hirdetés

FELFEDEZŐ

Vért könnyezett egy másfél éves brit kislány egy ritka rendellenesség miatt

Nemcsak az embert próbáló kezeléssel kellett megküzdenie a családnak, hanem a kéretlen megjegyzésekkel is.
Fotó: Mediadrumworld/Nina Brown/Northfoto - szmo.hu
2020. október 29.

hirdetés

Ritka rendellenességgel született az a kislány, aki idén májusban állapota miatt vért kezdett könnyezni. A gyermek a kezeléseknek hála már túl van a nehezén, ám egy új nehézséggel is meg kell birkóznia neki és a szüleinek: a tapintatlan megjegyzésekkel - írja a Daily Mail.

Millie Brown még 2018-ban született az angliai Dunstable-ben, világrajövetele után édesapja, Alex vette észre, hogy bal szeme meg van duzzadva. Két szülészorvossal is konzultáltak, mindketten nyugtatták a szülőket: csupán azért van megdagadva a szeme, mivel valószínűleg a méhben kicsit megnyomódott, néhány hét alatt el fog múlni.

A duzzanat azonban nem akart eltűnni később sem, így MRI-vizsgálatnak vetették alá a kisbabát, és ekkor derült ki: egy jóindulatú ciszta található a gyermek szeme mögött.

Az orvosok úgy vélték, hogy ugyan a daganat rossz helyen van, nem fogja befolyásolni a kislány látását, a kezeléssel ugyanis két éves koráig várni kell. Idén májusban azonban a szülők rémisztő jelenségre lettek figyelmesek: kislányuk vért kezdett el könnyezni.

Mediadrumworld/Nina Brown/Northfoto

hirdetés

Azonnal kórházba vitték, ahol úgy döntöttek, hamarabb kezdik meg a terápiát, így júliusban a Millie át is esett első szkleroterápiás kezelésén.

Az első műtét azonban borzasztó volt a kislány számára: a szeme mögötti daganat megduzzadt, szinte kinyomta a szemgolyóját a gödréből, az erős fájdalmaktól pedig hánynia kellett.

Hat héttel később újabb kezelést kapott, ami még rosszabb volt, mivel akkor a kislánynak már voltak emlékei az előzőről."Megkérdőjeleződött bennünk, hogy a megfelelő dolgot cselekedjük-e, de végül az orvosokra hallgattunk, akik szerint hosszútávon ez a legjobb megoldás Millie számára" - nyilatkozták a szülők, akiknek rendkívül nehéz volt végignézni gyermekük szenvedéseit.

A kislány összesen három kezelésen esett át, a ciszta pedig szinte teljesen felszívódott.

Az orvosok azonban óvatosak: a hormonális változásokkal - mint amilyen a pubertás vagy a terhesség - a ciszta kiújulhat.
hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk