GASZTRO

Churros, házi csokipudinggal

Ez a spanyol édesség nem a legegészségesebb desszert, de néha igazán engedhetünk a csábításnak... :)

Link másolása

Sokkal egyszerűbb az elkészítése, mint a hagyományos fánknak és egyáltalán nem lesz olajos. Ráadásul készíthetünk hozzá házi csokipudingot, amit fantáziánk szerint tovább ízesíthetünk narancs reszelt héjával és levével, kardamommal, amaretto vagy kókusz likőrrel, kávéval. Az utóbbi esetben annyival kevesebb tejet tegyünk bele.

Ami még nagyon szuper benne fahéjas cukorba kell forgatni miután kisültek. Tojás nélkülit illetve azt a verziót választottam, ami nem a hagyományos tojásos, vajas égetett tésztával készül. Frissen nagyon jó ropogós!

churros2

Hozzávalók

churroshoz:

140 g liszt

250 ml víz

1 kávéskanál só

2 evőkanál cukor

1 evőkanál olaj

3 dl olaj a sütéshez

forgatáshoz:

3 evőkanál cukor

1 teáskanál fahéj

churros3

házi csokipudinghoz (kb. 3,5 dl):

100 g étcsokoládé

100 ml tejszín (30%-os)

200 ml tej

1 evőkanál holland kakaópor

1 teáskanál étkezési keményítő

1 evőkanál cukor

1 teáskanál vanília kivonat

egy csipet só

Elkészítés

A vizet az olajjal, a cukorral és a sóval tegyük fel a tűzre egy kisebb lábasba. Amikor már jó forró adjuk hozzá a lisztet és fakanál segítségével keverjük simára. Olyan, mintha egy tésztát dagasztanánk. Kicsit nehéz, de ne adjuk fel egy-két perc után szép simává lehet varázsolni. A kész tésztát töltsük habzsákba és készítsünk magunk mellé egy ollót.

Az olajat forrósítsuk fel egy kicsi fazékba, így nem kell majd sokat használnunk. Arra vigyázzunk, hogy ne legyen túl forró, mert nem fog átsülni, hanem csak megég kívülről. Nyomjunk a habzsákból a forró olajba tetszés szerinti hosszúságú tésztát, vágjuk el ollóval és süssük 1-2 percig. Szedjük ki papírtörlőre, majd egyből forgassuk fahéjas cukorba.

churros3

churros5

churros6

A csokipudinghoz a tejet forraljuk fel, adjuk hozzá az étcsokoládét és olvasszuk fel teljesen. A tejszínbe kanalazzuk a kakaóport, a keményítőt, a cukrot, a vanília kivonatot és szórjuk meg egy csipet sóval. Jól keverjük ki, öntsük a forró csokis tejbe, közepes lángon sűrítsük be. Tetszés szerint tovább ízesíthetjük.

Oszd meg barátaiddal is receptet, mielőtt nekiállsz elkészíteni!

Link másolása
KÖVESS MINKET:

Népszerű
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk


GASZTRO
Cheddaros, kesudiós spirál
Ez a finomság olyan egyszerű, hogy akár egy váratlan vendég felbukkanásakor is elkészíthetitek.

Link másolása

A cheddar aromája és a kesudió teszi különlegessé ezt a spirált, ami tökéletes kiegészítője egy pohár bornak, baráti sörözgetésnek vagy a gyereknek tízóraira. Pillanatok alatt elkészül és nem biztos, hogy elég lesz egy tepsivel... ;)

Hozzávalók

1 csomag leveles tészta

8 dkg kesudió

5 dkg cheddar sajt

1 db tojás

1 evőkanál tej

törött bors

sajtos3

Elkészítés

A kesudiót késsel durvára vágjuk, összekeverjük a tojásfehérjével, sóval, borssal ízesítjük. A kinyújtott tésztát megkenjük a tejjel elkevert tojássárgával. Felére rákenjük a kesudiós masszát.

elk1

elk2

Ráreszeljük a sajtot, majd ráhajtjuk a tészta másik felét, kissé összenyomkodjuk. A tésztából 1,5 centis csíkokat vágunk. Sütőpapíros lemezre rakosgatjuk őket úgy, hogy kettőt csavarunk rajtuk.

Lekenjük a spirálokat a maradék tojásos keverékkel, majd 200 fokos sütőben 12-15 perc alatt megsütjük őket.

elk4

sajtos2

Nyomj egy lájkot, ha szívesen kipróbálnád!

Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk

Link másolása


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk


Link másolása


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk


Link másolása


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk