/gasztro/a-legfinomabb-tejcsoki-hazilag/
hirdetés

GASZTRO

A legfinomabb tejcsoki házilag

Miért vennéd meg a boltban, ha a házi sokkal finomabb lesz?

Link másolása

hirdetés

Még mindig a csokinál tartok. Ez egy gyerekkori íz, Édesanyám sokszor készítette otthon. Küldött is receptet meg ismerőstől is kért egyet, de végül saját fantáziám alapján készült és elsőre jó lett, tökéletesen szeletelhető csokoládé. Sokkal kevesebb a cukor, mint az eredeti receptekben.

csoki2

Hozzávalók (10x11 centiméteres dobozba, kb. 2 centiméter magas csokoládéhoz, 4 főre)

100 ml víz

30 g vaj

hirdetés

50 g nádcukor

165 g tejpor

2 evőkanál holland kakaó

Elkészítés

Egy nagyobb lábosba öntjük a vizet, hozzáadjuk a vajat és cukrot majd lassú tűznél melegítjük. Fontos az, hogy nem a gyors forrás elérése a cél, hanem a cukor és vaj teljes olvadása. Amint elolvadt egy pillanatig forraljuk, majd elzárjuk a tüzet, és beleszitáljuk a tejport és kakaót.

Alaposan elkeverjük, majd folpackot teszünk a dobozba és beleöntjük a csokoládét, simára kenve a felületét. Hagyjuk kihűlni, majd lefedve hűtőbe tesszük néhány órára. Szeletelve kínáljuk.

csoki1

osszetevok

Tippek:

1. tehetünk bele bármilyen ízesítést (levendula, dió, mogyoró, tejkaramella réteg, menta, vagy akármilyen bonbon töltelék). Amennyiben töltelékkel készül, akkor a felét öntsük a dobozba, majd a krémet és végül a maradék adag csokoládét.

2. felhasználhatjuk töltelékként leveles tésztából készült kiflibe, mert isteni finom!

Oszd meg a barátaiddal is, ha tetszett a recept!


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk


hirdetés


Link másolása

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk
hirdetés


Link másolása

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk

hirdetés


Link másolása

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk

hirdetés


Link másolása

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk