/gasztro/a-sikerre-itelt-turo-rudi-torta/
hirdetés

GASZTRO

A sikerre ítélt Túró Rudi torta

Számtalan verziója közül mi most egy többszörösen kipróbált és sikert aratott receptet mutatunk.
hirdetés

A Túró Rudi örök és megunhatatlan kedvenc, szerintem nagyon sokak számára. Én is elkészítettem torta formájában és nagy sikert aratott.

Hozzávalók

a piskótához:

2 tojás

6 dkg cukor

hirdetés

6 dkg liszt

1/2 kávéskanál sütőpor

1 dkg cukrozatlan kakaópor

a sziruphoz:

1 dl vizet összeforralunk 5 dkg cukorral

a túrós réteghez:

50 dkg túró

1 dl tejföl

2,5 dl (hideg) habtejszín

kb. 20 dkg porcukor (ízlés szerint)

1 csapott evőkanál zselatinpor

1 csomag vaníliás cukor

1 kávéskanál vanília aroma (vagy 1 rúd vanília)

1 citrom reszelt héja

1 evőkanál citromlé

a tetejére:

10 dkg tejcsokoládé

10 dkg étcsokoládé

2 evőkanál olaj

Elkészítés

A piskótához a tojásokat a cukorral pár perc alatt jó habosra keverjük a robotgéppel majd a lisztet, a kakaóport és a sütőport is óvatosan hozzákeverjük egy keverőlapát vagy fakanál segítségével. Egy 26 cm-es, sütőpapírral bélelt (elég csak az aljára a sütőpapír) kapcsos tortaformába öntjük a piskóta tésztát, majd előmelegített sütőben (170 fokon) kb. 10-15 perc alatt megsütjük.

A töltelékhez a zselatint 1 dl vízben elkeverjük, majd felmelegítjük és félretesszük hűlni. A túrós réteghez összekeverjük (jó szolgálatot tesz egy botmixer) a túrót, a porcukorral, a vaníliás cukorral, a vanília aromával, a reszelt citromhéjjal és a citromlével, végül a kihűlt zselatint is hozzáöntjük.

turorudi1

A habbá vert tejszínt is óvatosan a túrós töltelékhez forgatjuk. Természetesen már nem a botmixert használjuk, hanem egy fakanalat vagy keverőlapátot célszerűbb inkább.

A kihűlt piskótát miután kiszedtük a formából és megszabadítottuk a sütőpapírtól, visszatesszük a formába és meglocsolgatjuk az elkészített cukros sziruppal (nem kell hozzá az egészet felhasználni). Ráöntjük, rásimítjuk a túrós tölteléket, majd hűtőbe tesszük.

turorudi2

A torta tetejére jön a csokoládé, amihez felolvasztjuk gőz fölött a csokoládét az olajjal, majd ha langyosra hűlt, akkor a túró tetejére öntjük és mehet vissza a torta a hűtőbe legalább egy éjszakára.Tálaláskor egy késsel végigvágjuk a tortát a tortaforma mentén, majd kiszedjük a formából.

Tipp: Meleg vízbe mártott késsel vagy recés élű késsel is szeletelhetjük a tortát a csokoládé miatt.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk