FELFEDEZŐ

„Ukrajna elnökének nincs öltönye?” - Zelenszkij öltözékét kritizálta, kiakadtak az amerikai tőzsdeügynökre

Peter Schiff Wall Street-i bróker szerint az ukrán elnök öltözhetne formálisabban is, pláne ha az amerikai Kongresszus előtt beszél.

Link másolása

Nemtetszését fejezte ki egy amerikai tőzsdeügynök az ukrán elnök ruházata miatt, ezzel pedig alaposan magára haragította a twitterezőket - számolt be róla a Daily Mail.

Akik folyamatosan követik az orosz-ukrán háború eseményeit, már megszokhatták, hogy Volodimir Zelenszkij rendszeresen khaki színű rövidujjú pólóban mondja el videóüzeneteit. Ezt eddig senki nem tette szóvá nyilvánosan, Peter Schiff Wall Street-i bróker azonban úgy érezte, a Twitteren kell megszólnia emiatt Ukrajna vezetőjét.

"Tudom, hogy nehéz időket élünk, de Ukrajna elnökének nincs öltönye? Nem igazán tisztelem az amerikai Kongresszus jelenlegi tagjait, de akkor sem beszélnék hozzájuk egy pólóban. Nem szeretnék tiszteletlen lenni az intézmény és az Egyesült Államok felé sem"

- írta posztjában.

Egy Quoth the Raven néven futó blogger az elsők között reagált Schiff megjegyzéseire. Azt írta, ez most a lehető legrosszabb időzítés erre, hiszen Zelenszkij éppen egy háború közepén van, és nem azzal van elfoglalva, hogy milyen ruhát vegyen fel.

A tőzsdeügynök nem hagyta szó nélkül a választ, újabb tweetben szállt bele Zelenszkijbe:

"Nem egy csata közepén volt a harcmezőn. Púderezték az arcát. A haja is rendben volt, az arca frissen borotvált, a szakálla megnyírva. Ő döntött úgy, hogy pólót húz fel, pedig könnyedén választhatott volna valami kevésbé hétköznapit."

Ezzel még jobban kihívta az emberek felháborodását. A korábban Joe Biden kampányát segítő Jon Cooper azt írta: "Édes Istenem, Peter, te egy komplett s.ggfej vagy. Nem hiszem el, hogy még nem törölted ezt a posztot."

Egy Jonathan nevű Twitter-felhasználó arra mutatott rá, hogy nem elég, hogy Zelenszkij háborúban áll, de az is lehet, hogy éppen nem tud új öltönyt venni, vagy egy már meglévőt tisztítóba küldeni. De még ha lenne is rá módja, az emberek számára sokkal szimpatikusabb, ha pólóban van, hiszen ezzel azt mutatja, hogy ő is egy közülük.

Schiffnek erre is volt válasza: "Nem kellett volna frissen vasalt öltönyben lennie. Biztos vagyok benne, hogy van tiszta öltönye abban a szekrényben, ahol a pólói is vannak. De ha nincs is öltönye, talán egy hosszú ujjú ing és egy nyakkendő akad."

A bróker szavai nagyon feldühítették a twitterezőket, csak úgy záporoztak a felháborodott választweetek.

"Még csak március van, de magának, uram, már sikerült az év legnagyobb baromságát posztolni a Twitterre" - írta egy könyvkiadó vezetője.

"Ő azért küzd, hogy megmentse mások életét, és ezért még a saját életét is kockáztatja. Elmenekülhetett volna, de nem tette - ez mutatja, milyen ember ő. Te pedig azzal vagy elfoglalva, milyen ruhát visel - ez pedig mutatja, milyen ember vagy te" - üzente Amy Task, a CBS Sports elemzője.

Mint megírtuk, Zelenszkij szerdán ismét videóban jelentkezett be az amerikai Kongresszus előtt. Többek között azt mondta nekik, hogy a második világháború óta ez a legszörnyűbb katonai támadás, amit megélnek, és ez a háború most olyan, mint Pearl Harbor vagy a szeptember 11-i merénylet volt.


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk


FELFEDEZŐ
A Rovatból
Hat éve nem használ sampont és balzsamot egy férfi, azóta nem hullik a haja
Az első három hét volt csak durva, utána beindult a haj öntisztulása. Lehet, hogy ennyire egyszerű a kopaszodás ellenszere?

Link másolása

Már több mint tízmillióan látták Nick Coetzee videóját, amiben a férfi a hajhullás megállításáról mesél a TikTokon. Coetzee még tinédzser volt amikor észrevette, hogy a homloka egyre feljebb kúszik, a pólói pedig tele voltak kihullott hajszálakkal.

A helyzet odáig fajult, hogy az iskolába két inggel indult el, mert tudta, hogy az első óra végére tiszta haj lesz mindene,

írja a videót kiszúró LADbible.

Coetzee haja végül már csomókban hullott, amikor arra gondolt, hogy nem használ egy ideig vegyszereket tartalmazó sampont és hajbalzsamot. Ennek már hat éve, mivel rövid időn belül abbamaradt a férfi hajhullása. Nick haja azóta sokkal egészségesebb, és mint kiderült, nincs egyedül azzal, hogy hajmosás nélkül éli az életét. A természetes módszerben, vagyis az egyszerű tiszta vizes öblítésben hívőknek saját mozgalma van, amit többek között a #nopoomovement hashtag alatt lehet elérni.

Coetzee elmondja: eleinte attól tartott, hogy nagyon zsíros lesz a haja. Ez így is volt az első 2-3 hétben, utána azonban beindult az öntisztulás, és a haja visszanyerte természetességét. Azóta nincs gondja a hajhullással sem, és sokkal jobban érzi magát.

A kopaszodástól megszabadult férfi angol nyelvű videóját itt lehet megnézni:

@_nickcoetzee Haven’t washed it in years ✋? #nopoomethod #hairloss #hair #hairtok #fyp ♬ Paris - Else

A hajmosás nélkül élők Nickhez hasonlóan úgy vélik, hogy a vegyszerekkel telepakolt samponok és kondicionálók valójában átverések. Ráadásul a műanyagtubusok rendkívül környezetszennyezők. Ezen felül akad olyan is, aki pusztán takarékossági megfontolásból próbálja ki a sampon nélküli életet.


Link másolása
KÖVESS MINKET:

FELFEDEZŐ
A Rovatból
Már be lehet költözni a világ legkeskenyebb felhőkarcolójába, ahol milliárdokba kerülnek a legolcsóbb lakások is
A 84 emeletes Steinway Towerből pazar kilátás nyílik Manhattenre és a Central Parkra.

Link másolása

Elkészült a világ legkeskenyebb felhőkarcolója, amit New York Manhattan városrészében építettek fel.

A Steinway Tower vagy 111 West 57th Street néven ismert épület 435 méteres magasságával a nyugati félteke egyik legmagasabbja, csak két New York-i felhőkarcoló, a World Trade Center és a Central Park Tower nagyobb nála. Magasság-szélesség arányával (24:1) viszont kiemelkedik minden hasonló toronyépület közül.

Az építkezést 2013-ban kezdték el, végül 2021-re készült el a felhőkarcoló. 84 emeletesre építették, benne és a szomszédos Steinway Hall épületben összesen 60 lakást alakítottak ki. A torony tetején egy háromszintes penthouse lakás található, amely a Central Parkra néz. Az épület homlokzata terrakotta tömbökből áll, amely különböző megvilágítában és különböző szemszögből nézve más színűnek és textúrájúnak tűnik.

Az építészek fő célja az volt, hogy egy teljesen más, merész épülettel gazdagítsák New York látképét, ugyanakkor az a helyszín történelmi gyökerei előtt is tisztelegjen. A torony ugyanis a Steinway Hall kiegészítése lett, amely egy 1925-ben épült történelmi épület, a Steinway & Sons német-amerikai zongoragyártó cég alapítójának egykori otthonaként ismert, most pedig koncertteremként működik.

A felhőkarcolóban igazi luxuslakások várják leendő lakóikat, természetesen pazar kilátással - és jó sok pénzért.

Egy stúdiólakás ára 7,75 millió dollárról (~2,6 milliárd forint) indul, a penthouse lakások ára pedig 66 millió dollárig (~23 milliárd) terjed.

A Steinway Tower

Forrás: CNN


Link másolása
KÖVESS MINKET:


FELFEDEZŐ
Orbán visszaadta a kampányszéket, amit Margit nénitől kapott kölcsön kampányeseményekre
„Szerencsét hozott, 4 év múlva megint elkérjük” - írta a kormányfő, aki egy virágcsokorral is megköszönte a hölgynek a kölcsönszéket.

Link másolása

Mint arról mi is beszámoltunk, Orbán Viktor a parlamenti választás előtti napokban több városban is járt, a kampányeseményeken pedig egy kisszékre állva szólt a közönségéhez.

A választás utáni napon a kormányfő a Facebook-oldalán osztott meg egy képet arról a bizonyos székről, amit - mint kiderült -

egy idős hölgy adta kölcsön neki a fórumokra.

A miniszterelnök alá is írta a fából készült széket a "köszönöm" mellé.

Orbán a korábbi posztjában azt is írta, hogy a szék "jól bírta a strapát". Most viszont eljött az idő, hogy visszaadja a bútordarabot a jogos tulajdonosának, vagyis Margit néninek.

A kormányfő egy "Köszönöm, Margit néni!" feliratú képet tett közzé a Facebook-oldalán szombaton, amin a hölgyet láthatjuk a székkel és egy virágcsokorral a kezében.

"Kölcsönszék visszajár! Szerencsét hozott, 4 év múlva megint elkérjük"

- írta hozzá a miniszterelnök.

Link másolása
KÖVESS MINKET:


FELFEDEZŐ
Orbán Viktor a levágott disznónak is megköszönte, hogy nyert a Fidesz
A miniszterelnök a választások előtt az ország több pontjára is elment, sorban mond köszönetet mindenkinek.

Link másolása

Orbán Viktor a 2022-es választások előtt a legtöbbet vidéken kampányolt. Most, száz százalékos a feldolgozottságnál is stabil a Fidesz kétharmada, a miniszterelnök pedig a Facebookon említette meg azokat a településeket, ahol nem sokkal a választások előtt járt. Így kerülhetett ki a Facebookjára az a poszt is, amiben egy levágott disznónak is köszönetet mondott.

"Köszi, Röfi! Hajrá, Öttömös!"

- áll Orbán alábbi posztjában.


Link másolása
KÖVESS MINKET: