hirdetés

FELFEDEZŐ

Sztriptízbárrá alakult két amerikai egyház, hogy nyitva tarthassanak a templomaik

Nem a ruháikat, a bűneiket vetkőzik le magukról – ígérik.
Fotó: Jurgen Matthesius Instagram - szmo.hu
2020. december 10.

hirdetés

Azzal kerülte meg két egyház az Egyesült Államokban a járványügyi korlátozásokat, hogy sztriptízbárrá nyilvánították magukat. Mindezt azért tették, hogy a hívek továbbra is összegyűlhessenek a templomaikban - írja a Ladbible.

Az Egyesült Államok jelenleg a koronavírus-járvány eddigi legsúlyosabb hullámával küzd, emiatt továbbra is szigorú intézkedések vannak érvényben. Egy sor üzletet, szolgáltatást és intézményt köteleztek leállásra, míg mások mégis nyitva maradhatnak. Az előbbibe tartoznak a különböző egyházak felekezetei,

azaz istentiszteletre sem gyűlhetnek össze a hívek, míg a sztriptízbárok érdekes módon nyitva tarthatnak a járvány alatt is.

Két egyházi közösség is azon a véleményen volt, hogy igazságtalan ezekben a vészterhes időkben többre értékelni a fedetlen kebleket, mint a hitet, ám a szabály az szabály. Arról azonban nem szóltak a korlátozások, hogy egy gyülekezet, egy templom nem alakulhat át sztriptízbárrá. Az Awaken Church San Diegóban és a Godspeak Calvary Chapel Thousand Oaksban is ezzel játssza ki a járványügyi korlátozásokat: sztriptízbárrá nyilvánították magukat.

Jurgen Matthesius, az Awaken Church alapítója Instagramján meg is mutatta, hogy ez nagyjából mit jelent: a feltöltött videóban egy társával "vetkőznek" a színpadon. Ez annyit jelent, hogy leveszik a zakójukat és a nyakkendőjüket, kicsit táncolnak. A videóban elhangzik, hogy legalább 30 másopercnyit kell vetkőzve táncolni, hogy tényleg sztriptízbárnak hívhassák magukat. A posztban azt írja:

hirdetés

"Úgy döntöttünk, hogy mostantól Awaken Családbarát Sztriptízklub leszünk! Az ördögöt fogjuk megfosztani az emberek élete fölött gyakorolt befolyásától és erejétől!"

A hír hallatán egy másik egyház, a Godspeak lelkésze, Rob McCoy is kapva kapott az ötleten, aki szerint zsarnoki dolog ilyen nehéz időkben pont az egyházakat ellehetetleníteni.

Maga az alapötlet egyébként nem az övék: Mike Huckabee, Kalifornia kormányzója nyilatkozta, hogy a templomok nyilvánítsák magukat sztriptízbároknak, akkor nyitva maradhatnak, ám valószínűleg nem hitte, hogy valaki komolyan veszi.

De nem csak Amerikában élelmesek az emberek, Lengyelországban épp az ellenkezőjét lépte meg egy konditerem vezetője: egyházzá nyilváníttatta magát.hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk