hirdetés

GASZTRO

A Costes Downtowné az 5. magyar Michelin-csillag

Gerendai Károlynak ez a második csillaga, az alig több, mint fél éve nyitott étteremről beszélt nekünk.
Fotók: Costes Downtown FB - szmo.hu
2016. március 09.

hirdetés

Újabb csillag került egy budapesti étterem neve mellé: a Costes, az Onyx, a Borkonyha és a Tanti után a Costes Downtownt érte a megtisztelő elismerés - számolt be a DiningGuide.

Ma derült ki, hogy Budapest újabb Michelin-csillagos étteremmel büszkélkedhet: a Miguel Rocha Vieira (executive séf), Tiago Sabarigo és Tischler Petra (séfhelyettesek) vezette Costes Downtownnal. Nagy örömhír, hogy a szintén Gerendai Károly fémjelezte Costes, az Onyx, a Borkonyha és a Tanti is megőrizte csillagát, így már öt Michelin-csillagos étterem van Budapesten.

Gerendai Károlyt szerbiai kirándulásán értük utol telefonon, aki elmondta, éppen az utazása miatt nem készül nagy ünneplésre, de kollégái a Costes Downtownban éppen ezekben a percekben bonthatják ki a pezsgőt.

"Úgy tudom, közös koccintással ünnepel a délelőttös és délutános műszak" - mondta.

hirdetés

costes-downtown2

Arra a kérdésre, hogy mit gondol, minek köszönhető az étterem ilyen gyors sikere (alig fél éve nyitotta meg kapuit - a szerk.) azt felelte:

"Valószínűleg annak köszönhető, hogy komolyan vesszük a szlogenünket, vagyis nem kötünk kompromisszumokat. Természetes fontosak a jó szakemberek, alapanyagok, technológia és a hozzáállás is. De minden a Michelin-tesztereken múlik. Az pedig, hogy ilyen gyorsan elértük... Nem számítottunk rá, nagy meglepetésként ért minket. Úgy gondoltuk, néhány éven belül érhetjük csak el a csillagot."

Arról, hogy a jövőben is Miguel marad-e a Costes Downtown executive chefje, így nyilatkozott:

"Miguel továbbra is kéthetente jön Magyarországra, ekkor beszélik át a fogásokat, a csapat többi tagja fixen itt van. Reméljük a következő időszakban is együtt tudunk vele dolgozni, és minél tovább marad a csapat tagja."

Tishcler Petra séfhelyettes a Dining Guide-nak beszámolt róla, hogy maximális bizalom alakult ki a konyha és Miguel között, ezért nem okoz gondot, hogy csak kéthetente jön az étterembe.

costes3

Gerendai Károlyt arról is megkérdeztük, mi a következő lépés, most, hogy a több évre előre kitűzött célt máris elérték?

"Próbálunk egyre jobbak lenni! Egyet tudunk tenni: Tenni a dolgunkat tisztességgel. Az értékelőkön múlik, hogyan látják. Most az a cél, hogy megfeleljünk az elismerésnek."

"
Nem azzal kell foglalkozni, hogy hogyan lehet megtartani, hanem hogy hogyan lehet megszerezni a következőt!

- mondta el a Szeretlek Magyarországnak.

Ha örülsz az étterem sikerének, oszd meg barátaiddal is!


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk