hirdetés

FELFEDEZŐ

Rage Room: így vertek ripityára baseballütővel egy rakás elektronikai eszközt

A PlayIT Show keretében bárki elhozhatta elektronikus tárgyát, számítógépét, amit saját kezűleg semmisíthetett meg. Rendhagyó módon környezetbarát is volt az akció.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. december 04.

hirdetés

A PlayIT Show Magyarország legnagyobb gamer rendezvénye, itt rendezték meg már másodszor a Rage Roomot a JÖN Alapítvány szervezésében.

A show szervezőinek a kérésére az elektronikus eszközök gyártása és utókezelésének a globális problémájára hívták fel a figyelmet.

Mi az a Rage room?

Magyarra fordítva “dühöngőszoba”, ahol a PlayIT Show 2019-as eseményének talán legeredetibb és leginkább figyelemfelkeltő elemével jelentkezett a JÖN, az akció egyszerre feszültség-levezető és rendhagyó módon környezetbarát is.

A Rage Roomba bárki elhozhatta elektronikus tárgyát, számítógépét, perifériás eszközeit, illetve monitorát, amit egy kőkemény baseballütővel, pajszerral ripityára verhetett szét.

Itt még nem állt meg a tudomány, hiszen a következő lépésben szelektíven szétválogatták: műanyagot a műanyaghoz, fémet, a fémhez.

hirdetés

Természetesen mindenki védőöltözéket kapott. A cél az volt, hogy felhívják a figyelmet az elektronikus hulladékok hulladékproblémájára, a túl-vagy átgondolatlan fogyasztásra, illetve mindezen termékek szelektív gyűjtésére vagy leadására.

# Csináld másképp

Te mit csinálnál másképp? - Csatlakozz a klímaváltozás hatásairól, a műanyagmentességről és a zero waste-ről szóló facebook-csoportunkhoz, és oszd meg a véleményedet, tapasztalataidat!


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk