hirdetés

FELFEDEZŐ

Egy twitteres segélykérés mentett meg 26 lányt az emberrablástól

Egy vonaton szállítottak egy csapat fiatal lányt az emberkereskedők. Szerencsére valaki észrevette, hogy ők nem egyszerű utasok.
Fotó: MaxPixel - szmo.hu
2018. július 14.

hirdetés

Egy internetes segélykéréssel mentett meg 26 lányt egy vonaton utazó férfi Indiában, akit most hősként ünnepelnek - írja az RT.

Adarsh Shrivastava július 5-én Észak-Indiában vonatozott az Avadh express járatán, amelyen

észrevett egy csapat fiatal lányt, akik szorongtak, néhányan sírtak is.

A férfi rosszat sejtett, ezért úgy gondolta, segítséget hív. Regisztrált a Twitterre, majd kiírt egy segélykérő üzenetet, amelyben megadta a pontos tartózkodási helyét, és megjelölte a vasúttársaságot, az illetékes hatóságokat, a vasútközlekedésért felelős minisztert, sőt még a miniszterelnököt is.

Adarsh Shrivastava on Twitter

I am traveling in Avadh express(19040). in s5. in my coach their are 25 girls all are juvenile some of them are crying and all feeling unsecure.@RailMinIndia @PiyushGoyal @PMOIndia @PiyushGoyalOffc @narendramodi @manojsinhabjp @yogi

hirdetés

Egy másik tweetben azt is jelezte, hogy

szerinte a fiatalkorú lányok emberrablás áldozatai lehetnek, ezért siessenek a megmentésükre.

A vasúti minisztérium másfél órával a poszt megjelenése után vette észre a felhívást, és rögtön értesítette a rendőrséget a Twitteren keresztül.

Indian Railways Seva on Twitter

@AdarshS74227065 Kindly look into this matter @rpfner

Pár megállóval később civil ruhás rendőrök jelentek meg a vonaton, akik megtalálták az emberkereskedelemmel gyanúsított két férfit és a 26 lányt.

Kiderült, hogy mindannyiukat Bihár államból vitte el a 22 éves és az 55 éves férfi, akiket a vonaton letartóztattak, a lányokat pedig a gyermekjóléti bizottság gondjaira bízták.

Megmentőjük azóta hőssé vált a közösségi médiában. Rengeteg köszönték meg neki, hogy nem hunyt szemet a gyanús körülmények felett és időben értesítette a hatóságokat. A Twitteren többen is azt kérték a miniszterelnöktől, hogy tüntessék ki a férfit, aki viszont nagyon szerényen reagált a tömeges elismerésre:

"Köszönöm, de indiai polgárként a mi felelősségünk, hogy segítsünk az embereken"

- mondta Shrivastava.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk