FOCI EB

5 őszinte tipp, hogy megküzdj a karácsonyi magánnyal

Az ünnepek közeledtével sokkal hajlamosabbak vagyunk depresszióba zuhanni, főleg ha épp nincs senkink. Elmondjuk, mit tehetsz ez ellen.

Link másolása

A karácsony a szeretet ünnepe, pont ezért érzik jó páran magányosnak magukat. Egy amerikai felmérés szerint a felnőttek, azaz a 18 évesek és annál öregebbek 31 százaléka érez magányt, mikor az ünnepekre gondol. Ez legfőképpen egy szerettünk elvesztése vagy szakítás miatt lehet, vagy csak nem tud valaki hazamenni az ünnepekre. Az Elite Daily egy szakértő segítségével összeszedett pár jó tanácsot, amivel könnyebben át lehet lendülni ezeken az érzéseken.

1. Beszélj az érzéseidről valakivel, akiben megbízol

Keresd meg azt az embert, akire bármikor számíthatsz, még az ünnepekkor is. Rokon, barát, akárki, akinek őszintén elmondhatod, hogy magányos vagy. A szakértő szerint a tény, hogy ezt valakivel megbeszélhetjük ráébreszt minket arra, hogy annyira azért még sem vagyunk magányosak.

2. Tiszteld és fogadd el az érzéseidet

Teljesen rendben van, ha nem érzed az ünnepi hangulatot. Azzal csak magadnak és a környezetednek ártasz, ha ráerőlteted az arcodra a mosolyt és elnyomod az érzelmeidet. Fogadd el és tiszteld őket. Ismerd meg a határaidat, szólj, ha támogatásra van szükséged. Azonban az előbbiek nem egyenlőek az önsajnálattal, annak nem szabad teret engedni. Meg kell találni az utat, amivel változtathatunk a magányon, hogy ne essünk át a ló túlsó oldalára.

3. Kerüld el a közösségi oldalakat

Ezt nem kell különösebben magyarázni, ugye? Az emberek szeretik a közösségi médián élni az életüket, tele lesz a falad karácsonyi posztokkal, amiktől egy cseppet sem fogod magad jobban érezni, főleg nem akkor, ha éppen egy szakításon vagy túl. A szakértő szerint ebben az esetben a legrosszabb beleesni a görgetés fekete lyukába, hiszen óhatatlanul "rátalálunk" az exünk oldalára. Azzal, hogy rajta agyalsz, csak magadat akadályozod abban, hogy lelkileg felkészülj egy új kapcsolatra.

4. Legyél támasza valakinek, aki ugyanezen megy keresztül

Mint ahogy azt a felmérés is megmutatta, nem vagy egyedül. Biztos ismersz valakit, aki ugyanúgy érzi a magányt, mint te. Ismerős, (idős) szomszéd, külföldi cserediák, kolléga, akárki. Lehet, hogy most hirtelen nem jut eszedbe senki, de ha jobban átgondolod, beugrik valaki. Miért keseregjetek egyedül? Ajánld fel neki, hogy töltsétek együtt az ünnepeket. Azzal, hogy elkezdesz azon agyalni, hogyan segíthetnél nekik, célt tűzöl ki magad elé, így még kevesebb időd lesz elmerülni a közösségi médiában vagy az önsajnálatban.

5. Szánj időt magadra

Az egyedüllétből sok jó dolgot is ki lehet hozni, hiszen végre van időd saját magadra! Megcsinálhatod mindazt, amire egész évben nem volt lehetőséged. Létrehozhatod a hőn áhított Spotify lejátszási listát, átdekorálhatod a szobádat, rendezheted a szerződéseket tartalmazó mappát. Csinálhatsz akármit, a szakértő szerint a hangsúly azon van, hogy valami olyannal foglalkozz, ami növeli az önbizalmadat és az önértékelésedet.

Címlapkép: Unsplash

Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk


FOCI EB
A Rovatból
Durva, rasszista kommentekben gyalázzák az Eb-döntőn büntetőt hibázó angol focistákat a szurkolók
Az angol válogatott, a brit miniszterelnök és az angol szövetség is mélyen elítélte ezeket a megnyilvánulásokat, a rendőrség sem hagyja annyiban.

Link másolása

Fájdalmas vereséget szenvedett vasárnap este az angol futballválogatott, miután elveszítette az Olaszország elleni büntetőpárbajt a foci Európa-bajnokságon. Az angol játékosok közül hárman is elhibázták a tizenegyest, így az Azzurri tagjai örülhettek a végső győzelemnek.

A mérkőzést követően a csalódott angol szurkolók a közösségi oldalakon fakadtak ki, sokan meglehetősen durva kommenteket írva szidták a csapatot. A legtöbb kritikát az a három fiatal focista kapta, akik nem rúgták be a büntetőjüket, vagyis a 19 éves Bukayo Saka, a 23 éves Marcus Rashford és a 21 éves Jadon Sancho.

A színesbőrű játékosokat olyan rasszista megjegyzésekkel illették, mint "a niggerek elcseszték nekünk" vagy "inkább egyetek banánt, niggerek", de majmoknak is nevezték őket, az utolsó rúgást elhibázó Sakának pedig azt üzenték, hogy menjen vissza Nigériába.

Az Angol Labdarúgó Szövetség (FA) közleményben reagált ezekre a szurkolói megnyilvánulásokra. Mint írták, megdöbbentették őket az az online rasszizmus, amivel a játékosokat sújtották a közösségi médiában. Hangsúlyozták, hogy határozottan elítélik a diszkrimináció minden formáját, és azoknak, akik ilyen magatartást tanúsítanak, nincs helyük a szurkolók között. "Mindent megteszünk az érintett játékosok támogatásáért, a felelősök számára pedig a lehető legszigorúbb büntetéseket szorgalmazzuk" - jelentették ki.

A válogatott is közleményt adott ki, amelyben azt írták, hogy undorodnak attól, hogy egyes szurkolóik az interneten keresztül bántalmazzák azokat a játékosokat, akik mindent megtettek a címeres mezért a torna során.

Boris Johnson brit miniszterelnök sem ment el szó nélkül a rasszista kommentcunami mellett. Szerinte ezt a csapatot hősként kellene ünnepelni, nem pedig bántani a közösségi médiában.

"Szégyelljék magukat azok, akik felelősek ezért az online bántalmazásért"

- mondta.

Priti Patel belügyminiszter is mélyen elítélte az "aljas" rasszista megnyilvánulásokat. "Ennek nincs helye hazánkban" - jelentette ki, hozzátéve, hogy a rendőrségnek felelősségre kell vonni a felelősöket.

A Metropolitan Police már jelezte is, hogy kivizsgálják a történteket. "Ez a bántalmazás teljesen elfogadhatatlan, ezt nem lehet tolerálni" - jelezték.

Forrás: Daily Mail, Reuters


Link másolása
KÖVESS MINKET:

FOCI EB
„Nem vagytok angol szurkolók, nem kelletek” - ezt üzeni Harry Kane a csapattársait ért rasszista sértésekre
Az angol csapatkapitány határozottan állt ki fiatal játékostársai mellett, szerinte támogatást érdemelnének, nem gyalázkodást.

Link másolása

Korábban mi is hírt adtunk róla, hogy rasszista szóbeli támadások érték a labdarúgó-Európa-bajnokság három fiatal angol játékosát, akik a döntő büntetőpárbajában tizenegyeseket hibáztak.

Most Harry Kane, az angol válogatott csapatkapitánya üzent a gyalázkodóknak Twitteren. Mint írja:

Három legény, akik egész nyáron briliánsak voltak, bátran előléptek, és elvállalták a büntetőket, amikor a legnagyobb volt a tét. Amit érdemelnek, az a támogatás, nem pedig a hitvány rasszista mocskolódás, amit azóta kapnak. Ha valakit a közösségi médiában gyaláztok, nem vagytok Anglia szurkolói, és nincs szükségünk rátok.

Marcus Rashfordnak, Jadon Sanchónak és Bukayo Sakának egyaránt nagy teher nehezedett a vállára, amikor Gareth Southgate szövetségi kapitány őket jelölte ki a később sordöntőnek bizonyult tizenegyesek elvégzésére.

Link másolása
KÖVESS MINKET:


FOCI EB
Kiderült, hogy miért nem ünnepelt a mindent eldöntő védés után az olasz kapus az Eb-döntőben
Gianluigi Donnarumma egyszerűen elszámolta magát.

Link másolása

Egyáltalán nem azért sétált egykedvűen a pálya széle felé a mindent eldöntő büntető kivédése után az olasz válogatott kapusa, mert annyira higgadt, írja a Metro. A torna legjobb játékosának választott Gianluigi Donnarumma elárulta, hogy ennél sokkal prózaibb oka volt viselkedésének.

A 22 éves kapus egész egyszerűen elszámolta magát, és még azt hitte, hogy hátravan egy olasz tizenegyes a párbajból. Akkor döbbent rá, hogy megnyerték az Európa-bajnokságot, amikor meghallotta az időközben az örömtől szabályosan felrobbanó olasz szurkolókat, és hallotta a felé rohanó lábak dobogását:

A torna alatt a Milanból a PSG-be igazoló kapus nem sokkal később arról is majdnem lemaradt, hogy az UEFA őt választotta az Eb legjobb játékosának. Az egymás mellett felsorakozó olaszok közül a sor végén elmélázó Donnarummának a mellette álló Bernardeschi szólt: rajta kívül már az egész világ tudja, hogy ő lett a torna legjobbja. A kapus ezután gyorsan felrohant a pódiumra a különdíjért.


Link másolása
KÖVESS MINKET:


FOCI EB
Csatatér lett az olasz öltöző az Eb-döntő után, az angol játékosok bánatukban pizzát ettek
Az olasz edzői stáb egyik tagja hason csúszott egy sörrel fellocsolt asztallapon.

Link másolása

Óriási kuplerájt hagyott maga után a Wembley öltözőjében az Eb-győztes olasz válogatott, írja a The Sun. A féktelen ünneplés után távozó olaszok szanaszét dobált papucsokat, törölközőket, zoknikat és alsónadrágokat hagytak mindenhol, a földön és az asztalokon pedig pezsgős- és borosüvegek, valamint összegyűrt sörös dobozok gyülekeztek. A német Bild egyenesen "csatatérnek" nevezte az olaszok távozása után az öltözőt.

A vasárnapi döntő után már a pályán megkezdődött a buli, miután Olaszország a rendes játékidőt és a hosszabbítást követően végül büntetőkkel legyőzte Angliát. Az edzői stábból Daniele De Rossi egy sörrel fellocsolt asztallapon csúszkált:

A játékosok telefonjairól kiszivárgott többi videón is jól látszik, hogy Chielliniék egyáltalán nem fogták vissza magukat vasárnap este:

Eközben jóval szerényebb hangulatban telt az este hátralévő része a szomszéd öltözőben, ahol az angol válogatott tagjai némileg érthetetlen módon néhány pizzával próbáltak túllépni a kínos vereségen. Gareth Southgate csapatának szomorúságát jól leírja a katonás rendben egymásra tornyozott néhány pizzás doboz is:


Link másolása
KÖVESS MINKET: