FOCI EB

Közeleg a karácsony, ne őrülj meg!

Dugd ki a fejed az adventi vásárok tömegéből, a csomagolópapír-hegyekből, a feje tetején álló konyhából, és vegyél egy nagy levegőt!
Sápszky Dóri írása a Nő? Nő! Nő blogon, Fotók: Freepik - szmo.hu
2019. december 17.


Link másolása

Az igazi Nő, nem a hasznot keresi a férfiban, hanem az ambíciót. Nem a javakat és lehetőségeket várja tőle, hanem a társa, segítője ezek megteremtésében. Erről szól a Nő? Nő! Nő blog humorral, néha mérgesen, néha csipkelődve, de nem csak nőknek.

Kígyózó sorok a boltokban, hömpölygő tömeg az adventi vásárokban, türelmetlen, idő szűkében lévő emberek mindenfelé. Ezek mindenkinek bevillannak a karácsonyi tébolyról, no meg az izgalmas készülődés, meghitt beszélgetések, Michael Bublé búgó hangjával a háttérben.

Ha Anya vagy, csak tetőzik az őrület advent idején. Sulis Karácsony, Luca napi vásár, keddenként reggelente korcsolya, ajándékozás, teremdíszítés, mézeskalácssütés, év végi koncert, céges buli. Mindezeket jó lenne meghitt hangulatban átélni, ami nehézkes napi 5 óra alvás mellett.

Éjjelente fél 2-kor, amikor ágyba kerülök, átgondolom a holnapi teendőket. Ott kezdem, hogy mit veszek fel, mert így 10 perccel tovább aludhatok. Következő, hogy mit vesz fel a gyerek.

Utána, hogy mit visz enni az iskolába, hányra megyek érte, mit kell megcsinálnom a munkában, mit vacsorázunk, hova megyek gyümölcsöt venni, mert holnapután gyümölcsnapos. Utána azon gondolkodom, hogy melyik adventi vásárt nem láttuk még, mert oda is el kéne menni, ajándékokat is kéne venni, csomagolni is kéne. Anyámhoz is ki kéne vinni és meghívták egy szülinapi buliba is.

Belém vág a felismerés, hogy hajat kell mosnom, mert a számban egy cukorkával aludtam el, még tegnapelőtt és beleragadt a hajamba. Most nincs erőm. Kipattanok az ágyból és felírom egy cetlire, hogy hajmosás, majd a tükörre ragasztom. Sosem gondoltam, hogy idáig jutok én, az egykoron mindig beszárított hajú, sminket viselő, csinos nő. Most 2 napja van a hajamba ragadva egy cukorka és 3 hete van beszáradva a szempillaspirálom, a pirosítómat meg 2 millió darabra törte a gyerek, ezért minden reggel, csak egy morzsalékot kenek szét az arcomon, amitől néha úgy nézek ki, mint a mekis bohóc.

Próbálom a nem létező szabadidőnket az első osztályos, hulla fáradt gyerekemmel az ünnepekre való hangolódással tölteni.

Ma mézeskalácsot sütünk. Jóga légzés, nyugalom, türelem. Együtt főzni nem olyan ám, mint a főzős műsorokban, bár én ott is látom a séfeken, hogy vicsorogva mosolyognak és visszafognak egy „ne kavarjál már több tojást a földre könyörgöm” dorgálást, vagy egy „itt a telefonom csak menjél el innen” ordítást.

De nem!

Ma akkor is szuperanyu leszek, együtt fogunk sütni,

ő kavar, én nyújtok, ő szaggat, én rakom a tepsibe, ő díszít én meg közben büszkén nézem, hogy milyen ügyesen csinálja.Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk
Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk


FOCI EB
A Rovatból
Durva, rasszista kommentekben gyalázzák az Eb-döntőn büntetőt hibázó angol focistákat a szurkolók
Az angol válogatott, a brit miniszterelnök és az angol szövetség is mélyen elítélte ezeket a megnyilvánulásokat, a rendőrség sem hagyja annyiban.

Link másolása

Fájdalmas vereséget szenvedett vasárnap este az angol futballválogatott, miután elveszítette az Olaszország elleni büntetőpárbajt a foci Európa-bajnokságon. Az angol játékosok közül hárman is elhibázták a tizenegyest, így az Azzurri tagjai örülhettek a végső győzelemnek.

A mérkőzést követően a csalódott angol szurkolók a közösségi oldalakon fakadtak ki, sokan meglehetősen durva kommenteket írva szidták a csapatot. A legtöbb kritikát az a három fiatal focista kapta, akik nem rúgták be a büntetőjüket, vagyis a 19 éves Bukayo Saka, a 23 éves Marcus Rashford és a 21 éves Jadon Sancho.

A színesbőrű játékosokat olyan rasszista megjegyzésekkel illették, mint "a niggerek elcseszték nekünk" vagy "inkább egyetek banánt, niggerek", de majmoknak is nevezték őket, az utolsó rúgást elhibázó Sakának pedig azt üzenték, hogy menjen vissza Nigériába.

Az Angol Labdarúgó Szövetség (FA) közleményben reagált ezekre a szurkolói megnyilvánulásokra. Mint írták, megdöbbentették őket az az online rasszizmus, amivel a játékosokat sújtották a közösségi médiában. Hangsúlyozták, hogy határozottan elítélik a diszkrimináció minden formáját, és azoknak, akik ilyen magatartást tanúsítanak, nincs helyük a szurkolók között. "Mindent megteszünk az érintett játékosok támogatásáért, a felelősök számára pedig a lehető legszigorúbb büntetéseket szorgalmazzuk" - jelentették ki.

A válogatott is közleményt adott ki, amelyben azt írták, hogy undorodnak attól, hogy egyes szurkolóik az interneten keresztül bántalmazzák azokat a játékosokat, akik mindent megtettek a címeres mezért a torna során.

Boris Johnson brit miniszterelnök sem ment el szó nélkül a rasszista kommentcunami mellett. Szerinte ezt a csapatot hősként kellene ünnepelni, nem pedig bántani a közösségi médiában.

"Szégyelljék magukat azok, akik felelősek ezért az online bántalmazásért"

- mondta.

Priti Patel belügyminiszter is mélyen elítélte az "aljas" rasszista megnyilvánulásokat. "Ennek nincs helye hazánkban" - jelentette ki, hozzátéve, hogy a rendőrségnek felelősségre kell vonni a felelősöket.

A Metropolitan Police már jelezte is, hogy kivizsgálják a történteket. "Ez a bántalmazás teljesen elfogadhatatlan, ezt nem lehet tolerálni" - jelezték.

Forrás: Daily Mail, Reuters


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk
FOCI EB
„Nem vagytok angol szurkolók, nem kelletek” - ezt üzeni Harry Kane a csapattársait ért rasszista sértésekre
Az angol csapatkapitány határozottan állt ki fiatal játékostársai mellett, szerinte támogatást érdemelnének, nem gyalázkodást.

Link másolása

Korábban mi is hírt adtunk róla, hogy rasszista szóbeli támadások érték a labdarúgó-Európa-bajnokság három fiatal angol játékosát, akik a döntő büntetőpárbajában tizenegyeseket hibáztak.

Most Harry Kane, az angol válogatott csapatkapitánya üzent a gyalázkodóknak Twitteren. Mint írja:

Három legény, akik egész nyáron briliánsak voltak, bátran előléptek, és elvállalták a büntetőket, amikor a legnagyobb volt a tét. Amit érdemelnek, az a támogatás, nem pedig a hitvány rasszista mocskolódás, amit azóta kapnak. Ha valakit a közösségi médiában gyaláztok, nem vagytok Anglia szurkolói, és nincs szükségünk rátok.

Marcus Rashfordnak, Jadon Sanchónak és Bukayo Sakának egyaránt nagy teher nehezedett a vállára, amikor Gareth Southgate szövetségi kapitány őket jelölte ki a később sordöntőnek bizonyult tizenegyesek elvégzésére.

Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk

FOCI EB
Kiderült, hogy miért nem ünnepelt a mindent eldöntő védés után az olasz kapus az Eb-döntőben
Gianluigi Donnarumma egyszerűen elszámolta magát.

Link másolása

Egyáltalán nem azért sétált egykedvűen a pálya széle felé a mindent eldöntő büntető kivédése után az olasz válogatott kapusa, mert annyira higgadt, írja a Metro. A torna legjobb játékosának választott Gianluigi Donnarumma elárulta, hogy ennél sokkal prózaibb oka volt viselkedésének.

A 22 éves kapus egész egyszerűen elszámolta magát, és még azt hitte, hogy hátravan egy olasz tizenegyes a párbajból. Akkor döbbent rá, hogy megnyerték az Európa-bajnokságot, amikor meghallotta az időközben az örömtől szabályosan felrobbanó olasz szurkolókat, és hallotta a felé rohanó lábak dobogását:

A torna alatt a Milanból a PSG-be igazoló kapus nem sokkal később arról is majdnem lemaradt, hogy az UEFA őt választotta az Eb legjobb játékosának. Az egymás mellett felsorakozó olaszok közül a sor végén elmélázó Donnarummának a mellette álló Bernardeschi szólt: rajta kívül már az egész világ tudja, hogy ő lett a torna legjobbja. A kapus ezután gyorsan felrohant a pódiumra a különdíjért.


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk

FOCI EB
Csatatér lett az olasz öltöző az Eb-döntő után, az angol játékosok bánatukban pizzát ettek
Az olasz edzői stáb egyik tagja hason csúszott egy sörrel fellocsolt asztallapon.

Link másolása

Óriási kuplerájt hagyott maga után a Wembley öltözőjében az Eb-győztes olasz válogatott, írja a The Sun. A féktelen ünneplés után távozó olaszok szanaszét dobált papucsokat, törölközőket, zoknikat és alsónadrágokat hagytak mindenhol, a földön és az asztalokon pedig pezsgős- és borosüvegek, valamint összegyűrt sörös dobozok gyülekeztek. A német Bild egyenesen "csatatérnek" nevezte az olaszok távozása után az öltözőt.

A vasárnapi döntő után már a pályán megkezdődött a buli, miután Olaszország a rendes játékidőt és a hosszabbítást követően végül büntetőkkel legyőzte Angliát. Az edzői stábból Daniele De Rossi egy sörrel fellocsolt asztallapon csúszkált:

A játékosok telefonjairól kiszivárgott többi videón is jól látszik, hogy Chielliniék egyáltalán nem fogták vissza magukat vasárnap este:

Eközben jóval szerényebb hangulatban telt az este hátralévő része a szomszéd öltözőben, ahol az angol válogatott tagjai némileg érthetetlen módon néhány pizzával próbáltak túllépni a kínos vereségen. Gareth Southgate csapatának szomorúságát jól leírja a katonás rendben egymásra tornyozott néhány pizzás doboz is:


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk