Amikor a sütiből kimosolyog az almaszelet
Almamosoly..., ezt a nevet is el tudnám képzelni ennek a sütinek, de végül is nem az...
Mivel nincs a tésztájában tojás, így omlós és az alma, ami szinte megsül benne, az finoman krémes. Szóval, tökéletes. Egy leheletnyi porcukorral egyszerűen mámoros.
250 g liszt
250 g vaj
250 g krémsajt
1 csipetnyi só
2 evőkanál cukor
4 db piros alma
Elkészítés
A tészta hozzávalóit gyors mozdulatokkal összegyúrjuk, majd fóliába csomagolva betesszük a hűtőbe 1 órára dermedni. Mikor lehűlt a tészta, lisztezett gyúrólapon vékonyra kb. 2-3 mm-re kinyújtjuk és egy vizespohárral kiszaggatjuk belőle a tészta korongokat.
Az almákat meghámozzuk, negyedeljük, magházukat kivágjuk és kb. 1 cm-es szeletekre felvágjuk. Mindegyik tésztalapra teszünk egy gerezd almát, majd a ráhajtjuk a másik felét.
Kb. 64 db linzerünk lesz. A almás süteményeket egy sütőpapírral bélelt tepsire rakosgatjuk és előmelegített sütőben, 180 °C-on világosra megsütjük. Mikor megsültek, langyosra hűtjük és porcukorral meghintjük a tetejüket.
Ha tetszett a recept, oszd meg a barátaiddal is, mielőtt nekifognál!