hirdetés

FELFEDEZŐ

Tökéletes eper, Buddha alakú körte - ezek a világ legdrágább gyümölcsei

Különleges gyümölcsök, amelyek darabjáért egy vagyont kell kifizetni.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2018. augusztus 17.

hirdetés

Vannak olyan időszakok, amikor elmész a piacra, a vásártérre vagy akár a közeli zöldségeshez, és egyszerűen leesik az állad, amikor meglátod, mennyibe kerül például egy kiló narancs, banán vagy szőlő.

Nos, azok az árak semmik a világ legdrágább gyümölcseinek értékéhez képest, amelyekért nagyon mélyen a zsebünkbe kell nyúlni, ha csak egy darabot is meg akarunk kóstolni.

A Facts Verse egy videóban sorolta fel, melyek ezek:

1. Buddha alakú körte

Kínában lehet kapni, egy farmer termeszti ezt a különleges alakú körtét. Egy kínai mítosz szerint, ha ilyet eszel, nyugodtabb és békésebb leszel. A körte a legapróbb részletekig úgy néz ki, mint Buddha, ezért is olyan borsos az ára: 8 dollárba, azaz nagyjából 2300 forintba kerül darabja.

hirdetés

2. Sekai Ichi alma

Neve magyarra fordítva azt jelenti: az elsőszámú. Különlegessége, hogy óriási: 38 centiméter átmérőjű és akár 1 kilós is lehet. Darabja 21 dollár, vagyis 6000 forint.

3. Dekopon citrus

Sokkal nagyobb, mint a mandarin vagy a narancs, akkorára is nőhet, mint egy softball, és édesebb is "rokonainál". Egy hatdarabos csomagért 80 dollárt, azaz 22 ezer forintot kell fizetni.

4. Sembikiya királynő eper

Ez a világ legszebb epre, az ínycsiklandó külsőt viszont meg is kell fizetni: egy 12 darabos csomag körülbelül 85 dollárba, vagyis 24 ezer forintba kerül.

5. Kocka dinnye

A nem szokványos alakú dinnye egy kocka alakú doboznak köszönhetően lesz olyan, amilyen. Japánban kezdték gyártani, de már a világ több pontjára is elkezdték exportálni. Átlagos súlya 5,8 kiló, darabjának ára 100 dollár, 28 500 forint körül van.

6. A The Lost Gardens of Heligan-ben termesztett ananász

Az angliai Cornwallban található hatalmas növénykert ananászáért több ezer dollárt is elkérhetnek, de egy darab átlagosan 1600 dollár, azaz 450 ezer forint.

7. Taiyo no Tamago mangó

Nevének jelentése: tojások a napban. Persze ízben egyáltalán nem hasonlít a tojásra, csak olyan az alakja. Az ára folyamatosan változik - a legnagyobb összeg, amit két darabért fizettek 3000 dollár, vagyis több mint 850 ezer forint volt.

8. Ruby Roman szőlő

A Japánban termesztett szőlőkülönlegességnek egy szeme akkora, mint egy pingpong labda, így az egész gyümölcs is jóval nagyobb, mint egy átlagos szőlő. Egy fürtért 4000 dollárt, azaz 1,1 millió forintot is elkérnek.

9. Densuke dinnye

Ez is sokkal nagyobb a sima görögdinnyénél: átlagosan 10 kilót nyom. Nagyon ritka, alig 10 ezer darab nő évente Japán egyik szigetén. Éppen ezért nagyon drága, 6100 dollárért, 1,7 millió forintért árulják.

10. Művészi banán

A listán lévőktől eltérően ennek a gyümölcsnek a különlegessége nem az alakjában, az ízében vagy a ritkaságában rejlik. Egy művész elképesztő alkotásokat készít átlagos banánokból, amelyek sajnos nem tartanak sokáig, ha egyszer a gyümölcs megromlik. Bár nem gondolnád, a banánművészetet megalkotó férfi több százezer dollárt keresett már ezekkel a remekművekkel. Ezt már tényleg csak a nagyon gazdagok tudják megfizetni.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk