/felfedezo/zoldikehez-es-gyoparkahoz-is-riasztottak-mar-a-mentoket/?utm-source=kapcsolodo
hirdetés

FELFEDEZŐ

Zöldikéhez és Gyopárkához is riasztották már a mentőket

Összeírták, milyen különleges nevekkel ismerkedtek meg az utóbbi időben.
hirdetés

Az Akadémia rendszeresen dönt arról, hogy milyen új keresztneveket lehet hivatalosan adni gyerekeinknek. Számtalan helyről jön ihlete a szülőknek, gyakran tévés sorozatok, népszerű filmek, külföldi sztárok, vagy éppen növények, ételek, de akár égitestek neveit is szívesen választanák utódjuknak. Pár éve az alábbiak nem mentek át a rostán:

Jó pár érdekes név azonban már elfogadottá vált. Ám még nem túlzottan elterjedtek, így pontos megértésük, leírásuk esetleg problémát is okozhat. Ez is kiderül az Országos Mentőszolgálat egyik bejegyzéséből:

"Zöldikéhez és Gyopárkához is riasztották már a mentőket.

Az Országos Mentőszolgálat sokat látott bajtársai több mint 1,2 millió rászorulón segítenek évente, akik között egyre több a különleges keresztnevű fiatal.

hirdetés

Míg pár éve például az Adeodát okozhatott meglepetést a mentőknek, mostanában Maximus, Főni, Küllikki és Dzsúlió is akad az ellátottak listáján. Az életmentőket riasztották már Zsinetthez és Brendonhoz is, de sajnos még Életke keresztnévvel is szorultak a mentők gyors ellátására.

A szolgálat szakemberei napjainkban már táblagépen rögzítik az adatokat, így többé nem fordulhat elő, hogy például a Csaga női név későbbi Csabának olvasása félreértést okozna. Az ellátottaknak boldog, egészséges életet kívánunk, mentéseikben résztvevő bajtársainknak gratulálunk!"

Log into Facebook | Facebook

Log into Facebook to start sharing and connecting with your friends, family, and people you know.hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk