hirdetés

GASZTRO

A süti, amit nem fogsz soha megunni

Soffione di ricotta a süti neve, amit kár lenne lefordítani, mert pont olyan szép, mint amilyen finom.
Koska Brigi receptje az Koskacukor blogon - szmo.hu
2016. március 29.

hirdetés

Egy olyan légies, lyukacsos túró krém kerekedett ki a formából, hogy toporzékoltam a konyhában az örömtől. A végén igaz egy kicsit beesett, hiszen mégis majdnem olyan, mint egy szuflé. A tésztája érdekes, mert nem hagyományos omlós, hanem inkább a nyújtottra hasonlít. Egy délutáni kávéhoz tökéletes kiegészítő. Mi így ettük!

soffione4

Hozzávalók (18 cm átmérőjű, 20 cm magas formához)

tésztához:

280 g teljes kiőrlésű fehér liszt

hirdetés

50 g nyírfaporcukor

30 g olívaolaj

2 tojás

3 evőkanál víz

töltelék:

50 dkg ricotta

10 dkg nyírfacukor

7 tojás

1 citrom reszelt héja

A forma kikenéséhez:

olívaolaj

liszt

Elkészítés

A tészta hozzávalóit keverőtálba mérjük, majd robotgép segítségével összeállítjuk. Kézzel is lehet, de akkor jól dolgozzuk ki, hogy szépen tudjuk majd nyújtani. Fóliába csomagoljuk, szobahőmérsékleten 30 percet pihentetjük. Lisztezett felületen egészen vékony, kör alakúra nyújtjuk. A formát kikenjük olívaolajjal, meghintjük liszttel, majd belehelyezzük a tésztát, Oldalára tapasztjuk körbe és a lényeg, hogy lógjon túl legalább 5 cm-nyit körbe.

A töltelékhez a ricottát a tojások sárgájával késes robotgépbe tesszük és krémesre turmixoljuk. Hozzáreszeljük egy citrom héját. A fehérjét felverjük a nyírfacukorral, majd óvatosan összeforgatjuk a krémes túróval. Formába öntjük és a tésztát körbe-körbe ráhajtjuk.

soffione2

soffione5

soffione3

Előmelegített 170 fokos sütőbe 50-60 perc alatt készre sütjük. Ha nagyon pirulna takarjuk le alufóliával a tetejét. Érdemes úgy betenni, hogy egy tepsi van alatta, amire alufóliával kibélelünk, így ha véletlen kijönne a formából akkor nem ég oda a sütő aljába. (Óvatosságból így cselekedtem és jól tettem.)

Miután megsült, formába hagyjuk kihűlni. Porcukorral meghintve tálaljuk!

Még több ínycsiklandó finomságért keressétek a Koskacukor blogot!

Ha tetszett, oszd meg másokkal is!


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk