hirdetés

FELFEDEZŐ

Több mint 5 és félmillió forintért kelt el Hitler WC-ülőkéje egy árverésen

A használati tárgyat egy amerikai katona hozta el a Führer híres otthonából, a Berghofból.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2021. február 10.

hirdetés

18 750 dollárért (több mint 5 és félmillió forintért) kelt el Adolf Hitler WC-ülőkéje egy amerikai árverésen - írja a Daily Mail.

A fedéllel ellátott fehér fa ülést egy „vállalkozó szellemű” fiatal amerikai katona hozta el a Berghofból, a náci diktátor híres otthonának fürdőszobájából. Ragnvald C. Borch volt az első amerikai, aki betehette a lábát a házba, többek között annak is köszönhetően, hogy németül és franciául is kiválóan beszélt.

Felettesei azt mondták, bármit elvihet a házból, az ő választása pedig a WC-ülőkére esett. A meglepett kérdésre, hogy miért pont ezt nézte ki magának, csak annyit felelt: „Mit gondolsz, Hitler hova tette a fenekét?”

Az ereklyét egyenest New Jersey-i házába szállíttatta, ahol az alagsorát díszítette. A fia most úgy döntött, egy marylandi aukción áruba bocsátja a nem mindennapi emléket, ahol több II. világháborús tárgyat is elárvereztek.

Hitler porcelán borotválkozóbögréje 21 250, néhány, hajkeféjéből származó hajszála pedig 2250 dollárt ért. Egy festményét végül 25 ezer dollárért szerezte meg valaki.

hirdetéshirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk