/gasztro/cseresznyes-retes-hazilag/
hirdetés

GASZTRO

Cseresznyés rétes házilag

Az illatos, ropogós cseresznyés rétest otthon is könnyen elkészíthetitek. A dara segít abban, hogy ne ázzon szét a tésztája.

Link másolása

hirdetés

Hozzávalók:

1 csomag réteslap (8 darabos)

1-2 evőkanál olaj

2,5 dl búzadara

hirdetés

csipet só

5 dl víz

8-12 evőkanál cukor

80 dkg cseresznye

cseresznyesdarasretes1

A búzadarát a sóval szárazon aranybarnára pirítjuk. Felöntjük a vízzel és hagyjuk, hogy a dara megduzzadjon. Egy réteslapot tiszta konyharuhára fektetünk. Megkenjük kevés olajjal. Ráhelyezünk egy másik lapot. Egyenletesen elosztjuk rajta a dara negyedét. Meghintjük 2-3 evőkanál cukorral. Rászórjuk a kimagozott cseresznye negyedét. Feltekerjük a rétest.

Sütőpapíros lemezre helyezzük. Az előbbi folyamatot még háromszor megismételjük, majd a réteseket 200 fokos

sütőben szép aranyszínűre sütjük. Porcukorral megszórva kínáljuk.

cseresznyesdarasretes2

További finom recepteket a TücsökBogár blogon talátok.

Ha tetszett a recept, nyomj egy lájkot!


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk


hirdetés


Link másolása

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk
hirdetés


Link másolása

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk

hirdetés


Link másolása

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk

hirdetés


Link másolása

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk