FELFEDEZŐ

A legrémisztőbb találkozások, amiket eddig nem mertek elmondani

Rengeteg kísértetsztori terjeng a neten, de néha a valós történetek rémisztőbbek, mint a fikció.

Link másolása

A Redditen vetette fel az egyik, 1994 spaceodyssey nick-kel szereplő felhasználó, hogy osszák meg a legszörnyűbb találkozásaikat, amelyeket eddig nem mertek senkinek sem elmondani, mert biztosak voltak benne, hogy nem hinnének nekik. Több se kellett, özönlöttek az idegborzoló történetek.

Az egyik hozzászóló például elmesélte, hogy kezdett elege lenni az alatta lakók állandó zajkeltéseiből, és kérte a háztulajdonost, hogy tegye ki ezeket a kellemetlen bérlőket. Mire a háziúr nem kis megdöbbenésére azt felelte neki, hogy az alatta lévő lakásban nem lakik és nem is lakott soha senki.

Egy másik azt mesélte el, hogy egy parkban sétálgatott barátjával éjjel, otthona közelében. Leültek egy padra, és egy közeli padon meglátott egy elmosódott alakot. „Van ott valaki?” – kérdezte, mire a ködlény így válaszolt: „Rád várok”. Nem csoda, ha futásnak eredtek….

Volt olyan, aki „halálközeli élményként” élte meg, hogy megúszott egy bankrablást. Üzleti bevételét vitte a közeli bankba, leadta pénzt, és távozott. Másnap látta, hogy a bankfiók zárva van, az előző napi rablótámadás miatt.

Amikor a hírekből megtudta, hogy mindez mikor történt, és megnézte, hogy mikor pecsételték le az ő nyugtáját, rájött, hogy alig két perccel a bankrablók érkezése előtt távozott.

Egy nő gyerekkori rémes élményét mesélte el: anyjával és öccsével egy áruházba mentek vásárolni. Mivel a két gyerek unta az ottlétet, bújócskázni kezdtek a próbafülkék körül. A kisfiú úgy eltűnt, hogy nővére nem találta meg. Aztán egyszer csak belebotlott egy idősebb férfiba, aki azt súgta neki: „Én tudom, hogy merre ment az öcséd” – és ki akarta csalni őt onnan. A kislány egy darabig követte, de aztán megrémült, visszafutott, így talált rá anyjára, aki mellett már ott volt testvére is.

Egy férfi egyszer anyósa házában volt a feleségével. A két nő bent beszélgetett az egyik szobában, míg a férfi a konyhában tett vett. Ekkor valaki egy mély sóhajjal az ő nevét ejtette ki, mintha hang a háta mögül, de legalább 5-6 méter mélységből jött volna. A férfit kirázta a hideg, szinte moccanni sem tudott. Amikor végre magához tért, elmondta az esetet a feleségének, aki csak annyit felelt, hogy biztosan az apja volt, aki még az ő kiskorában meghalt.

Egy másik férfira egyenesen felesége hozta rá a frászt, amikor egyik éjjel arra ébredt, hogy az asszony áll az ágy mellett és mereven bámulja őt, de nem szólt és nem is ért hozzá. Miután megkérdezte tőle, hogy jól van-e, az asszony szó nélkül visszabújt az ágyba és elaludt. „Teljesen olyan volt, mint a Paranormal Activity – két évvel a film bemutatója előtt.”

Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk


FELFEDEZŐ
A Rovatból
Hat éve nem használ sampont és balzsamot egy férfi, azóta nem hullik a haja
Az első három hét volt csak durva, utána beindult a haj öntisztulása. Lehet, hogy ennyire egyszerű a kopaszodás ellenszere?

Link másolása

Már több mint tízmillióan látták Nick Coetzee videóját, amiben a férfi a hajhullás megállításáról mesél a TikTokon. Coetzee még tinédzser volt amikor észrevette, hogy a homloka egyre feljebb kúszik, a pólói pedig tele voltak kihullott hajszálakkal.

A helyzet odáig fajult, hogy az iskolába két inggel indult el, mert tudta, hogy az első óra végére tiszta haj lesz mindene,

írja a videót kiszúró LADbible.

Coetzee haja végül már csomókban hullott, amikor arra gondolt, hogy nem használ egy ideig vegyszereket tartalmazó sampont és hajbalzsamot. Ennek már hat éve, mivel rövid időn belül abbamaradt a férfi hajhullása. Nick haja azóta sokkal egészségesebb, és mint kiderült, nincs egyedül azzal, hogy hajmosás nélkül éli az életét. A természetes módszerben, vagyis az egyszerű tiszta vizes öblítésben hívőknek saját mozgalma van, amit többek között a #nopoomovement hashtag alatt lehet elérni.

Coetzee elmondja: eleinte attól tartott, hogy nagyon zsíros lesz a haja. Ez így is volt az első 2-3 hétben, utána azonban beindult az öntisztulás, és a haja visszanyerte természetességét. Azóta nincs gondja a hajhullással sem, és sokkal jobban érzi magát.

A kopaszodástól megszabadult férfi angol nyelvű videóját itt lehet megnézni:

@_nickcoetzee Haven’t washed it in years ✋? #nopoomethod #hairloss #hair #hairtok #fyp ♬ Paris - Else

A hajmosás nélkül élők Nickhez hasonlóan úgy vélik, hogy a vegyszerekkel telepakolt samponok és kondicionálók valójában átverések. Ráadásul a műanyagtubusok rendkívül környezetszennyezők. Ezen felül akad olyan is, aki pusztán takarékossági megfontolásból próbálja ki a sampon nélküli életet.


Link másolása
KÖVESS MINKET:

FELFEDEZŐ
A Rovatból
Már be lehet költözni a világ legkeskenyebb felhőkarcolójába, ahol milliárdokba kerülnek a legolcsóbb lakások is
A 84 emeletes Steinway Towerből pazar kilátás nyílik Manhattenre és a Central Parkra.

Link másolása

Elkészült a világ legkeskenyebb felhőkarcolója, amit New York Manhattan városrészében építettek fel.

A Steinway Tower vagy 111 West 57th Street néven ismert épület 435 méteres magasságával a nyugati félteke egyik legmagasabbja, csak két New York-i felhőkarcoló, a World Trade Center és a Central Park Tower nagyobb nála. Magasság-szélesség arányával (24:1) viszont kiemelkedik minden hasonló toronyépület közül.

Az építkezést 2013-ban kezdték el, végül 2021-re készült el a felhőkarcoló. 84 emeletesre építették, benne és a szomszédos Steinway Hall épületben összesen 60 lakást alakítottak ki. A torony tetején egy háromszintes penthouse lakás található, amely a Central Parkra néz. Az épület homlokzata terrakotta tömbökből áll, amely különböző megvilágítában és különböző szemszögből nézve más színűnek és textúrájúnak tűnik.

Az építészek fő célja az volt, hogy egy teljesen más, merész épülettel gazdagítsák New York látképét, ugyanakkor az a helyszín történelmi gyökerei előtt is tisztelegjen. A torony ugyanis a Steinway Hall kiegészítése lett, amely egy 1925-ben épült történelmi épület, a Steinway & Sons német-amerikai zongoragyártó cég alapítójának egykori otthonaként ismert, most pedig koncertteremként működik.

A felhőkarcolóban igazi luxuslakások várják leendő lakóikat, természetesen pazar kilátással - és jó sok pénzért.

Egy stúdiólakás ára 7,75 millió dollárról (~2,6 milliárd forint) indul, a penthouse lakások ára pedig 66 millió dollárig (~23 milliárd) terjed.

A Steinway Tower

Forrás: CNN


Link másolása
KÖVESS MINKET:


FELFEDEZŐ
Orbán visszaadta a kampányszéket, amit Margit nénitől kapott kölcsön kampányeseményekre
„Szerencsét hozott, 4 év múlva megint elkérjük” - írta a kormányfő, aki egy virágcsokorral is megköszönte a hölgynek a kölcsönszéket.

Link másolása

Mint arról mi is beszámoltunk, Orbán Viktor a parlamenti választás előtti napokban több városban is járt, a kampányeseményeken pedig egy kisszékre állva szólt a közönségéhez.

A választás utáni napon a kormányfő a Facebook-oldalán osztott meg egy képet arról a bizonyos székről, amit - mint kiderült -

egy idős hölgy adta kölcsön neki a fórumokra.

A miniszterelnök alá is írta a fából készült széket a "köszönöm" mellé.

Orbán a korábbi posztjában azt is írta, hogy a szék "jól bírta a strapát". Most viszont eljött az idő, hogy visszaadja a bútordarabot a jogos tulajdonosának, vagyis Margit néninek.

A kormányfő egy "Köszönöm, Margit néni!" feliratú képet tett közzé a Facebook-oldalán szombaton, amin a hölgyet láthatjuk a székkel és egy virágcsokorral a kezében.

"Kölcsönszék visszajár! Szerencsét hozott, 4 év múlva megint elkérjük"

- írta hozzá a miniszterelnök.

Link másolása
KÖVESS MINKET:


FELFEDEZŐ
Orbán Viktor a levágott disznónak is megköszönte, hogy nyert a Fidesz
A miniszterelnök a választások előtt az ország több pontjára is elment, sorban mond köszönetet mindenkinek.

Link másolása

Orbán Viktor a 2022-es választások előtt a legtöbbet vidéken kampányolt. Most, száz százalékos a feldolgozottságnál is stabil a Fidesz kétharmada, a miniszterelnök pedig a Facebookon említette meg azokat a településeket, ahol nem sokkal a választások előtt járt. Így kerülhetett ki a Facebookjára az a poszt is, amiben egy levágott disznónak is köszönetet mondott.

"Köszi, Röfi! Hajrá, Öttömös!"

- áll Orbán alábbi posztjában.


Link másolása
KÖVESS MINKET: