hirdetés

GASZTRO

Bújtasd szalonnás, sajtos alagútba a csirkehúst, nem fogod megbánni

Különleges, látványos és isteni finom. Igazi slágerrecept.
Sárika recepje a KEVA blogon - szmo.hu
2017. január 11.

hirdetés

Mindig szeretek valami újat alkotni az ünnepek alkalmával. Készítettem már korábban hasonló receptet, de ebben a formában először. Ezúttal az ízesítése is változott.

Nagyon finom melegen, de akár hidegen is, egy szelet kenyérrel salátával.csirkealagut4

Hozzávalók

50-60 dkg csirkemell filé

8 szelet bacon

3 szelet gépsonka

hirdetés

kb 15 dkg reszelt sajt( füstölt karaván-trappista sajt)

bors

petrezselyem, szárított lestyán ízlés szerint

4-5 db aszalt paradicsom

1 zöldhagyma

1 ek olívaolaj

diónyi vaj

3 evőkanál tejföl

2 evőkanál rozsliszt

2 tojás

1 tk. zsemlemorzsa

Elkészítés

A húst vágjuk apró kockára, sózzuk, borsozzuk, és hagyjuk állni egy kicsit. Három evőkanál tejfölt, a tojásokkal, liszttel, a sóval, a borssal, a petrezselyemmel, lestyánnal, reszelt sajt felével masszává keverjük. A felkockázott húst adjuk hozzá a sajtos-tejfölös masszához. Jó, ha hagyjuk egy kicsit pihenni. Nálam fél órát állt.

Az olívaolajon megdinszteljük a zöld hagymát, én egy kis sóval megszoktam hinteni, így hamar megpuhul a hagyma és nem ég le, összekeverjük az apróra vágott aszalt paradicsommal, majd lezárjuk a lángot, ha kihűlt hozzáadjuk a masszához.csirkealagut1csirkealagut2csirkealagut5

Az őzgerincformát kivajazzuk, megszórjuk zsemlemorzsával és kibéleljük szalonnával és a gépsonkával. Úgy rakjuk, hogy a bacon szélei kilógjanak a formából. A húsos masszát kanalazzuk a formába és hajtsuk rá a lelógó szalonnát.A tetejét meghintjük sajttal.

Előmelegített sütőben, 170 fokon, kb. 45 perc alatt megsütjük. Egy sütőpapíros tepsire helyezve süssük, hogy az esetlegesen kifolyó szaft ne folyjon a sütőbe. Amikor megsült kifordítjuk a formából a sütőpapíros tepsire, megszórjuk reszelt sajttal és addig pirítjuk míg a szalonna nem kap egy kis színt és a sajt el nem olvad rajta.

Még több hasonló receptért, keresd a KEVA blogot!

Ha tetszett a recept, oszd meg a barátaiddal is, mielőtt nekifognál!


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk