RÓKALAND

Valentin-napi étteremajánló: ide vidd a párodat, ha tökéletes estét szeretnél

Egy ízletes vacsora egy hangulatos étteremben mindig jó ötlet. Segítünk választani, hol foglalj asztalt!
Írta: Vass Adrienn - szmo.hu
2017. február 08.


Link másolása

Ó, Valentin-nap! Hányszor éltelek át magzatpózba gömbölyödve, üveg borral a kezemben, a nappalim padlóján! Milyen kegyetlen volt ez akkor, és milyen kellemes úgy, ha van kivel, van miért, van hova.

Az egyedülállókat teljes mértékig megértem, ha fanyalognak ilyentájt, de az nem fér a fejembe, amikor egy boldog párkapcsolatban élő ember a romantikázás kényszere miatt sopánkodik azon a napon, amikor a szerelmet lehet ünnepelni.

Ne bonyolítsuk túl! Egy szál virág, valami apró meglepetés, és/vagy egy klassz vacsora kettesben. Hidd el, nem fog fájni!

Főleg akkor nem, ha olyan helyet választasz, ahol mindketten jól érzitek magatokat.

Ha pedig nincs kedden kimenő, foglaljatok asztalt a hétvégére! Egy csepp romantika és pár finom étel bármelyik nap jól jöhet.

Vár: a Speiz

s1

Ez a kedvenc helyem, de akárhogy erőlködöm, pontosan nem tudom megfogalmazni, hogy miért. Csak érzem. Kicsit ilyen a szerelem, nem? A vár környékén klasszul lehet bóklászni egyet a vacsora előtt, aztán a Speiz ajtaján belépve az ember igazán otthon érzi magát. (És ebben az otthonban végre nem neked kell mosogatni.)

Az ételek és azok tálalása kellően díszes, de mégsem három pitypanglevéllel szúrják ki a szemedet. Egy szimpla kedden is olyan itt ebédelni, mintha ünnep lenne, így este minden bizonnyal harapni lehet majd a romantikát a levegőben.

Férfias malacpofa és szarvasgerinc is feszít az étlapon, de csajokat megszédítő grillezett lazac és garnéla is akad, úgyhogy minden bizonnyal a meglepetést szervező fél is elégedetten távozhat majd.s2s3

Bővebben a helyről itt!

Japanika

j3

A csajok szeretik az ázsiai konyhát. (Jó, nem mindegyik, de ha vacsorázni viszel valakit, ennyi infót már csak tudsz róla.) Lehet, hogy te szívesebben ennél egy paprikás csirkét, de valószínűleg abba többször futtok bele az év folyamán, mint egy szexi sushizásba. Mert az a fajta ázsiai kaja, amit a Japanikában tesznek eléd, igenis szexi és nem hétköznapi, ugyanakkor szerencsére akkor is elérhető, ha nem kizárólag Michelin-csillagos étterembe jársz teázni.

Higgyétek el, maradandó élmény lesz kipróbálni valami merészebbet, mint az amúgy hibátlan tavaszi tekercsük, és akkor is vissza akarsz majd jönni, ha nem rajongasz a nyers halért. Mert a Bazilika melletti Japanika étlapja olyan gondosan lett a magyarok szájízére igazítva, hogy miközben maradéktalanul kielégíti az egzotikumra vágyókat, egyszerűbb rántott csirkét és libamájat is kínál, na persze némi csavarral.j1j2

Bővebben a helyről itt!

Antréant1

Vannak azok az éttermek, ahol valóságos költeményeket kap az ember, de a gatyáját is ott kell hagynia érte. Aztán vannak azok a helyek, ahol csak azért van virág a madársalátán, hogy rongyrázósabbnak tűnjön, de bárcsak a sült krumplinál maradtak volna. Az Antré egy eléggé hihetetlen kategóriát képvisel, mert minden jót el lehet mondani róla: olcsó, finom, bőséges és csinos.

Én, érzékeny nőként már az előétel láttán boldogan visítottam fel, és nem a félórával előtte belém diktált Muscat Blanc miatt (A Grand Tokaj ezen nedűjét nektek is jó szívvel ajánlom. Igazi „csajozós” tétel.). Csak azért nem járnék ide ebédidőben is menüzni, mert ez az a hely, ahol különleges alkalmakat akarok ünnepelni. Ahol szerelmesen lehet egymásra pillogni, és izgalmas, mégis ismerős falatokat lehet kóstolni.ant2ant3

Bővebben a helyről itt!

À la Maison Grand ala1

Amikor én utoljára az À la Maisonban jártam, „még csak” egész napos brunch-mennyországként emlegettük őket. Ma már egy vacsira is be lehet ülni hozzájuk, és érdemes is, hiszen a helyhez elég jól passzol a gyertyafény. Ha azonban este már a kanapén bújnátok össze, itt költhetitek el a város legromantikusabb villásreggelijét.

Libamáj benedict, Spinach madame, Matcha zöld teás amerikai palacsinta juharsziruppal és fügével. Higgyétek el, a férfiak is elmorzsolnak pár könnycseppet, de a legcsajosabb unikornisgyűjtő vattacukorhercegnő is boldogan ugrál majd haza innen.ala2ala3

Bővebben a helyről itt!

Villa Rosavilla1

A Villa Rosával első alkalommal nem tudtam mit kezdeni. A kellemes félhomály és a báj nem a kizárólag kritikus nőkből álló asztalunk hangulatához volt igazítva. Most azonban, hogy már párban tudnék arra járni, egyre többször gondolok rá.

Ez egy kis, franciás nyugalomsziget, távol a város zajától, ami akár ottalvós randinak is tökéletes lehet, hiszen az étterem felett meseszép szobák is találhatóak. És akkor senki sem vezet, mindenki ihat és lelassulhat az idő is körülöttünk.

Consommé levest nagyon tudnak, de a desszertnek is érdemes helyet hagyni. Ha egy ilyen helyen nem kerültök romantikus hangulatba, akkor sehol!villa2villa3

Az éttermek speciális, Valentin-napi menüsoráért keressétek fel Facebook-oldalukat, illetve honlapjukat!

Ha tetszett, amit olvastál, oszd meg a cikket!

Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk


RÓKALAND
4 fantasztikus hely, ahol egyszerűen imádunk reggelizni
A kiadós reggelire könnyű rászokni. Főleg ha az ember olyan helyet talál, ahol közben nyugodtan intézheti a dolgát, és hangolhatja rá magát a napra.

Link másolása

Volt egy projektem. Le akartam tesztelni a város legmenőbb reggeliző helyeit, de elég gyorsan rá kellett jönnöm, hogy a lehetetlenre vállalkozom: Ebben a városban ugyanis annyi, de annyi klassz reggelizőhely van, hogy szinte lehetetlen korrekt és szuperfriss listát készíteni róluk (kivéve ha az ember napi háromszor reggelizik egy hónapon át)... Így inkább csak hátradőltem és élveztem azokat, amik szembejöttek velem.

Ez a lista most egyszerűen csak négy szuper helyet tartalmaz, ami egy rohangálós, folyton laptopon dolgozó, későn reggeliző nő rutinjához igazodik.

Írjátok meg, hogy ti hova jártok! Hátha még egyszer nekiveselkedem majd...

 

Pesten:

Spíler

Király utca 13

Reggeli: 8:30-11:30

A bulinegyed napközben sem halott, de azért szerencsére jóval kevesebben randalíroznak ilyenkor, mint éjjel.  A Spíler hangulatát nagyon szeretem, és így világosban jobban ki is lehet élvezni, például egy jó reggeli mellett.

Van itt minden, ami csak felmerülhet az emberben ha a reggelire gondol: Angol serpenyős 1980-ért vagy waffel 1320-ért, és nem egy szimpla, rohanós kávézóélményt kapunk mellé, hanem egy bohó és trendi étterem kiszolgálását, ami mellet szépen neki is lehet látni az e-mailekre válaszolgatásnak.

De randiszituációnak is tudom ajánlani. Reggelizni hívni valakit szerintem kifejezetten rendhagyó ötlet.

Budán:

Cafe Five Szépvölgyi

Szépvölgyi út 7.

Reggeli: 7:30-11:30

Ha Budán járok, a Cafe Five-ra esik a választásom. Kiadós, friss, finom minden, és meglepően olcsó. Szeretem, hogy igazi "gyorsan bekapok valamit és már rohanok is" hangulata van, de a hátsó falnál található kanapén sikerült már kicsit hosszabban is ejtőzni.

Itt az angol reggeli csak 990, de én a bundáskenyér rabja vagyok, amit kézműves sajttal és tejföllel szervíroznak. Van frissen facsart narancs és bitangjó kávé is. (Olyan espresso gépük van, amelyen az eltérő kávékhoz személyes beállításokat rendeltek, és olyan őrlőik, amelyek figyelik a hőmérsékletet, a páratartalmat, ezzel is segítve a tökéletes beállítást, és a tökéletes kávé elkészültét.)

A személyzet kedves és gyors. Mi kellhet még?

Egész nap:

BITE bakery café

Király utca 59. és Oktogon

Nyitvatartás: 7:00-20:00 (vasárnap 8:00-20:00)

A BITE az egyik kedvenc helyem, ha ennék egy kis glutént a nap bármely szakában. Nem kifejezetten reggeliző, mégis tökéletesen megfelel arra a célra is... meg ebédre, vacsorára, tízóraira, uzsonnára...

Nem magyaros és nem is hasonlít a többi pékséghez a kínálata, éppen ezért izgalmas, és baromi gyorsan függőséget okoz!

A kakaós csiga helyett itt olyan tekercs vagy roll van, amitől egy igazi édesszájúaknak könny szökik a szemébe. Nekem mégis inkább a hot dog feljavított verziója a kedvencem. Tökéletes tésztába van burkolva a minőségi kolbi, és ha olivás-sajtos mártogatót is kér hozzá az ember, az egekbe emel.

Vannak limitált finomságok is. Biztos, hogy erre a téli szezonra is kitalálnak majd valamit! (Tavaly egy pisztáciás panettone rabolta el a szívemet!)

Kedvenckém:

Solinfo Café & Tom Dixon Showroom

Wesselényi u. 6.

Nyitvatartás: 8:00-20:00

Érdekes, hogy bár ez a legszebb hely mind közül, a fotóimon ez baromira nem köszön vissza. Az a baj, hogy itt mindig elfelejtek fotózni, és csak vagyok, mint a befőtt. Túl jól érzem magam!

A Solinfo Café egy Tom Dixon Showroom is, ezét olyan pöpec a design. Szóval ami itt megtetszik neked, az később akár a nappalid vagy a szobád dísze és központi bútora is lehet.

Persze szerintem a legtöbben nem széket venni térnek be, sokkal inkább ez a "kényelmes és kellemes iroda" hangulat vonzza be az arra járókat. Itt lehet a legkomfortosabban laptopozgatni, és ezt nem csak én mondom, elég csak a nap bármely szakában körbenézni.

Eredeti olasz kávét lehet kapni (Caffé Vergnano) és egész nap elérhetőek a különböző reggelifélék (meg saláták meg sütik).

Itt ettem életem legfinomabb bundáskenyerét (gondolom lassan sejtitek, hogy ez a legkedvesebb reggelifélém), és hogy mindössze 690 forintba fájt sajttal és kis zöldségel együtt, az csak hab a tortán.

Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk
RÓKALAND
Velő, kijevi és tökéletes rizses hús - Csopakig mentük a Szomszéd főztjéért
A Szomszéd kertje Csopakon a legzöldebb! Zseniális éttermet találtunk a Balaton partján.

Link másolása

Biztos mondtam már, de nekem az őszi Balaton az igazi. Kellemes idő, színek és nyugalom a köbön, miközben körbevesz a természet. Annyi mindent lehet ilyenkor csinálni, amihez a nyári kánikulában nem mindig van kedve az embernek. És miközben bebarangoljuk a hegyeket, völgyeket, bitang jókat lehet enni és inni. Egyre jobbakat!

Lassan, de biztosan haladnak a partmenti helyek az egész éves nyitvatartás irányába, és olyan új szereplők tűnnek fel, akik miatt valóban érdemes egy utazást szervezni a környékre ősszel, vagy akár télen is.

Az egyik ilyen friss gyöngyszem a Szomszéd Kertje, ami már első ránézésre izgalmas hely. Benne van a falusi kocsma életérzés, de annál sokkal több, annál sokkal varázslatosabb.

A tulajdonos, Tóth Attila Wes Andersont szerette volna megidézni. Szerintünk sikerült.  

De mit ér a trendi külső, ha nem ad annyit az étel, hogy még másnap is beszéljünk róla... Hát a Szomszéd kertjének séfje, Bajkai Gábor úgy főz, hogy mi hirtelen annyi mindent mondtunk volna, hogy nem találtuk a szavakat.

Nézzétek csak:

A hely nagy erőssége, hogy nem izzadtságszagú. A legegyszerűbb ételt is eléd rakják anélkül, hogy erőlködés és millió újragondolt elem lenne a tálon. A velős pirítós például szimplán egy karéj vastag kenyérszelet, irdatlanul megpakolva belsőséggel. Ha eddig nem mertél ilyet kóstolni, itt ugorj először fejest az élvezetbe!

És ha az előétel után még fér bármi az emberbe, akkor szerencséje van, mert a folytatás is figyelemreméltó.

Ezen a ponton meg kell említenem, hogy tényleg derék adagok vannak, és az árakra se lehet panasz. A "baconbe göngyölt szerelem" például 2800 forintba fáj, és egy olyan burgert takar, ami szinte lemászik a tányérról. A sajttal töltött és baconbe tekert hús mellett a zöldségeket sem spórolták ki belőle, és az uncsi jégsaláta helyett például fodros kel emeli a tétet.

De az egyszerű rizses hús vagy a kijevi is izgalmas tálalást kap, miközben az ízek hozzák azt az egyszerű nagyszerűséget, amire ilyen ételeknél vágyunk.

És van sok mentes finomság, így a vegán sem marad éhen. Jah, és a csokitorta! Na azt szintén nem szabad kihagyni!

A Szomszéd kertje sok fővárosi éttermet kenterbe ver, és a környezete is jobb hatással van a lelkünkre, mint a nyüzsgő belvárosé. Ha tehetitek, válasszátok a Balatont ezekben a nyugalmasabb hónapokban. Minden szempontból üdítő változatosságban lesz részetek!
Csopak
Kossuth Lajos utca 97
(30) 769 0528
Nyitvatartás:
Hétfő: 12-22
Kedd- Szerda: zárva
Csütörtöktől Vasárnapig: 12-23

Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk

RÓKALAND
Töltött, nutellás, tejbegrízes – a legfinomabb kürtőskalácsokat kóstoltuk az idei fesztiválon
Már a látványuktól is összefut a nyál a szánkban. Te melyiket kóstolnád meg?

Link másolása

Ott voltunk az idei Kürtőskalács Fesztiválon, ahol a legérdekesebb és legfinomabb verzióit kóstoltuk meg ennek a közkedvelt édességnek.

Volt például olyan, amit tejbegrízzel töltöttek meg, de az egyik kedvencünk a Kürtős Csapágy lett, ami egy igazán extra és nyálcsorgató finomság.

Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk

RÓKALAND
"Van barnamedvénk és farkasunk is" – egy őszi délután a Budakeszi Vadasparkban
Használjátok ki ezeket a szép őszi napokat, és irány a Vadaspark. Rókákkal, medvékkel, de még dinoszauruszokkal is találkozhattok!

Link másolása

Kétség sem fér hozzá, hogy az állatkerteket inkább a gyerekes családoknak találták ki... de két infantilis felnőtt is jól szórakozhat ott.

Nem hiszitek? Nézzétek meg a mi kirándulásunkról készült videót, és ha tehetitek, húzzatok ti is túrabakancsot, és irány a természet!

 

Budakeszi Vadaspark

http://www.vadaspark-budakeszi.hu

Nyitva tartás:

Hétköznap: 9:00 - 15:30 (A vadaspark területét 16:30-ig kell elhagyni.)

Hétvégén és ünnepnapokon:  9:00 - 16:00 (A vadaspark területét 17:00-ig kell elhagyni.)

 

Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk