/gasztro/a-legjobb-dolog-ami-a-facan-husaval-tortenhet/
hirdetés

GASZTRO

A legjobb dolog, ami a fácán húsával történhet

A vadhúsok elkészítése külön művészet, és a végeredmény megéri a fáradozást. Vörösboros változata tuti siker!

Link másolása

hirdetés

Ez a fogás igazán könnyű és ízletes, csak egy szép farab fácán kell hozzá. A szaft, a hús és a zöldségek fantasztikus egyveleget adnak az éhes vendégeknek. Bocsánat az áradozásért, de kimondhatatlanul finom! Elkészítési idő: 1 óra

facan1

Hozzávalók 4 személyre

75 dkg fácánhús (egész fácán)

6 ek. olívaolaj

hirdetés

20 dkg vöröshagyma

20 dkg sárgarépa

20 dkg zellerszár

20 dkg aszalt szilva

6 gerezd fokhagyma

1 db babérlevél

1 tk. oreganó

1 tk. kakukkfű

4 dl vörösbor

1 l víz + 1 tyúkhúsleves kocka vagy 1 liter csirke alaplé

1 tk. só és 1/2 tk. bors ízlés szerint

Elkészítés

A fácánt feldaraboljuk (comb, szárny, hát, mell). A vöröshagymát, sárgarépát megtisztítjuk és közel hasonló darabokra vágjuk. Hozzáadjuk a felszeletelt zellerszárat is és a fokhagymát apróra vágva.

Egy kis olívaolajon megpirítjuk a zöldségeket kb. 3 perc alatt. Hozzáadjuk a zöldségekhez a fácánt, a fűszerekkel ízesítjük, beledobunk egy babérlevelet és alaposan összekavarjuk ezeket egy nagy edényben.

facan3

Felöntjük borral és alaplével a ragunkat és feltesszük főni közepes lángon kb. 40 percig. Az aszalt szilvákat megfelezzük és a főzés vége előtt 10 perccel adjuk hozzá.

Rizs vagy puliszka körettel tálaljuk, de erre igazán nincs szükség! A friss, puha kenyér tökéletes kiegészítője ennek a fogásnak. Jó étvágyat kívánok!


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk


hirdetés


Link másolása

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk
hirdetés


Link másolása

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk

hirdetés


Link másolása

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk

hirdetés


Link másolása

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk