirál
Ez a finomság olyan egyszerű, hogy akár egy váratlan vendég felbukkanásakor is elkészíthetitek.

Link másolása

A cheddar aromája és a kesudió teszi különlegessé ezt a spirált, ami tökéletes kiegészítője egy pohár bornak, baráti sörözgetésnek vagy a gyereknek tízóraira. Pillanatok alatt elkészül és nem biztos, hogy elég lesz egy tepsivel... ;)

Hozzávalók

1 csomag leveles tészta

8 dkg kesudió

5 dkg cheddar sajt

1 db tojás

1 evőkanál tej

törött bors

sajtos3

Elkészítés

A kesudiót késsel durvára vágjuk, összekeverjük a tojásfehérjével, sóval, borssal ízesítjük. A kinyújtott tésztát megkenjük a tejjel elkevert tojássárgával. Felére rákenjük a kesudiós masszát.

elk1

elk2

Ráreszeljük a sajtot, majd ráhajtjuk a tészta másik felét, kissé összenyomkodjuk. A tésztából 1,5 centis csíkokat vágunk. Sütőpapíros lemezre rakosgatjuk őket úgy, hogy kettőt csavarunk rajtuk.

Lekenjük a spirálokat a maradék tojásos keverékkel, majd 200 fokos sütőben 12-15 perc alatt megsütjük őket.

elk4

sajtos2

Nyomj egy lájkot, ha szívesen kipróbálnád!

Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk

Link másolása


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk


Link másolása


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk


Link másolása


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk