hirdetés

GASZTRO

Barackos-málnás túrótorta

Amiben őszibarack és málna együtt fordul elő, csakis valami fenséges csoda lehet.
Koska Brigi receptje az Koskacukor blogon - szmo.hu
2015. július 14.

hirdetés

Az utóbbi időben kicsit hanyagoltam a gyümölcsöket, persze nem szándékosan, de valahogy nem tudok sehogy sem beiktatni egy tízórait vagy uzsonnát, mert egyszerűen nincs időm. Vacsira meg már megpróbálom legtöbbször kihagyni, maximum alma ami szóba jöhet. Ha már hétvége, akkor nem telhet el valami édesség nélkül. De, hogy mégse legyen kalóriadús, ráadásul a gyümölcsök még édesítik is a süteményt, így kitaláltam ezt a könnyű joghurtos-túrós, barackos-málnás gluténmentes tortát.

Az, hogy gluténmentes lett teljesen véletlen jött és azért figyeljünk oda, ha véletlen lisztérzékenyek vagyunk, hogy a zabliszt gluténmentes legyen. De lehet helyettesíteni bármivel, hiszen nem nagy mennyiségről van szó. Sőt az egész mennyiséget, akár fehér liszttel is elkészíthetjük a végeredményen nem sokat fog változtatni.

turotorta2

Hozzávalók (18 cm átmérőjű tortaformához)

piskótához:

hirdetés

3 tojás

2 dkg kukorica keményítő

2 dkg holland kakaópor

2 dkg kókuszliszt

2 dkg zabliszt

1 késhegynyi szódabikarbóna

6 dkg nyírfacukor

2 dkg olvasztott vaj

gyümölcsös túrós réteghez:

4 db sárga húsú őszibarack

30 dkg málna

40 dkg túró

50 dkg görög joghurt

2 csomag dr. Oetker zselatinfix

8 dkg porcukor (nyírfacukorból)

1/2 citrom leve

Elkészítés

A tojásokat válasszuk ketté. A tojások sárgáját keverjük ki a cukor felével, a fehérjét pedig verjük habbá a cukor másik felével. A olvasztott, de kihűlt vajat tegyük a felhabosított tojássárgákhoz, majd ezt az egészet a felvert fehérjéhez. A száraz alapanyagokat mérjük ki, szitáljuk hozzá úgy, hogy közben kétszer-háromszor beleforgatjuk. Kanalazzuk sütőpapírral bélelt tortaformába, majd toljuk előmelegített 180˛fokos sütőbe kb. 20 percre.

turotorta3

turotorta5

turotorta4

Tűpróbával ellenőrizzük, hogy átsült-e. Még melegen távolítsuk el a sütőpapírt, helyezzük rácsra kihűlésig. Helyezzük vissza a formába.

A túrót törjük össze, adjuk hozzá a joghurtot, a citrom levét, a porcukrot, a zselatinfixet, majd jól keverjük ki. Az őszibarackot pucoljuk meg, daraboljuk apróra. A díszítéshez félre tehetünk egy pár szem málnát és egy pár cikk barackot.

Forgassuk óvatosan a gyümölcsöket a túrós krémbe, majd kanalazzuk az egészet a piskótára. Helyezzük egy éjszakára a hűtőbe. Másnap kedvünk szerint díszíthetjük friss mentával vagy citromfűvel is.

Még több ínycsiklandó finomságért keressétek a Koskacukor blogot!

Ha tetszett, oszd meg másokkal is!


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk