hirdetés

GASZTRO

A tél legmenőbb édessége: gumisüti

Gyorsabb megenni, mint elkészíteni. Úgyhogy csinálj belőle sokat!
Forrás: Inspirációk magazin - szmo.hu
2020. február 01.

hirdetés
Csorba Anita és lelkes csapata a kreatív energiáikat csak arra összpontosítják, hogy nektek érdekes és inspiráló tartalmakat állítsanak elő. Tarts velük az Inspirációk Magazin felületein!

A gumisüti receptjét és a képeket Csorba Anita Ízemlékek könyve című süteményrecept-gyüjteményében található.

A gumisüti elkészítése látszólag bonyolult, viszont nagyon hamar végezhettek vele. Lépésről-lépésre, rétegenként olvashatjátok a leírást.

Természetesen a színeket variálhatjátok a hangulatotok, az alkalom vagy akár a teríték színe szerint.

Anita stílusos fekete-fehér verzióban készítette el a négyrétegű sütemény 3-4. rétegét.

Következzen tehát a gumisüti!

hirdetés
Hozzávalók

6 tojás

3 csomag vaníliás cukor

100 g porcukor

600 ml víz

4 csomag zselatin (4×20 g)

2 evőkanál kakaó

1 nagy doboz tejföl (összesen 5 dl)

200 ml meggylé

Elkészítés

Az első réteg

Válassz szét 3 tojást, a sárgáját keverd habosra 1 csomag vaníliás cukorral és 5 evőkanál porcukorral. Forralj fel 150 ml vizet, és tegyél bele 1 csomag zselatint. Várd meg, míg picit kihűl. Amíg vársz, a 3 tojásfehérjét verd kemény habbá, és keverd hozzá óvatosan a tojássárgájához.

Keverd össze a tojásos keveréket a zselatinos vízzel. Öntsd bele egy magas falú edénybe, hogy körülbelül 1-2 cm vastag réteget kapj. Rakd be a hűtőbe dermedni.

A második réteg

A második réteg tulajdonképpen az első réteg variációja, ugyanúgy készül, annyi különbséggel, hogy a zselatin hozzákeverése előtt keverd bele a kakaóport. Ha az első réteged megdermedt, ráöntheted a másodikat, és mehet vissza a hűtőbe.

A harmadik réteg

Keverd össze a tejfölt 5 evőkanál porcukorral és 1 csomag vaníliás cukorral. Forralj fel harmadszorra is 150 ml vizet, keverj hozzá 1 csomag zselatint, és ha picit kihűlt (ez fontos, különben összerántja a zselatint a hideg, és furcsa szálak lesznek benne), óvatosan keverd a tejfölös keverékhez. Vedd ki az előző két réteget a hűtőből, és öntsd a tetejére.

A negyedik réteg

150 ml vizet és 200 ml meggylevet forralj fel, és tegyél bele 1 csomag zselatint. Én ezt színeztem meg egy kevés fekete ételfestékkel. Vedd le a habot, és öntsd rá az első három rétegre.

Inspiráló ötleteket, kreatív videókat, egyedi dekorációkat vagy egyszerű recepteket ITT és ITT találsz


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk