Citromos lencseleves
Másnapos ételnek, újévi finomságnak is kiváló, de ha csak egy kellemes ebédet szeretnétek, akkor is könnyű elkészíteni ezt a citromos lencselevest. Vegetáriánusoknak, gluténérzékenyeknek, laktózérzékenyeknek, tejfehérjére érzékenyeknek is ajánljuk.
Az Ételallergia Online receptajánlata
Hozzávalók:
30 dkg garantáltan gluténmentes lencse
2 sárgarépa
2 petrezselyemgyökér
1/2 kápia paprika
1 evőkanál garantáltan gluténmentes rizsliszt
1 dl gluténtól és tejtől mentes rizstej
2 mokkáskanál só
1 mokkáskanál őrölt fehérbors
1 mokkáskanál őrölt kömény
1/4 vegyszeres kezelés nélküli citrom reszelt héja
1 evőkanál friss citromlé
1 mokkáskanál tárkony
1 gerezd reszelt fokhagyma
1 evőkanál reszelt vöröshagyma
1 evőkanálnyi szárított vagy friss vágott petrezselyem
1-2 kávéskanál garantáltan gluténmentes paradicsompüré
Minden esetben ellenőrizzétek a felhasznált alapanyagok összetételét!
Csak olyan lencsét vásároljatok, amely csomagolásán fel van tüntetve, hogy betakarítás, tárolás, csomagolás közben nem szennyeződhetett gluténnal.
Elkészítése:
- A lencsét átválogatjuk és alaposan megmossuk.
- A zöldséget és a répát megtisztítjuk, karikára vágjuk, a fél kápia paprikát feldaraboljuk.
- A hozzávalókat a fűszerekkel és ízesítőkkel (só, kömény, fehérbors, tárkony, fokhagyma, vöröshagyma, kápia paprika, paradicsomlé, citromhéj) feltesszük főni több vízben, mint ami ellepi.
- Amikor a lencse a zöldségfélékkel megpuhult, a rizsliszttel és a rizstejjel habarást készítünk.
Lassan adagoljuk a forró leveshez. Megszórjuk petrezselyemmel, és még egyet forralunk rajta.
- A citromlét a még meleg, de már nem forró leveshez keverjük.
- További ízesítéshez citromlét adhatunk az asztalra.
A lencselevest természetesen hagyományos alapanyagokból is elkészíthetitek.
Még több glutén-, laktóz-, tejfehérje-, tojásmentes és vegetáriánus ételért KATT AZ ÉTELALLERGIA ONLINE OLDALÁRA!
Ha tetszik a recept, nyomj egy lájkot!