hirdetés

GASZTRO

Abált, sült császárhús

Húsimádóknak kötelező, a többiek pedig bátran kóstolják meg!
Hadarik Rita receptje a Rita Konyhája oldalról - szmo.hu
2014. június 14.

hirdetés

A sertés egyik legfinomabb szalonnája a hasaalja, ebből készül az erdélyi szalonna. Ha a hentes több részt vág bele az oldalasból, akkor nevezzük császárhúsnak.

Az ebből készült, abált hús zsíros része remegős, olyan puha, és könnyen vágható, mint a vaj. Frissen elkészítve, és megpirítva főételként is kiváló.

szalonna2

Hozzávalók 4 főre

1 kg császárhús

hirdetés

víz

3 babérlevél

1 mokkáskanál egész színes bors (vagy fekete)

1 szál zellerszál

2 gerezd fokhagyma

1 kis fej vöröshagyma

1 db sárgarépa

disznózsír a sütéshez

Elkészítés

A császárhúst megmossuk, majd egy fazékba tesszük. Felöntjük bőven hideg vízzel.

Beletesszük a fűszereket, a fokhagyma gerezdeket, zellerszárat, és a darabolt zöldségeket.

Kis lángon 2,5-3 órát abáljuk (alacsony hőfokon, hosszú ideig való hőkezelés) addig, amíg a hús puha, a zsír remegős nem lesz. Amikor elkészült kivesszük a folyadékból, 10 percet pihentetjük, majd egy serpenyőben forró zsíron körbepirítjuk, először a bőrős részt.

szalonna1

Ismét pihentetjük pár percet, majd felszeleteljük. Burgonyapürét, sült zöldségeket ajánlok mellé.

Még több finom és egészséges receptért klikkeljetek Rita konyhájára

Nyomj egy lájkot, ha megkóstolnád!


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk