FOCI EB

Csodás fényekbe öltözött Józsefváros főtere

Csodás programok lesznek, elmondjuk miért érdemes ellátogatnotok oda!
(x) - szmo.hu
2015. november 27.


Link másolása

Múltidéző Kalendárium adventi programjaival és Kézműves Karácsonyi vásárral nyílik a Palotanegyedben november 28-án Józsefváros ünnepi rendezvénysorozata. A kerület főterén, a Horváth Mihály téren a napról napra növekedő fényességet hirdetve az advent vasárnapi gyertyagyújtások meghitt, áldott pillanatai teszik teljessé a karácsonyi várakozást. Ünnepi koncertekkel vár kicsiket és nagyokat a Párbeszéd Háza a Szent József Katolikus Plébánia és a Józsefvárosi Galéria is.

Ha ellátogattok decemberben a Szabó Ervin térre egy csodálatos fénybe öltöztetett múltidéző karácsonyi hangulatnak és vásári barangolásnak lehettek részesei. A téren felállított színpadon mesemondók, muzsikusok, közkedvelt zenekarok – a Makám Csillagváró koncertje, Török Ádám különleges fuvola szólóestje, a HoldDalaNap zenekar, a The Bits Beatles Emlékzenekar a Fourtissimo Jazz Orchestra és még számos kellemes kulturális programmal találkozhattok. Lesznek még betlehemesek, tűzzsonglőrök, nemzetközi hírű táncegyüttesek és meghallgathatjátok a Vasas Művészegyüttes rénszarvas kórusát is.

Tűzmadarak_sajtófotó

A gyerekek pénteken és szombaton megcsodálhatják az élő betlehemet, megsimogathatják az állatokat, készíthetnek karácsonyi díszeket, mézeskalácsot és találkozhatnak a Mikulással is. A Józsefvárosi Adventi Galéria esteken ünnepi teázás és az ünnepkört megidéző csodálatos adventi esteken vehettek részt. Meghallgathatjátok Lovász Irén, Kárászy Szilvia és Erdi Tamás koncertjeit is. Mind a két nap délutánján a Mézeskalácsház kézműves játszóháza és az Élő betlehem vár mindenkit a Szabó Ervin téren.

Szombaton a Szent József Katolikus Templomban az adventi vasárnapokon Párbeszéd Háza dísztermében meghallgathatod a Kodály Férfikar és a Cantores Ecclesiae Rézfúvós Együttest, a Misztrál Együttest, a Simplicissimust, Farkas Tünde és zenekarát, Sebestyén Mártát és Andrejszky Juditot, Szerényi Bélt és Balasi Barnabás orgonakoncertjét. Lesz még ezeken kívül Mikulásfogat, Gryllus Vilmos koncert és még számos programmal kedveskednek nektek.

Makam

A vásárok elengedhetetlen feltétele sem hiányozhat: a Szabó Ervin tértől a Kálvin térig kézműves portékákat és ételeket vásárolhattok. A vásáron kaphattok például puncsot, forralt bort, házi pálinkát, forró csokit, kemencés finomságokat, karácsonyi sülteket és káposztákat és természetesen kürtős kalácsot is, illetve mesteremberek portékai mellett találkozhattok egyedi formatervezett, ötletes ajándék és használati tárgyakkal is.

Negyedik adventi hétvége programjai

Advent a Palotanegyedben

November 28 - December 24., Józsefváros

December 18. péntek

PALOTANEGYED PÓDIUM

Szabó Ervin tér

15.30 óra Magonc Együttes: Karácsonynak éjszakáján

16.30 óra DANIEL SPEER BRASS CHRYSTMES JAZZ SHOW

18.00 óra THE BITS BEATLES EMLÉKZENEKAR

ADVENTI GALÉRIA ESTEK

Józsefvárosi Galéria és Rendezvényközpont

Bp., VIII. József krt. 70.

18 óra Ünnepi teázás, lelki feltöltődés, ahol minden kedves vendégünket szeretettel várjuk egy pohár forró itallal, adventi gyertyagyújtással.

19 óra ÉRDI TAMÁS zongoraművész karácsonyi hangversenye

December 19. szombat

Józsefvárosi Szent József

Római Katolikus Plébánia

1085 Bp., Horváth Mihály tér 7.

19.30 óra SEBESTYÉN MÁRTA és ANDREJSZKI JUDIT

PALOTANEGYED PÓDIUM

Szabó Ervin tér

15 óra Budaörsi Kata Pult és a Bálint Márton Ált. Iskola Kórusa

16.00 óra Aranyalma páros: Csillagcsengő

17.00 óra AUREVOIR KONCERT

18 óra TÖRÖK ÁDÁM szólókoncert

December 20. vasárnap

HORVÁTH MIHÁLY TÉR

Angyalváró Kalendárium

16 óra ADVENTI GYERTYAGYÚJTÁS

A negyedik gyertyát meggyújtja: Soós György - Budapest Főváros Józsefváros Önkormányzatának képviselője

A gyertyagyújtást megáldja: Kovács Dávid Emil

a Külső-Józsefvárosi Református Templom lelkésze,

Közreműködik: Tárnoki Beatrix, a Téka együttes énekese

16.30 óra Magyar Dudazenekar és a Magyar Tekerőzenekar Kamaraegyüttese

PÁRBESZÉD HÁZA DÍSZTEREM

1085 Budapest, Horánszky u. 20.

Ünnepi koncertek a Párbeszéd Háza dísztermében

19.30 óra PARADICSOM KŐKERTJÉBEN Farkas Tünde és zenekara adventi koncertje

Jegyárak az Adventi Galéria Esteken:

Jegyek vásárolhatók a Galéria pénztárában elővételben és a rendezvény napján a helyszínen.

Felnőtt jegy: 1200 Ft (Galéria klubkártyával: 1000 Ft)

Diák és nyugdíjas jegy: 800 Ft (Galéria klubkártyával: 700 Ft)

Kedvezményes csoportos diák és nyugdíjas jegy: 600 Ft/fő/alkalom

Jegyárak a Héjsza táncházban:

Felnőtt jegy: 800 Ft

Diák és nyugdíjas jegy: 600 Ft

Részletesen a programokról ITT és ITT tájékozódhattok!

Advent_alt

Ha Te is elmennél, nyomj egy lájkot!

Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk


FOCI EB
A Rovatból
Durva, rasszista kommentekben gyalázzák az Eb-döntőn büntetőt hibázó angol focistákat a szurkolók
Az angol válogatott, a brit miniszterelnök és az angol szövetség is mélyen elítélte ezeket a megnyilvánulásokat, a rendőrség sem hagyja annyiban.

Link másolása

Fájdalmas vereséget szenvedett vasárnap este az angol futballválogatott, miután elveszítette az Olaszország elleni büntetőpárbajt a foci Európa-bajnokságon. Az angol játékosok közül hárman is elhibázták a tizenegyest, így az Azzurri tagjai örülhettek a végső győzelemnek.

A mérkőzést követően a csalódott angol szurkolók a közösségi oldalakon fakadtak ki, sokan meglehetősen durva kommenteket írva szidták a csapatot. A legtöbb kritikát az a három fiatal focista kapta, akik nem rúgták be a büntetőjüket, vagyis a 19 éves Bukayo Saka, a 23 éves Marcus Rashford és a 21 éves Jadon Sancho.

A színesbőrű játékosokat olyan rasszista megjegyzésekkel illették, mint "a niggerek elcseszték nekünk" vagy "inkább egyetek banánt, niggerek", de majmoknak is nevezték őket, az utolsó rúgást elhibázó Sakának pedig azt üzenték, hogy menjen vissza Nigériába.

Az Angol Labdarúgó Szövetség (FA) közleményben reagált ezekre a szurkolói megnyilvánulásokra. Mint írták, megdöbbentették őket az az online rasszizmus, amivel a játékosokat sújtották a közösségi médiában. Hangsúlyozták, hogy határozottan elítélik a diszkrimináció minden formáját, és azoknak, akik ilyen magatartást tanúsítanak, nincs helyük a szurkolók között. "Mindent megteszünk az érintett játékosok támogatásáért, a felelősök számára pedig a lehető legszigorúbb büntetéseket szorgalmazzuk" - jelentették ki.

A válogatott is közleményt adott ki, amelyben azt írták, hogy undorodnak attól, hogy egyes szurkolóik az interneten keresztül bántalmazzák azokat a játékosokat, akik mindent megtettek a címeres mezért a torna során.

Boris Johnson brit miniszterelnök sem ment el szó nélkül a rasszista kommentcunami mellett. Szerinte ezt a csapatot hősként kellene ünnepelni, nem pedig bántani a közösségi médiában.

"Szégyelljék magukat azok, akik felelősek ezért az online bántalmazásért"

- mondta.

Priti Patel belügyminiszter is mélyen elítélte az "aljas" rasszista megnyilvánulásokat. "Ennek nincs helye hazánkban" - jelentette ki, hozzátéve, hogy a rendőrségnek felelősségre kell vonni a felelősöket.

A Metropolitan Police már jelezte is, hogy kivizsgálják a történteket. "Ez a bántalmazás teljesen elfogadhatatlan, ezt nem lehet tolerálni" - jelezték.

Forrás: Daily Mail, Reuters


Link másolása
KÖVESS MINKET:

FOCI EB
„Nem vagytok angol szurkolók, nem kelletek” - ezt üzeni Harry Kane a csapattársait ért rasszista sértésekre
Az angol csapatkapitány határozottan állt ki fiatal játékostársai mellett, szerinte támogatást érdemelnének, nem gyalázkodást.

Link másolása

Korábban mi is hírt adtunk róla, hogy rasszista szóbeli támadások érték a labdarúgó-Európa-bajnokság három fiatal angol játékosát, akik a döntő büntetőpárbajában tizenegyeseket hibáztak.

Most Harry Kane, az angol válogatott csapatkapitánya üzent a gyalázkodóknak Twitteren. Mint írja:

Három legény, akik egész nyáron briliánsak voltak, bátran előléptek, és elvállalták a büntetőket, amikor a legnagyobb volt a tét. Amit érdemelnek, az a támogatás, nem pedig a hitvány rasszista mocskolódás, amit azóta kapnak. Ha valakit a közösségi médiában gyaláztok, nem vagytok Anglia szurkolói, és nincs szükségünk rátok.

Marcus Rashfordnak, Jadon Sanchónak és Bukayo Sakának egyaránt nagy teher nehezedett a vállára, amikor Gareth Southgate szövetségi kapitány őket jelölte ki a később sordöntőnek bizonyult tizenegyesek elvégzésére.

Link másolása
KÖVESS MINKET:


FOCI EB
Kiderült, hogy miért nem ünnepelt a mindent eldöntő védés után az olasz kapus az Eb-döntőben
Gianluigi Donnarumma egyszerűen elszámolta magát.

Link másolása

Egyáltalán nem azért sétált egykedvűen a pálya széle felé a mindent eldöntő büntető kivédése után az olasz válogatott kapusa, mert annyira higgadt, írja a Metro. A torna legjobb játékosának választott Gianluigi Donnarumma elárulta, hogy ennél sokkal prózaibb oka volt viselkedésének.

A 22 éves kapus egész egyszerűen elszámolta magát, és még azt hitte, hogy hátravan egy olasz tizenegyes a párbajból. Akkor döbbent rá, hogy megnyerték az Európa-bajnokságot, amikor meghallotta az időközben az örömtől szabályosan felrobbanó olasz szurkolókat, és hallotta a felé rohanó lábak dobogását:

A torna alatt a Milanból a PSG-be igazoló kapus nem sokkal később arról is majdnem lemaradt, hogy az UEFA őt választotta az Eb legjobb játékosának. Az egymás mellett felsorakozó olaszok közül a sor végén elmélázó Donnarummának a mellette álló Bernardeschi szólt: rajta kívül már az egész világ tudja, hogy ő lett a torna legjobbja. A kapus ezután gyorsan felrohant a pódiumra a különdíjért.


Link másolása
KÖVESS MINKET:


FOCI EB
Csatatér lett az olasz öltöző az Eb-döntő után, az angol játékosok bánatukban pizzát ettek
Az olasz edzői stáb egyik tagja hason csúszott egy sörrel fellocsolt asztallapon.

Link másolása

Óriási kuplerájt hagyott maga után a Wembley öltözőjében az Eb-győztes olasz válogatott, írja a The Sun. A féktelen ünneplés után távozó olaszok szanaszét dobált papucsokat, törölközőket, zoknikat és alsónadrágokat hagytak mindenhol, a földön és az asztalokon pedig pezsgős- és borosüvegek, valamint összegyűrt sörös dobozok gyülekeztek. A német Bild egyenesen "csatatérnek" nevezte az olaszok távozása után az öltözőt.

A vasárnapi döntő után már a pályán megkezdődött a buli, miután Olaszország a rendes játékidőt és a hosszabbítást követően végül büntetőkkel legyőzte Angliát. Az edzői stábból Daniele De Rossi egy sörrel fellocsolt asztallapon csúszkált:

A játékosok telefonjairól kiszivárgott többi videón is jól látszik, hogy Chielliniék egyáltalán nem fogták vissza magukat vasárnap este:

Eközben jóval szerényebb hangulatban telt az este hátralévő része a szomszéd öltözőben, ahol az angol válogatott tagjai némileg érthetetlen módon néhány pizzával próbáltak túllépni a kínos vereségen. Gareth Southgate csapatának szomorúságát jól leírja a katonás rendben egymásra tornyozott néhány pizzás doboz is:


Link másolása
KÖVESS MINKET: