Churros, házi csokipudinggal
Sokkal egyszerűbb az elkészítése, mint a hagyományos fánknak és egyáltalán nem lesz olajos. Ráadásul készíthetünk hozzá házi csokipudingot, amit fantáziánk szerint tovább ízesíthetünk narancs reszelt héjával és levével, kardamommal, amaretto vagy kókusz likőrrel, kávéval. Az utóbbi esetben annyival kevesebb tejet tegyünk bele.
Ami még nagyon szuper benne fahéjas cukorba kell forgatni miután kisültek. Tojás nélkülit illetve azt a verziót választottam, ami nem a hagyományos tojásos, vajas égetett tésztával készül. Frissen nagyon jó ropogós!
churroshoz:
140 g liszt
250 ml víz
1 kávéskanál só
2 evőkanál cukor
1 evőkanál olaj
3 dl olaj a sütéshez
forgatáshoz:
3 evőkanál cukor
1 teáskanál fahéj
házi csokipudinghoz (kb. 3,5 dl):
100 g étcsokoládé
100 ml tejszín (30%-os)
200 ml tej
1 evőkanál holland kakaópor
1 teáskanál étkezési keményítő
1 evőkanál cukor
1 teáskanál vanília kivonat
egy csipet só
Elkészítés
A vizet az olajjal, a cukorral és a sóval tegyük fel a tűzre egy kisebb lábasba. Amikor már jó forró adjuk hozzá a lisztet és fakanál segítségével keverjük simára. Olyan, mintha egy tésztát dagasztanánk. Kicsit nehéz, de ne adjuk fel egy-két perc után szép simává lehet varázsolni. A kész tésztát töltsük habzsákba és készítsünk magunk mellé egy ollót.
Az olajat forrósítsuk fel egy kicsi fazékba, így nem kell majd sokat használnunk. Arra vigyázzunk, hogy ne legyen túl forró, mert nem fog átsülni, hanem csak megég kívülről. Nyomjunk a habzsákból a forró olajba tetszés szerinti hosszúságú tésztát, vágjuk el ollóval és süssük 1-2 percig. Szedjük ki papírtörlőre, majd egyből forgassuk fahéjas cukorba.
A csokipudinghoz a tejet forraljuk fel, adjuk hozzá az étcsokoládét és olvasszuk fel teljesen. A tejszínbe kanalazzuk a kakaóport, a keményítőt, a cukrot, a vanília kivonatot és szórjuk meg egy csipet sóval. Jól keverjük ki, öntsük a forró csokis tejbe, közepes lángon sűrítsük be. Tetszés szerint tovább ízesíthetjük.
Oszd meg barátaiddal is receptet, mielőtt nekiállsz elkészíteni!