Áfonyafagyi házilag
Hozzávalók:
40 dkg friss vagy mélyhűtött áfonya
2 dl tejszín
25 dkg mascarpone
1 kávéskanál citromlé
porcukor vagy édesítőszer
A gyümölcsöt megmossuk, néhány szemet félreteszünk a díszítéshez, a többit a cukorral együtt botmixerrel vagy turmixgépben pürésítjük. Át is lehet szűrni a turmixolt gyümölcspépet, hogy a kis magok ne kerüljenek a fagyiba, de ez ízlés kérdése.
A gyümölcs háromnegyedéhez hozzákeverjük a mascarponét, a tejszínt és a citromlevet. A krémet fagylaltgépbe öntjük és fagylalttá keverjük. Akinek nincs fagylaltgépe, az a mascarponés krémet kanalazza egy fagyasztást bíró tálba, tegye mélyhűtőbe, és negyedóránként keverje át a kívánt állag eléréséig.
A kész fagylaltot a félretett gyümölcspürével meglocsolva, áfonyaszemekkel megszórva tálaljuk.
Még több receptért katt ide!
Ha megkóstolnád, nyomj egy lájkot!