16 étel, amin a magyarok iszonyúan össze tudnak veszni
Hazánkban mindenki úgy véli, ha valamihez biztosan ért, az a gasztronómia. Mindannyian úgy gondoljuk, tisztában vagyunk vele, milyennek kell lennie a jó halászlének, az igazi túrós csuszának vagy a mesteri lecsónak. Csak akkor van gond, ha az elképzeléseink vagy a hagyományaink nem egyeznek másokéval. Na, ilyenkor késhegyre menő vitákat tudunk folytatni a témáról...
Összegyűjtöttünk néhány olyan fogást, amelyen alaposan össze tudnak veszni az emberek. Kíváncsian várjuk kommentben a ti ételsoraitokat!
1. Kell-e só a palacsinta tésztájába?
2. Káposztás tészta: rakjunk-e rá cukrot vagy sem?
3. Szemes borsot vagy őrölt borsot szórjunk-e a húslevesbe?
4. Halászlé - hogyan készítsük?
5. Milyen a jó töltött káposzta?
Van, aki úgy gondolja, csak a nagy bumszlis töltelékkel készülő verziót nevezhetjük töltött káposztának, ahogy a Nyírségben szokás (kis hengerrel), az nem jó. A radikális nézeteket vallók az Észak-Magyarországon készített, paradicsomos változatot is megvetik.
6. Rizs
Fényezett, fényezetlen legyen? Étel-e a gyorsrizs? Vagy csak a hagyományos főzéssel készített rizs az igazi?
7. Bableves
Csak csülökkel ehetjük? És a paradicsomos bableves? Elfogadható?
8. Milyen a VALÓDI lecsó?
Kell-e bele kolbász? Tojással vagy tojás nélkül együk?
9. Paprikás krumpli
Kolbásszal? Kolbász nélkül? Debrecenivel, vagy fúj, a világért sem, debreceni nélkül?
Ez például erdei gombával készült
10. Túrós csusza, túrós tészta
A hagyományos iskola képviselői szerint természetesen csak szalonnával készülhet. Itt viszont két irányzat válik el egymástól: tehetünk-e rá ezek után cukrot vagy sem? A "harmadik utasok" szalonna nélkül, cukorral szeretik...
11. Tejbegríz
Finom étel vagy régi, utálandó, menzás fogás?
12. Kell-e paprika a főzelékbe?
Az Alföldön nagyon sok levest és főzeléket rántással/habarással, tejjel, őrölt csemege paprikával készítenek. Ez hatalmas vitákat eredményezhet olyan társaságban, ahol nem így főznek, ahol a zöldborsó főzelék fehér.
13. Túrós lepény, túrós pite
Csak kaporral az igazi? Vagy mazsolával? Esetleg egyik sem kell bele, mert mindkettővel undorító?
14. Kell-e só a sütemények tésztájába?
15. Sütőporral vagy szódabikarbónával készüljenek-e a sütik tésztái?
16. Csípős legyen-e a torma a húsvéti sonka mellett?
Te mit tennél a listára? Min tudnál vitatkozni?