?> /gasztro/croissant-helyett-suss-kiflit-reggelire/ Croissant helyett, süss kiflit reggelire! | szmo.hu
hirdetés

Croissant helyett, süss kiflit reggelire!

Előre elkészíthettek akár nagyobb adag tésztát is, reggelenként pedig csak sütni kell!

Link másolása

hirdetés

A célom az volt, hogy valami croissanthoz hasonló kiflit süssek, amit a croissanttól lényegesen egyszerűbb elkészíteni. Ez olyan. A látvány magáért beszél, de a fogyasztásának élménye még a látványát is felülmúlja.

kifli2

Hozzávalók 8 nagyobb kiflihez

40 dkg süteményliszt (vagy rétesliszt, vagy finomliszt)

10 dkg görög joghurt

hirdetés

1 dl tej

3 dkg vaj

2 dkg élesztő

1 tojássárgája

10 g só

40 g barna nádcukor

12 dkg kenhető hőmérsékletű vaj

12 dkg finomra reszelt füstölt sajt a hajtogatáshoz (csak a fele mennyiségbe került sajt)

10 dkg gouda sajt a szóráshoz (a fele mennyiségre került sajt)

1 tojássárgája a kenéshez 1 evőkanál tejjel és egy csipet sóval elkeverve

Elkészítés

Langyos tejben csipet cukorral megfuttattam az élesztőt, majd a többi alapanyaggal együtt összeállítottam a tésztát. 10 perc múlva megdagasztottam, majd lefedve 45 percen át hagytam kelni.

8 részre osztottam a tésztát, kis cipókat formáztam belőle, majd 10 perc múlva nagyon vékonyra, köralakra kinyújtottam egyesével.

Az első lapot megkentem 2 dkg vajjal és megszórtam 4 dkg füstölt sajttal és befedtem egy másik lappal. Megkentem újfent vajjal, megszórtam sajttal, befedtem. Ismét ugyanígy jártam el, majd befedtem a 4. lappal. Vékonyra kinyújtottam és betettem a hűtőbe 30 percre. Addig ugyanígy jártam el a másik 4 lappal, csak ezeket nem szórtam meg füstölt sajttal. Ezt is betettem 30 percre a hűtőbe.

kifli4

Kivettem az első adag tésztát és nyújtottam még rajta egy kicsit, majd 4 részre vágtam és feltekertem. Ezt a tésztát formázás előtt és formázás után is vissza lehet tenni a hűtőbe és másnap felhasználni, kisütni. Formázva fagyasztható is!

Sütőpapírral bélelt tepsire rendeztem a kifliket, majd bekapcsoltam a sütőt és 170 C fokra bemelegítettem. Megkentem a tojássárgájával (1 evőkanál tej, csipet só) és megszórtam sajttal. Amikor felforrósodott betoltam a kifliket és 16 percig sütöttem. Sütőtől függ a sütési idő, lehet hosszabb is.

kifli3

kifli5

Közben megformáztam a sima vajas kifliket is, amikor a sajtosak megsültek, akkor kisütöttem őket. Alig vártam, hogy langyosra hűljenek, hogy megkóstolhassam. Isteniek lettek!

Ha még több segítséget szeretnél az elkészítéshez, KATTINTS IDE a fázisfotókért!

Ajánld a barátaidnak is a recepteket!


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk


hirdetés


Link másolása

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk
hirdetés


Link másolása

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk

hirdetés


Link másolása

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk

hirdetés


Link másolása

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk