hirdetés

GASZTRO

Áfonyás zsemle házilag

Az áfonyás zsemlébe a szokásos összetevőkön kívül egy kis narancshéj és vörös áfonyalekvár kerül. Áfonyalekvár hiányában a ribizli vagy szilva is jó. A tésztához a lekvárt is hozzá kell dolgozni, ettől lesz a zsemlének kellemesen édeskés íze. Sütés után vajjal, dzsemmel, mézzel és egy jó kávéval kifogástalan reggeli.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2013. január 23.

hirdetés

Az áfonyás zsemlébe a szokásos összetevőkön kívül egy kis narancshéj és vörös áfonyalekvár kerül. Áfonyalekvár hiányában a ribizli vagy szilva is jó. A tésztához a lekvárt is hozzá kell dolgozni, ettől lesz a zsemlének kellemesen édeskés íze. Sütés után vajjal, dzsemmel, mézzel és egy jó kávéval kifogástalan reggeli.

wannabechef receptje a Wannabe chef blogon

Hozzávalók 6-7 darabhoz:

14 dkg kenyérliszt

1 kiskanál sütőpor

hirdetés

negyed kiskanál só

4 dkg vaj

6 cl tej

1 kiskanál reszelt narancshéj

1 db tojássárgája

2 evőkanál vörös áfonyalekvár

A légkeveréses sütőt előmelegítem 180 fokra. A lisztet, sütőport és sót összekeverem. A vajat finomra morzsolom a lisztes keverékkel. Hozzákeverem a tejet és puha tésztává dagasztom. A narancshéjat, a tojás sárgáját, a lekvárt is hozzáadom, és összegyúrom. Ha túl lágy lenne a tészta, teszek még bele lisztet, nem kell sok, éppen annyit hogy nyújtható legyen.

A tésztát meglisztezett deszkán 1,5 cm vastagságúra nyújtom. Lisztezett műanyag pohárral formákat vágok, erre jó a süteményforma is. Kb. 6-7 db lesz belőle. A sütőbe rakom a zsemléket és 15-18 percig sütöm.

Ázsiai receptekért és hazai finomságokért katt: Wannabe chef oldalára!

Ha megkóstolnád, nyomj egy lájkot!


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk