/gasztro/almas-turos-habos-torta/
hirdetés

GASZTRO

Almás, túrós, habos torta

Most indul az alma szezonja, érdemes begyűjteni a recepteket hosszútávra.
hirdetés

Ez a sütemény akkor készült, mikor feldolgoztam a maradék mézes kalácsot. A képen látszik, hogy sötét a torta alja, ez csak azért van, mert a mézeskalácsok között volt kakaós is. Egyszerű vajas keksszel vagy digestive keksszel is megsüthetjük.

A fehérjehabot készíthetitek máshogy is akár, ha van egy jól bevált receptetek. Én most az eredeti receptet írtam meg, de természetesen lehet variálni rajta. Szerintem akkor az igazi, ha kívül ropog, belül puha és fehér marad, na ez utóbbit nem könnyű elérni.

almas3

Hozzávalók

A torta alapjához:

hirdetés

- 20 dkg vajas keksz

- 10 dkg vaj

A túrókrémhez:

- 25 dkg túró

- 4 dkg cukor

- fél csomag vaníliás puding por

- 1 csomag Bourbon vaníliás cukor

- 2 tojássárga

- 1, 25 dl tejföl

- fél citrom kifacsart leve

- 1 tojásfehérje

Az almás- diós réteghez:

- 3 db alma lereszelve

- 2 evőkanál mazsola

- 3 evőkanál darált dió

- 1 teáskanál fahéj

A tojásfehérje réteghez:

- 5 evőkanál víz

- 12 dkg cukor

- 2 tojásfehérje

- 5 dkg porcukor

Elkészítés

A kekszet morzsává daráljuk, majd az olvasztott vajjal összekeverjük, és egy tortaforma aljára nyomkodjuk egyenletesen. Én 24 cm átmérőjű tortaformát használtam.

A túrókrém hozzávalóit jól összekeverjük egy nagyobb tálban, egyedül a tojásfehérjét nem adjuk hozzá. A fehérjét felverjük és utoljára forgatjuk bele a krémbe.

almas1

almas2

A túrókrémet egyenletesen felvisszük a kekszalapra. A diót, a reszelt almát, a fahéjt és a mazsolát összekeverjük, majd rátesszük a túrókrémre. A sütőt 160 fokra melegítjük elő és ha van légkeverésünk, akkor azzal sütjük 15 percet.

A tojásfehérjét kemény habbá verjük a porcukorral, majd a vizet és a cukrot felforraljuk, közben folyamatosan keverjük, és egy percig főzzük. Ezután a cukorszirupot óvatosan a tojásfehérjehabhoz adjuk, szintén folyamatosan keverjük. Ráterítjük a tortára, majd visszarakjuk a sütőbe, és még sütjük 10- 15 percig.

Nyomj egy lájkot, ha kipróbálnád!


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk