hirdetés

FELFEDEZŐ

Trianon 100: Nagykállóban is őrtüzet gyújtottak

A Nagykállói Csillagösvény Íjász Egyesület tagjai látványos módon lobbantották fel a lángokat.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2020. június 06.

hirdetés

A Trianon 100 éves évfordulóján több anyaországi és határon túli településhez hasonlóan Nagykállóban is őrtüzet gyújtottak - adta hírül Nagykálló.hu.

Nagykálló-Harangodon fáklyák fénye mutatta az utat a megemlékezés helyszínéhez, ahol közösen emlékeztek meg a 100 éves trianoni békediktátumról. A csűrben Horváth Tibor, Nagykálló Város polgármestere beszélt a magyar nemzetet ért veszteségről, az emberek fájdalmáról, és testvér településeikről.

"Minden alkalommal, mikor találkozunk határon túl élő barátainkkal, bámulattal tölt el, hogy ezek az emberek száz évvel Trianon után is megőrizték anyanyelvüket, magyar hagyományaikat, büszkeségüket, identitásukat"

– mondta.

„Azt kívánom a határainkon túl élő magyaroknak, hogy tartsanak ki, őrizzék továbbra is magyarságukat, nyelvüket, identitásukat, s adják át azt a fiatalabb generációknak, mint ahogyan ők is megkapták szüleiktől, nagyszüleiktől. És kívánom az anyaországban élőknek, hogy mindig nyújtsunk segítő kezet a határainkon kívül rekedteknek és viseljük szívünkön sorsukat. Legyünk büszkék magyarságunkra, Magyarországra!”

hirdetés

Trianon 100 éves évfordulóján szerda este, 69 országban, 2194 településen 4850 regisztrált tűzrakóhelyen, köztük Nagykállóban is őrtüzet gyújtottak 20 óra 20 perckor. A Nagykállói Csillagösvény Íjász Egyesület tagjai tüzes nyilakat lőttek a harangodi dombon felállított máglyára, és így lobbantották azt lángra.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk