hirdetés

GASZTRO

Álomtorta palacsintából

A palacsinta és a túró fúziójából készült gyönyörűség garantáltan el fog fogyni egy csapásra.
Krisztina receptje az Illéskrisz konyhája blogon - szmo.hu
2017. március 15.

hirdetés

A vasárnapi ebéd után jár a desszert is... Meg is kérdeztem az illetékes kollégákat, mi is legyen az. Kétfelől jött a válasz: - ... Valami túrósat! - Palacsintát! Persze, majd kétfelé sütök, nem?!

Szeretem a konyhát, de azért visszább az agarakkal! Hogy mindenki megkapja a magáét, összeházasítottam a tortát és a palacsintát. Így kettőt ütöttem egy csapásra. Ahogy felvágtam láttam, hogy még egy sor palacsinta igazán elfért volna a szélén, de sebaj, majd legközelebb úgy fogom csinálni.palacsintatorta (6)

Hozzávalók

10 db palacsinta

házi barack vagy eperlekvár

250 g friss túró

hirdetés

250 g mascarpone

150 g görög joghurt

250 g tejszín

1 evőkanál zselatin

kevés víz (1/2 pohárka)

ízlés szerint porcukor

1 kiskanál vanília eszencia

1 citrom reszelt héja

díszítéshez:

tejszínhab

eper

Elkészítés

A 8 palacsintát megkenünk lekvárral, majd felcsavarjuk őket. A zselatint egy kevés vízben elkeverjük, hogy megduzzadjon, majd felmelegítjük amíg feloldódik. Vigyázzunk, forrnia nem szabad! Kihűtjük.

Egy tálba tesszük a túrót, a mascarponét, a görög joghurtot, a porcukrot a vaníliát és reszelt citromhéjat. Arra ügyeljünk, hogy szoba hőmérsékletűek legyenek a hozzávalók, mert ellenkező esetben a zselatin össze fog ugrani benne! Botmixerrel pürésítjük, hogy krémes legyen az egész, majd a langyos zselatint belekeverjük.palacsintatorta (1)palacsintatorta (2)

A tejszínt felverjük habbá, egy keveset félre teszünk a díszítéshez, a többit a túrós krémbe lazán beleforgatjuk. Egy közepes méretű kapcsos tortaforma aljába letesszük a maradék két palacsintát, a többit amit már feltekertünk, csiga alakban a tortaforma közepébe rakosgatjuk. Először körben a szélekre töltjük ki a krémmel a palacsinták szélénél, majd a maradék krémmel bevonjuk az egészet.

A tetején a túrókrémet hullámosra igazítjuk, majd lefedve a hűtőbe tesszük dermedni, hogy vághatóvá váljon. 1-2 óra elteltével a torta elkészül és szeletelhető lesz. Tálaláskor tejszínhabrózsával és negyedekre vágott eperrel díszítjük fel, majd máris tálalhatjuk.

Még több hasonló receptért, keresd a ILLÉSKRISZ KONYHÁJA blogot!

Ha tetszett a recept, oszd meg a barátaiddal is, mielőtt nekifognál!


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk