Banános palacsinta
Ez az ízletes és tápláló cukormentes palacsinta kiváló reggeli vagy uzsonna lehet. Egy banán is nagyon finom, édes ízt ad a palacsinta tésztájának. Kínálhatjátok friss gyümölcsökkel, juharsziruppal vagy mézzel. A receptet kezdőknek is ajánljuk!
wannabechef receptje a Wannabe chef blogon
Recept 15 kicsi palacsintához:
1 db banán összenyomkodva
1 db tojás
15 dkg liszt
1 zacskó foszfátmentes sütőpor
2 – 2,5 dl tej
A lisztet, a sütőport, a tojást, a tejet és az összenyomkodott banánt alaposan elkeverem egy nagy tálban. Először csak 2 dl tejet adok a tésztához, majd ha nagyon sűrűsödne, akkor lehet kicsit hígítani újra. Felforrósítom a serpenyőt, majd kis adagokban alacsony hőfokon elkezdem sütni a palacsintákat.
Ha összeállt és hólyagos a palacsinta teteje, akkor megfordítom és a másik oldalukat is sütöm pár percig. Mikor kisült az összes palacsinta, egymásra halmozom őket és mézzel meglocsolom. Kínálhattok hozzá friss gyümölcsöt is.
Ázsiai receptekért és hazai finomságokért katt: Wannabe chef oldalára!
Ha megkóstolnád, nyomj egy lájkot! :)