/gasztro/amit-mindenki-szeret-hazi-pilotakeksz/
hirdetés

GASZTRO

Amit mindenki szeret – házi pilótakeksz

A szépséges nevű sablé diamant az alapja, amit nevezhetünk a kekszek kekszének is.

Link másolása

hirdetés

Elsőrangú édességeket készíthetünk a gyerekeknek, viszonylag egyszerűen, ha tényleg mindenféle jóval akarjuk kényeztetni őket, és nem csak csokival.

Talán nem is baj, hogy nem vagyok édességfüggő, hiszen így ugyancsak megnézem, hogy mit, és mennyit teszek eléjük, ha édességről van szó. Már napok óta rágják a fülemet valami extra édességért, azt hiszem, a pilótakekszre ráfoghatjuk, hogy az. A jó csokoládé az egész család első számú kedvence, úgyhogy nem cifráztam, nem bonyolítottam, egy jó csokoládékrémet készítettem tölteléknek.

pilota4

Hozzávalók

32 db közepes méretű kekszhez:

hirdetés

22 dkg vaj

10 dkg porcukor

¼ teáskanál só

0,1 dkg valódi vaníliás cukor vagy ½ teáskanál vanília-kivonat

32 dkg finomliszt

kevés nád kristálycukor a díszítéshez

pilota5

A csokoládékrémhez

15 dkg vaj

16 dkg jó minőségű étcsokoládé, jelen esetben 70%-os

1,1 dl tej

Elkészítés

A tejet felforraltam, és azonnal a durvára tördelt csokoládéra öntöttem. Fakanállal krémet kevertem belőle, majd hozzáadtam a szobahőmérsékletű vajat és elkevertem benne. Ekkor már langyos a csokoládékrém, úgyhogy kicsit dolgozni kell rajta, hogy a vaj teljes mértékben a krém részévé váljon.

A tálat lefedve hűtőbe tettem, és közben elkészítettem a kekszeket. Az apró kockára vágott, szobahőmérsékletű vajat robotgépben habosra kevertem. Rászitáltam a porcukrot, hozzáadtam a sót, vanília-kivonatot/cukrot, és magas fokozaton tovább kevertem. Rászitáltam a lisztet és ezzel is alaposan elkevertem.

Cipót gyúrtam belőle, de nem fogdostam agyon, majd 3 részre osztottam. Kettőt betettem a hűtőbe, egyből pedig 4 cm magas rudat formáztam. Gyorsan és ügyesen, vigyáztam, hogy tömör legyen. Zsírpapírra egy kevés nádcukrot szórtam, és beleforgattam a hengert.

keksz

Körülbelül 1-1 ½ cm magas korongokat vágtam belőle, melyeket sütőpapírral bélelt tepsire helyeztem. 16 db/tepsi nekem éppen ideális volt. Kivettem egy újabb adag tésztát, és ugyanígy jártam el, majd a harmadikkal is. 180 C fokra előmelegített sütőben 18-18 percig sütöttem a két tepsi kekszet, amíg tejeskávé/zsömle színűre barnul.

Nyomózsákba kanalaztam a csokoládékrémet (van tartása, az biztos, mégis jó krémes) és gazdagon megdíszítettem vele az egyik kekszet, majd a párját ráfektettem. Sajnos a sima nyomócsőrt nem találtam, pedig nem akartam mintát a töltelékbe, de igyekeznem kellett, hogy mire a gyerekek hazaérnek az iskolából, addig készen legyek. Úgyhogy most ilyen mintás töltelék sikeredett.

pilota2

A töltött kekszet, ami nem fogy el azonnal, érdemes hűtőben tárolni, zárható műanyag dobozban, vagy fóliával fedve. Szerintem csoda jól néznek ki, a gyerekek agyondicsérték! Jó minőségű alapanyagokból készült édesség, ilyenkor nem aggódom, hogy édességet esznek. Pontosan tudom, hogy mit és mennyit tettem bele.

Egy-két ilyen töltött keksz maximálisan kielégíti a napi édességigényüket. Nem használtam fel a teljes krém mennyiséget, mivel nem minden kekszet töltöttem meg. A maradék sorsáról is beszámolok!

Oszd meg a barátaiddal, ha tetszett a recept!


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk


hirdetés


Link másolása

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk
hirdetés


Link másolása

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk

hirdetés


Link másolása

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk

hirdetés


Link másolása

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk