A tökéletes reggeli, ami minden diétában megállja a helyét
Igen, megint diéta. Sajnos én sem tudok sokszor megálljt parancsolni az étvágyamnak, és hát az is közrejátszik ebben, hogy igen jól főzök. Megmondta a Nagyi is, hogy ha nem tudnék sütni és főzni, sokkal egyszerűbb lenne az életem diéta terén.
Na de éppen ezért kísérletezem ilyen, és ehhez hasonló ételekkel, hogy jól is lakjak, és mégse vigyek be túl sok kalóriát. Azt hiszem, ez "a kecske is jóllakik, és a káposzta is megmarad" tipikus esete lesz.
1 db nagyobb tojás
1 jégcsapretek
1 kk só
1 kk bors
1 ek olaj
4 nagy szelet jó minőségű sonka
6 szelet uborka
100 g Anikó sajt
Elkészítés
A retket a reszelő nagyobbik lyukán lereszeljük, majd kinyomkodjuk belőle a felesleges nedvességet. Ezután a tojást ráütjük, és sózzuk, borsozzuk.
Egy serpenyőbe tesszük az olajat, és felhevítjük, majd a tojásos masszát beleöntjük, és elegyengetjük benne. Hagyjuk közepes lángon sülni, addig daraboljuk fel a sajtot meg az uborkát, és válasszunk 4 nagy szelet sonkát.
Amikor ezzel megvagyunk, akkor tegyük rá a sonkát, majd szórjuk meg a sajttal. Akár reszelhetjük is, legközelebb én tuti úgy fogom.
Majd néhány szelet uborka, és hagyjuk készre sülni. Fakanállal kicsit emeljük meg néha a szélét, és amikor a fotón látható színt eléri, akkor zárjuk el alatta a gázt.
Hagyjuk kicsit a serpenyőben, hogy megszilárduljon, majd csúsztassuk egy tányérra, és hajtsuk félbe, ahogy a fotón látjuk!
Ha tetszett a recept, oszd meg a barátaiddal is!