hirdetés

FELFEDEZŐ

5 ember, aki saját magát műtötte meg - és túlélte

Volt olyan, aki amputálta a karját. Nehogy utánuk csináld!
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2018. június 06.

hirdetés

Sokan félünk a műtétektől. Félünk, hogy esetleg ott maradunk a műtőasztalon, félünk a fájdalomtól. Vannak azonban olyanok, akik nem csak legyőzték ezeket a félelmeket, hanem egyenesen önmagukat műtötték meg. A Listverse ilyen hihetetlen eseteket gyűjtött össze.

Jan De Doot – húgykő műtét

1651-ben egy holland patkolókovács húgykövet műtött ki magából. De Doot addigra már kétszer átesett hasonló műtéten, de annyira fájdalmas volt mindkettő, hogy a férfi megfogadta, soha többé nem hagyja, hogy felnyissák a hasát. Így hát, amikor újabb köve lett, nem kért segítíséget, hanem próbált nem törődni vele.

Mivel azonban a kő nem akart természetes úton távozni, De Doot végül úgy döntött, maga távolítja el. A testvére segítségével felvágta a hasát, hogy elérje a hólyagját. A vágás nem volt elég nagy, ezért a férfi guggolásokat csinált, hogy kitáguljon. Azután két ujjával eltávolította a követ, a testvérét pedig elküldte a gyógyítóért, hogy varrja össze a sebet.

Bár nehezen hihető, de a kő a visszaemlékezések alapján tyúktojásnyi volt, és De Doot nagyon büszke volt rá. Állítólag be is festette aranyszínűre.

hirdetés

Aron Ralston – amputálás

2003-ban Aron Ralston épp egy kekseny kanyonban ereszkedett alá, amikor megcsúszott, kimozdított egy sziklát a helyéről, ami a kanyon falához szorította a karját. Sehogy sem tudott kiszabadulni.

Tudta, hogy hiába is vár megmentésre, mivel egyedül indult útnak, és senki sem tudta, merre ment. A jobb karja beszorult két szikla közé.

5 és fél nap után belátta, hogyha nem tesz valamit, ott fog meghalni, ezért brutális műtétre szánta el magát. A testsúlyát használva, és a szikla segítségével eltörte a csontjait a karjában, majd a túlélő késével elvágta az inakat az izmot és a szöveteket.

Lefotózta a levágott kart, majd otthagyta a kanyont. Egy család később megtalálta a férfit, és mentőt hívott, így Aron megmenekült. Történetét a 127 óra című filmben is feldolgozták.

Leonyid Rogozov – vakbélműtét

1961-ben egy 26 éves szovjet orvos, Leonyid Rogozov akkut vakbélgyulladást állapított meg magánál. Csakhogy épp egy antarktiszi kutatóbázison tartózkodott, télen, vagyis esély nem volt az elszállítására. A kollégái nem segíthettek neki, mivel ő volt a csapatban az egyetlen orvos. Egyedüli opcióknét az önműtét maradt. Utasította a társait, mit csináljanak, miközben a műtét tart. Még azt is meghagyta nekik, mi a teendő, ha ő elájulna. A műtét sikerült, két hét lábadozás után ismét munkába állt.

Deborah Sampson – kiműtött magából egy golyót

Deborah Sampson az amerikai sereg első női katonái közé tartozott. A függetlenségi háború idején tilos volt nőknek a hadseregben szolgálni, ezért férfinak kiadva magát, Robert Shirtliff néven vonult be. Felderítő lett, a britek után kémkedett.

Egyszer eltalálta egy puskagolyó a lábát. Sampson nem mert a felcserhez fordulni, mert félt, hogy fény derül a nemére, ezért magának távolította el a lövedéket. A műtét sikeres volt, de maradandó sérülések maradtak utána.

Sapson sajnos ettől függetlenül lebukott, kirúgták a sergeből, és hosszú évek után érte csak el, hogy ő is megkaphassa a katonáknak járó nyugdíjat.

Roland Mery – nemátalakító műtét

2009-ben a 61 éves Roland Mery annyira vágyott a nemátalakító műtétre, hogy elvégezte saját magán. A kórházban ugyanis két évet kellett volna várnia. Ezért egy reggel bevett jó sok fájdalomcsillapítót, a fürdőszobába ment, és alkalmi sebészeszközök segítségével eltávolította a péniszét.

Mituán végzett, odakiáltott a feleségének:

"Hívd a mentőket, megtettem!"

A kórházban az ügyeletes orvos azt mondta neki, hogy szép munkát végzett. A felesége azonban nem kísérhette el a kórházba, mert a rendőrség azt hitte, megtámadta a férjét. Gyanúsítottként kezelték, és még egy törvényszéki szakértői csoportot is kiküldtek a lakás átvizsgálására.hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk


hirdetés
FELFEDEZŐ

Mellkasán kívül dobog a szíve egy 11 éves orosz kislánynak

A Cantrell-pentalógiával született Virsaviyát állítása szerint ez egyáltalán semmiben nem akadályozza.
Fotó: Northfoto/mediadrumworld.com/@legendari_love - szmo.hu
2021. január 12.

hirdetés

Egymillió emberből csak egy születik Cantrell-pentalógiával, vagyis egy olyan rendkívül ritka szindrómával, amikor a szív nem a mellkasüregben, hanem azon kívül helyezkedik el. Így született a Floridában élő ma már 11 éves Virsaviya Borun-Goncharova is, akit állítása szerint szinte semmiben nem akadályoz állapota, írja a Mirror.

A Cantrell-pentalógia akkor alakul ki, amikor a terhesség alatt nem megfelelően fejlődnek a bordák és a hasfal. Az ilyen rendellenességgel született kisbabák az esetek túlnyomó részében röviddel a szülés után meghalnak.

Nem úgy Virsaviya, aki mára már egy igazi kamaszlány lett.

Pedig neki sem volt sok esélye a túlélésre: anyukájával már a terhesség alatt közölték, hogy már az is csoda lenne, ha a gyerek egyáltalán élve születne.

A csecsemő végül életben maradt, és azóta is mindenki a csodájára jár. Mivel a kislány szíve a mellkasán kívül helyezkedik el, folyamatosan látható, ahogy dobog. Ezt szereti nézni a gyerek testvére, Ervin is, aki gyakran nővére szívén pihentetni az arcát vagy kezét.

hirdetés
A kislány anyukája, Dari még 2015-ben költözött Oroszországból Amerikába egy műtét miatt. A kislány szívében található lyukat kellett megszüntetni, amivel lehetővé tették volna, hogy még könnyebb legyen az élete. Erre végül nem került sor a tüdő artériáit befolyásoló magas vérnyomás miatt, ráadásul 2020 elején Virsaviya kórházba került véroxigénszintjének csökkenése következtében.

Az anyuka elmondta, hogy bár a kislány csak nevet az állapotán, valójában nem olyan egyszerű az élete. Mivel a gyerek szíve tulajdonképpen a bőre alatt dobog, szinte minden szokatlan helyzet komoly megterhelést jelent számára. Ettől függetlenül a kislány nem adja fel, és ugyanúgy énekel és táncol a barátaival, mint a többi gyerek. Ilyenkor azonban mindig a közelben kell lennie az otthoni oxigén koncentrátornak, ha netán elszédülne vagy rosszul lenne.

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
FELFEDEZŐ

Egy elásott láb miatt hívta ki a rendőrséget egy angol nő, de kiderült, hogy az nem az, aminek látszik

A zsaruk rendőrkutyákkal mentek ki a helyszínre, ahol aztán meglepő dolgot találtak.
Fotó: Northumbria Police/Facebook - szmo.hu
2021. január 09.

hirdetés

Meglepő dologra lett figyelmes egy nő még kedden délután az angliai Gatesheadben, amikor a kutyáját sétáltatta: egy lábujjat vélt felfedezni a földbe ásva - számolt be róla a BBC.

A nő nagyon megijedt, azt hitte, talán egy holttest egy része kandikál ki a sárból, ezért készített egy fényképet és elküldte a rendőrségnek.

A helyi egyenruhások rendőrkutyákkal mentek ki a helyszínre, és igencsak meglepődtek, amikor rájöttek, hogy a lábujj valójában egy krumpli, amely mellett egy gomba nőtt ki a földből.

A rendőrök jót nevettek ezen, de a kapitányság Facebook-oldalán azt írták, becsülik a bejelentő nő éberségét, és arra kérik a lakosságot, hogy tegyenek hasonlóan, ha sejtésük szerint emberi maradványokra bukkantak, hiszen sosem lehet tudni. Ha pedig kiderül, hogy egy zöldséget találtak, a rendőrkutyák hálásak lesznek a jutalomfalatért.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés
FELFEDEZŐ

Felmondott az iskolában, és inkább az OnlyFans-en vetkőzik korábbi fizetése sokszorosáért egy négygyerekes amerikai tanárnő

Dollár százezreket keres a 33 éves egykori tanárnő. Egycsapásra elmúltak a család anyagi gondjai.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2021. január 12.

hirdetés

Korábban hat évig sajátos nevelési igényű gyerekeket oktatott, de inkább felmondott, és egy erotikus közösségi oldalon vetkőzik egy arizonai tanárnő azért, hogy támogatni tudja a családját, írja a Daily Star.

Courtney Tillia még a koronavírus-járvány első hulláma alatt döntött úgy, hogy felhagy tanári karrierjével, és a pénz miatt inkább az OnlyFansen próbál érvényesülni. A fizetős közösségi oldalon a 33 éves szexi tanárnő ma már iskolai fizetésének négyszeresét keresi meg havonta, és elmondása szerint egyáltalán nem szégyelli, hogy szexmunkás lett belőle.

Az Instagramon már több mint 160 ezer követővel rendelkező Tillia szerint a járvány kifejezetten jól jön az erotikus oldal dolgozóinak, mert a karantén miatt az emberek nem mennek sehova, hanem otthon ülnek és interneteznek. Míg korábban csak szűkösen jött ki fizetéséből és családja anyagi nehézségekkel küzdött, az erotikus oldalnak köszönhetően ma már mindent meg tud adni a hozzátartozóinak, amire csak szükségük van.

Pedig nem volt egyszerű a váltás: eleinte férje egyáltalán nem rajongott az ötletért, hogy a nő testéből éljenek a jövőben. De végül belátta, hogy nekik és négy közös gyereküknek is könnyebb lehet, ha minden a tervek szerint alakul.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

hirdetés

Courtney Tillia (@courtneytillia) által megosztott bejegyzés

A pénzen túl Courtney élvezi is a munkáját. Reményei szerint az ő története arra ösztönzi majd a többi nőt, hogy bátran kifejezzék szexualitásukat. A négygyerekes egykori tanárnő élete teljesen megváltozott, amióta erotikus modell lett, és elmondása szerint jobban élvezi az életet, mint valaha, egyáltalán nem bánta meg döntését.

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés
FELFEDEZŐ

Puszta kezével fojtotta meg a kutyáival végző farkast egy orosz gazda

A fenevad két kutyáját is megölte, és egy lóra is rátámadott. Az Észak-Oroszországban élő férfi attól tartott, hogyha nem állítja meg, akkor többeknek is ártani fog.
Illusztráció: christels/Pixabay - szmo.hu
2021. január 09.

hirdetés

Megdöbbentő felvételek számoltak be arról, hogy egy farkas megtámadott egy farmert Észak-Oroszországban - írja a Ladbible.

A felvételen jól látszódik, hogy a férfi és a farkas a hóban harcba keveredett, majd a férfi többször is megütötte a farkast, végül pedig puszta kezével fojtotta meg.

Az egyik jelentés így szól az esetről:

"A gazdának nem volt ideje felvenni a puskáját, és puszta kézzel fojtotta meg az állatot."

A farkas már két kutyáját is megölte a gazdának, és egy lovát is megtámadta, így a férfi attól tartott, hogy több jószága is ilyen sorsa jutna a farkas miatt.

Viszont az ügy nem marad kivizsgálatlanul, Galina Dzyuba, regionális főállatorvos elmondása szerint teszteket csinálnak, hogy megtudják, a farkas veszett volt-e. Ki szeretnék deríteni a támadás pontos okát, hogy azért történt-e, mert a farkasnak nem volt elég élelme, vagy mert éppen beteg volt.

hirdetés
A helyiek szerint az ilyen esetek, hogy haszonállatokra támadnak a farkasok, egyre gyakoribbak, hiszen az emberek a környező erdőket elégetik, pusztítják, és így a farkasok elveszítik a szokásos zsákmányukat.

Azóta a farmer is megszólalt az ügyben a Life.ru-nak, ahol elmondta, hogy ő maga hívta oda magához az állatot és került vele összetűzésbe.

Az orosz gazda attól félt, hogyha nem teszi ezt meg, akkor az állat másokat is megtámadhat:

"Ha nem teszem meg, valakit elkapott volna, megölt volna".

A küzdelem során a fenevad kicsit megharapta Krivosheev kezét, de egy bot segítségével sikerült visszavernie a férfinek a farkas támadását.

Borisz Krivosheev, a zsidó autonóm régió Novotroitskoe falujának lakója továbbá így nyilatkozott a farkassal való harcával kapcsolatban:

"Az első este két kutyát biztosan megölt, többeket megharapott, egy lovat is. Egy őrt elkezdett üldözni...Én is ott őrködök, a második éjszaka is eljött a farkas, megláttam, és azt mondtam neki: 'Gyere ide.' Odafutott."

A férfi az amur.info-nak elmondta, hogy már elég régóta vadászik, így nem fél a vadállatoktól. Krivosheev szerint inkább az emberektől kell félni, és nem az állatoktól.

Forrás: 24.hu

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET: