hirdetés

FELFEDEZŐ

Ritka betegségben szenved a fiú - 25 évesen is 12 évesnek néz ki

Rengetegszer elkérik a személyijét, és családja sem veszi komolyan.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2018. augusztus 20.

hirdetés

A Fabry-kór egy nagyon ritka, öröklődő betegség, ami egy hibás gén következtében a test több részét, például a veséket, a szívet és a bőrt érinti. A kór áldozatai egy adott életkor után nem fejlődnek tovább fizikálisan - ettől szenved a lengyel Tomasz Nadolski is, aki 25 éves létére 12-nek néz ki.

Nadolski problémái 7 éves korában kezdődtek, amikor minden étkezés után hányt, azonban orvosai sokáig pszichés eredetűnek hitték a rosszulléteket. A családja sejtette, hogy súlyosabb problémáról van szó, de évekig az evésben látták a megoldást - írta a The Sun.

A fiú elárulta, hogy szülei a mai napig gyerekként kezelik, nem támogatják őt, így élete nagy részét magányosan, a szobájában tölti. Külseje miatt számtalanszor került megalázó helyzetbe, hiszen senki sem hiszi el, hogy már rég betöltötte a 18-at.

A Fabry-kórt egy méregdrága gyógyszerrel kezelik, ami havi szinten több mint 5 millió dollárba kerül, de a gyógyszer gyártója szerencsére beleegyezett, hogy Tomasz ingyen megkapja a szükséges adagot.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk