hirdetés

GASZTRO

Csirkemell rebarbaraszósszal és eperrel

Könnyű tavaszi ebédet kínálunk a mai recepttel, amit ráadásul a paleo étkezést követők is fogyaszthatnak.
Szabó Anita, Tücsökbogár konyhája - szmo.hu
2014. május 09.

hirdetés

A rebarbara a ritkán fogyasztott ételeink közé tartozik, pedig igen sokoldalú. Örök társa az eper, de a mai receptben gyömbér és fokhagyma lesz a kísérője.

Hozzávalók:

4 csirkemell filé

törött bors

hirdetés

a rebarbaraszószhoz:

50 dkg rebarbara

2 evőkanál zsír (mindegy milyen)

1 csomag újhagyma a zöldje nélkül

1-2 gerezd fokhagyma

1-2 teáskanál frissen reszelt gyömbér

1 vaníliarúd kikapart magjai.

továbbá:

50 dkg eper

2-3 evőkanál méz

Elkészítés

A csirkemellet 2 x 2 centis kockára vágjuk. Sózzuk, borsozzuk és félretesszük, amíg elkészítjük a rebarbaramártást.

Az apróra vágott újhagymát a zsírban üvegesre pirítjuk. Hozzáadjuk az összezúzott fokhagymát és a megtisztított, vékony szeletekre vágott rebarbarát. Ízesítjük a gyömbérrel, a vaníliával és csipetnyi sóval. Közepes lángon 10 percig pároljuk.

csirke_rebarbara2

Beletesszük a felkockázott húst és a jól átsütjük benne. A tűzről levéve hozzáforgatjuk a vékony szeletekre vágott epret és közvetlenül a fogyasztás előtt meglocsoljuk mézzel.

Nyomj egy lájkot, ha szívesen kipróbálnád!


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk