hirdetés

FELFEDEZŐ

Vasalóval, kávéfőzővel és vízforralóval készít komoly fogásokat egy karanténba zárt brit szakács

Néhány módszer még a kollégiumban edződött barkácsszakácsoknak is mutathat újat.
Fotó: @jagoscrandles TikTok - szmo.hu
2020. december 05.

hirdetés

Milliók nézik annak a brit séfnek a TikTok-videóit, aki egy hotelszobába zárva készít hihetetlen fogásokat komolyabb konyhai eszközök nélkül - írja a CornwallLive.

Jago Randles még novemberben érkezett a kanadai Vancouverbe, hogy munkába álljon a várostól északra található Whistler síparadicsom egyik éttermében. A járványhelyzet miatt azonban kéthetes karanténra kötelezték, amit a vancouveri GEC Granville Suites hotelben kellett eltöltenie.

A fiatal séf a szobát sem hagyhatta el, ebédelni sem mehetett le, azonban úgy döntött, hogy nem fog az ételrendelésre hagyatkozni, ha már egyszer séf. Még akkor sem, ha a szállodai szobájában nem volt konyha.

@jagoscrandles

Hotel room cooking pt. 2 ##food ##fyp ##cooking ♬ original sound - Jago Randles

Volt viszont vízforraló, kávéfőző és vasaló, a séf pedig úgy döntött, azzal főz, amije van, a karanténkonyháról készített videókat pedig fel is töltötte TikTokra. Randles természetesen megugrotta a kollégisták által jól ismert szintet: nem virslit és tojást főzött a vízforralóban, és nem is zacskóslevest tálalt fel magának.

hirdetés

Csinált viszont sült lazacot, buggyantott tojást hollandi mártással, tacot, hamburgert, sőt, még giroszt is.

Az ételeket tényleg a lehető legminimálisabb eszköztárral készítette el: a sülteket a vasalóra terített beolajozott sütőpapíron sütötte készre, a zöldségeket a vízforralóban párolta készre, de a kávéfőzővel is képes tojást sütni.

@jagoscrandles

Hotel room cooking Pt.11 ##food ##foryou ##fyp ##cooking ##chef ♬ original sound - Jago Randles

A videók híre még a legendásan kritikus Gordon Ramsayhez is elért, aki mostanában gyakran véleményez szakácsvideókat a TikTokon. A legnagyobb meglepetésre még a mocskosszájú séf sem tudott belekötni:

"Egész takaros ételnek tűnik, biztos, hogy az egyik legtakarosabb, amit valaha hotelben láttam."

Bár a videók már többtízmilliós megtekintéseknél járnak, és javában pozitív visszajelzéseket kap, vannak fanyalgók is - elsősorban a szállodaiparban dolgozók közt. Az egyik takarítónő például felidézte, mennyire rossz a szobában főző családok után takarítani, egy másik pedig a higiéniai szempontokat vetette fel - mennyire gusztusos például egy olyan vasalóval sütni, amelyet előtte rengetegen használtak már.

@jagoscrandles

Hotel room cooking pt.1 ##food ##foryou ##fyp ##chef ##cooking ♬ original sound - Jago Randles

A teljes karanténkonyha-szakácskönyvet itt lehet böngészgetni.hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk