/felfedezo/sajat-unokahuga-tehet-keresztbe-trump-ujravalasztasanak-egy-uj-botranykonyvvel/?utm-source=kapcsolodo
hirdetés

FELFEDEZŐ

Saját unokahúga tehet keresztbe Trump újraválasztásának egy új botránykönyvvel

Mary Trump könyve a lehető legrosszabbkor jött az amúgy is csökkenő népszerűségű elnök számára.
hirdetés

Augusztusban jelenik meg Mary Trump, az amerikai elnök unokahúgának könyve, amelyben arra készül, hogy betekintést nyújtson az általa mérgezőnek nevezett család működésébe - írja a Daily Mail.

Az időzítés nem véletlen: alig két héttel azelőtt jelenik meg a könyv, hogy a republikánusok augusztus 24. és 27. közt megtartják elnökjelölő gyűlésüket. Az előjelzések szerint a könyv komoly hatással lehet az újraválasztási terveket dédelgető Trump megítélésére, akinek a népszerűségi indexe jelenleg amúgy sem szárnyal éppen.

A szerző szerint a Too Much And Never Enough címre hallgató könyv minden eddiginél teljesebb képet ad a Trump-családról, elsősorban Donald és édesapja, Fred Trump mérgező kapcsolatára koncentrálva.

"Megmutatja, hogy milyen események és általános családi minták formálták azt a sérült embert, aki ma az Ovális Irodában ül" - olvasható a könyv fülszövegében.

Mary annak a Fred Trump Jr.-nak a legidősebb lánya, aki 43 évesen itta magát halálra még 1981-ben. A nő szerint édesapja hatalmas nyomás alatt állt, mivel legidősebb fiúgyermekként az a felelősség hárult rá, hogy lépjen apja, Fred Trump Jr. nyomdokaiba, és vegye át a hatalmas családi céget. Apjának azonban nyíltan Donald volt a kedvenc fia, és ennek hangot is adott, az ifjabbik Fred pedig ezt a nyomást nem bírta elviselni.

hirdetés

A nő azzal vádolja nagyapját és a jelenlegi elnököt is, hogy "hozzájárultak a férfi halálához, és pont a függősége legkritikusabb szakaszaiban hanyagolták el."

A Hillary Clintont támogató Mary Trump egyébként sosem rejtette véka alá megvetését nagybátyjával szemben, 2016-os megválasztása napján Twitteren arról írt, hogy ez élete legrosszabb éjszakája, és gyászolja a nemzetet. Többek közt neki volt köszönhető az is, hogy 2018-ban a The New York Times leleplező cikket írt a Trump-birodalomról: kiderítették, hogy a jelenlegi elnök még a kilencvenes években testvéreivel segített szüleinek adót csalni. Ehhez Mary szolgáltatott nagyon fontos írásos bizonyítékokat.

Az ellenségeskedés közte és nagybátyja között egyébként nem a megválasztásakor kezdődött, hanem még nagyapja halálakor 1999-ben. Ekkor került ugyanis terítékre az idősebb Fred Trump végrendelete, Mary pedig kevesellte a rá és testvérére, Fredre eső örökség mennyiségét, mondván, hogy nagybátyja és három testvére manipulációja állhat a háttérben. A négy örökös testvér később kizárta a pénzügyi támogatásból Mary unokaöccsét, a súlyos fogyatékkal született Williamet, a nő szerint ez volt a kicsinyes bosszú az akadékoskodásuk miatt.

A nő jelenleg egy életvezetési tanácsadócéget, a Trump Coachinget vezeti, amely többek közt mentális nehézségekkel küzdőknek segít.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk