A szerelmesek poharas desszertje
Bárki bármit is mond, a szerelem szép. Az egyik legelterjedtebb napja kétségtelenül a Valentin-nap. Ha már szerelem, akkor Párizs, a szerelem fővárosa. De mi fokozhatja ezt még jobban?
Egy igazán tökéletes krém Pierre Hermé Ispahan-sorozata, amit most egy enyhén fahéjas mascarpone-krémmel készítünk el, és kényeztetjük magunkat, és nem utolsósorban, szerelmünket. Valentinok, Valentinák, Valentin-napra fel!
Az Ispahan-krémhez:
30 dkg fagyasztott málna
10 db licsi héj és mag nélkül, apró darabokra vágva
25 dkg cukor
0,5 db. citrom leve
3 evőkanál rózsavíz
A mascarpone alapkrémhez:
4 evőkanál mascarpone krém
2 evőkanál cukor
1 kiskanál őrölt fahéj
Először az Ispahan-krémet készítjük el. Feltesszük a málnát, az apróra vágott licsit, cukrot és a citrom levét főni közepes lángon. Amikor már kis krátereket fúj, akkor levesszük alatta a lángot, és kb. még 15-20 percig főzzük, amíg lekvár állagú nem lesz. Ekkor hozzáadjuk a rózsavizet, és ismét felforraljuk. Levesszük a tűzről, alaposan átpaszírozzuk.
Ezután a magokat kiterítjük egy tányérra, és kiszedegetjük a licsidarabokat, majd visszük a lekvárba. Megvárjuk, amíg kihűl. Közben elkészítjük a mascarpone alapot. Hozzáadjuk a mascarponéhoz a cukrot és a fahéjat, és alaposan elkeverjük. Amíg nem hűl ki a lekvár, hűtőbe tesszük.
Majd a hideg lekvárt kellő vastagságban a mascarponéra kanalazzuk, és egy pár órára a hűtőbe tesszük.
Boldog Bálint Napot!
Fotó: Pölcz Klau
További finom recepteket a Rozmaring és Csokoládé blogon találtok.