hirdetés

GASZTRO

Almás pite a nagyitól

A nagyi süteményeinek soha nem lehet párja, pláne egy almás pitének!
wannabechef receptje a Wannabe chefblogon - szmo.hu
2014. március 25.

hirdetés

Sok-sok remek süteményt tanultam már a nagyimtól és remélem még sok receptet megtanít nekem. Mindig azt mondja, hogy ha valami már bevált, ne kísérletezzünk új dolgokkal. Ehhez a pitéhez például margarint használ, soha nem vajat, szerinte ettől lesz lágy a tészta.

A megreszelt almát is megdinszteli, az almás töltelék így finom, puha lesz. Én imádom melegen, de langyosan és hidegen is nagyon finom! Nem túl édes, a tölteléket mi magunk ízlése szerint ízesíthetjük. Nagyon szeretem, remélem ti is fogjátok!

Hozzávalók

A tésztához:

500 g liszt

hirdetés

250 g margarin

150 g cukor

2 tojás sárgája

1 zacskó sütőpor

fél citrom leve

2 evőkanál tejföl

Az almás töltelékhez:

1 kiló alma meghámozva, lereszelve

2-3 evőkanál cukor

1 kávéskanál fahéj

+ 1 tojássárgája a kenéshez

+ maréknyi zsemlemorzsa

A tésztához összekeverem a száraz hozzávalókat, az apró kockákra vágott margarinnal és a tojás sárgájával majd a citrom levével morzsásra keverem. Ha szükséges, tejföllel lágyítok a tésztán.

almas2

A töltelékhez a megmosott, meghámozott, nagy lyukú reszelőn lereszelt almát serpenyőben addig dinsztelem, amíg a gyümölcs a levét ki nem ereszti. Közben kevergetem és megcukrozom, majd félreteszem.

A tésztát megfelezem, és kinyújtom mindkettőt fél centinél is vékonyabbra. Nagy tepsit kivajazok, ráterítem az egyik pitetésztát, morzsával megszórom az alsó pitetésztát majd ha már kihűlt az almás töltelék, rákanalazom a tésztára, de a gyümölcs levét a serpenyőben hagyom.

almas1

A reszelt almás töltelékre helyezem a másik kinyújtott tésztalapot, megkenem tojássárgájával és lyukakat vágok villával a tészta tetejére. 180 fokon fél órát hagyom sülni (vagy amíg szépen meg nem barnul).

Nyomj egy lájkot, ha te is szereted!


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk