GASZTRO

A szerelmesek poharas desszertje

Licsi, rózsavíz, fahéj - igazi vágyfokozó alapanyagok, amelyekkel könnyen leveheted a lábáról a kedvesedet.

Link másolása

Bárki bármit is mond, a szerelem szép. Az egyik legelterjedtebb napja kétségtelenül a Valentin-nap. Ha már szerelem, akkor Párizs, a szerelem fővárosa. De mi fokozhatja ezt még jobban?

Egy igazán tökéletes krém Pierre Hermé Ispahan-sorozata, amit most egy enyhén fahéjas mascarpone-krémmel készítünk el, és kényeztetjük magunkat, és nem utolsósorban, szerelmünket. Valentinok, Valentinák, Valentin-napra fel!

Hozzávalók:

Az Ispahan-krémhez:

30 dkg fagyasztott málna

10 db licsi héj és mag nélkül, apró darabokra vágva

25 dkg cukor

0,5 db. citrom leve

3 evőkanál rózsavíz

A mascarpone alapkrémhez:

4 evőkanál mascarpone krém

2 evőkanál cukor

1 kiskanál őrölt fahéj

Először az Ispahan-krémet készítjük el. Feltesszük a málnát, az apróra vágott licsit, cukrot és a citrom levét főni közepes lángon. Amikor már kis krátereket fúj, akkor levesszük alatta a lángot, és kb. még 15-20 percig főzzük, amíg lekvár állagú nem lesz. Ekkor hozzáadjuk a rózsavizet, és ismét felforraljuk. Levesszük a tűzről, alaposan átpaszírozzuk.

Ezután a magokat kiterítjük egy tányérra, és kiszedegetjük a licsidarabokat, majd visszük a lekvárba. Megvárjuk, amíg kihűl. Közben elkészítjük a mascarpone alapot. Hozzáadjuk a mascarponéhoz a cukrot és a fahéjat, és alaposan elkeverjük. Amíg nem hűl ki a lekvár, hűtőbe tesszük.

poharkrem

Majd a hideg lekvárt kellő vastagságban a mascarponéra kanalazzuk, és egy pár órára a hűtőbe tesszük.

Boldog Bálint Napot!

Fotó: Pölcz Klau

További finom recepteket a Rozmaring és Csokoládé blogon találtok.

Link másolása
KÖVESS MINKET:

Népszerű
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk


GASZTRO
Cheddaros, kesudiós spirál
Ez a finomság olyan egyszerű, hogy akár egy váratlan vendég felbukkanásakor is elkészíthetitek.

Link másolása

A cheddar aromája és a kesudió teszi különlegessé ezt a spirált, ami tökéletes kiegészítője egy pohár bornak, baráti sörözgetésnek vagy a gyereknek tízóraira. Pillanatok alatt elkészül és nem biztos, hogy elég lesz egy tepsivel... ;)

Hozzávalók

1 csomag leveles tészta

8 dkg kesudió

5 dkg cheddar sajt

1 db tojás

1 evőkanál tej

törött bors

sajtos3

Elkészítés

A kesudiót késsel durvára vágjuk, összekeverjük a tojásfehérjével, sóval, borssal ízesítjük. A kinyújtott tésztát megkenjük a tejjel elkevert tojássárgával. Felére rákenjük a kesudiós masszát.

elk1

elk2

Ráreszeljük a sajtot, majd ráhajtjuk a tészta másik felét, kissé összenyomkodjuk. A tésztából 1,5 centis csíkokat vágunk. Sütőpapíros lemezre rakosgatjuk őket úgy, hogy kettőt csavarunk rajtuk.

Lekenjük a spirálokat a maradék tojásos keverékkel, majd 200 fokos sütőben 12-15 perc alatt megsütjük őket.

elk4

sajtos2

Nyomj egy lájkot, ha szívesen kipróbálnád!

Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk

Link másolása


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk


Link másolása


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk


Link másolása


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk