FELFEDEZŐ

"Összegyűlt a Supershop-kártyámon 250, be lehet váltani egy somlóira?" - özönlenek a kommentek a Gundel oldalára

Láthatóan sokakat felháborított, amikor kiderült: a Miniszterelnökség menzáján potom áron kínálják a fogásaikat.

Link másolása

A minap kiderült, a Gundel étterem üzemelteti a Miniszterelnökség menzáját a Várban, és az is, hogy éttermi áraikhoz képest nagyon is olcsón kínálják a menüjüket. Míg a honlapjukon elérhető menüben a legolcsóbb főétel közel 6000 forint, a legdrágább 16 500 forint, ehhez képest a Várban 850 forintért adnak egy kétfogásos napi menüt (két fajta közül lehet választani), és gyakorlatilag mindegyik főétel 1000 forint alatt rendelhető.

A Gundel étterem Facebook-oldalát ezek után elözönlötte a kommentcunami. A hozzászólók jó része egyértelműen felháborodását fejezi ki, de azért szép számmal akadnak olyanok is, akik iróniába bújtatják egyébként szintén negatív véleményüket. Ezek közül válogattunk párat.

"Szeretnék 15 fővel feliratkozni a menüre!!- a cím mindig változó ( építőipari Brigád )- de küldünk érte taxit majd , hiszen így is remek az ajánlatuk !! Kérem írjanak mikortól és hova küldjem a taxit!- előre is köszönöm ..."

"A gyerekek iskolai menzáján nem szégyellnek a vállalkozók éttermi árakat elkérni, az uraknak meg kifőzdei áron alászolgálnak..."

"Összegyűlt a supershop kártyámon 250, be lehet-e váltani egy somlóira?"

"Jó napot! Szeretném lemondani az asztalfoglalásomat. A barátnőmnek azt ígértem, hogy egy drága étterembe viszem, de így inkább elviszem lángosozni."

"Tisztelt Gundel étterem!

Gratulációmat szeretném kifejezni az árképzésükhöz!

Végre egy étterem, ahol a panelproli is a pénztárcájához mérten tud menüből rendelni. Azt szeretném önöktől megérdeklődni, hogy a Karmelitás menünél az árban a vidéki kiszállítás is benne van, vagy csak Budapesten szállítanak ki?

Az is érdekelne, hogy Széchenyi szabadidős kártyával is lehet fizetni, és hogy elfogadják-e még az Erzsébet utalványt?

Ja, lenne még egy kérésem! A családnak megtetszett az önök által biztosított "fordított" élű kés, abból szeretnénk kapni, mert még kicsi a gyerek! Köszönöm megtisztelő figyelmüket, és várom válaszukat!

Ja, jut eszembe, a gyerek iskolájában pocsék a kaja, oda is szállítanának, mert olcsóbbak és jobbnak tűnik a konyhájuk."

"Holnaptól nem a Blahán állnak majd sorba a rászorulók hanem a várban O1G menüért."

"Remélem, a húslevest orjából vagy farhátból főzitek, legalább így jusson nekik egy kis gerinc."

"Tisztelt étterem! Hülyére röhögtem magam a délelőtt folyamán a kommentektől, így nem tudtam főzni a családnak, ráadásul ilyen olcsón nem tudom kihozni az ebédet. Kérem, küldjenek számunkra 6 menüt!"

"3 gyerekes anyuka vagyok, a legnagyobb 4 éves, a legkisebb 8 hónapos. Dolgozom, hogy meg tudjunk élni. Az oviba mi szülők visszük kétnaponta felváltva a gyümölcsöt, mert azt már nem tudják kihozni az étkezési keretből. A munka és a 3 gyerek mellett kevés időm marad főzni. Rendelhetek Önöknél? Főleg a főzelékek és a tészták érdekelnének."

"Szeretnék rendelni egy somlóit, de nagy címletem van, 500 Ft-os, vissza tudtok adni?"

"Egy O1G menüt szeretnék rendelni. 3 év múlva fizetek Sodexho utalvánnyal. CEU-s diákkedvezmény van?"

Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk
Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk


FELFEDEZŐ
A Rovatból
Hat éve nem használ sampont és balzsamot egy férfi, azóta nem hullik a haja
Az első három hét volt csak durva, utána beindult a haj öntisztulása. Lehet, hogy ennyire egyszerű a kopaszodás ellenszere?

Link másolása

Már több mint tízmillióan látták Nick Coetzee videóját, amiben a férfi a hajhullás megállításáról mesél a TikTokon. Coetzee még tinédzser volt amikor észrevette, hogy a homloka egyre feljebb kúszik, a pólói pedig tele voltak kihullott hajszálakkal.

A helyzet odáig fajult, hogy az iskolába két inggel indult el, mert tudta, hogy az első óra végére tiszta haj lesz mindene,

írja a videót kiszúró LADbible.

Coetzee haja végül már csomókban hullott, amikor arra gondolt, hogy nem használ egy ideig vegyszereket tartalmazó sampont és hajbalzsamot. Ennek már hat éve, mivel rövid időn belül abbamaradt a férfi hajhullása. Nick haja azóta sokkal egészségesebb, és mint kiderült, nincs egyedül azzal, hogy hajmosás nélkül éli az életét. A természetes módszerben, vagyis az egyszerű tiszta vizes öblítésben hívőknek saját mozgalma van, amit többek között a #nopoomovement hashtag alatt lehet elérni.

Coetzee elmondja: eleinte attól tartott, hogy nagyon zsíros lesz a haja. Ez így is volt az első 2-3 hétben, utána azonban beindult az öntisztulás, és a haja visszanyerte természetességét. Azóta nincs gondja a hajhullással sem, és sokkal jobban érzi magát.

A kopaszodástól megszabadult férfi angol nyelvű videóját itt lehet megnézni:

@_nickcoetzee Haven’t washed it in years ✋? #nopoomethod #hairloss #hair #hairtok #fyp ♬ Paris - Else

A hajmosás nélkül élők Nickhez hasonlóan úgy vélik, hogy a vegyszerekkel telepakolt samponok és kondicionálók valójában átverések. Ráadásul a műanyagtubusok rendkívül környezetszennyezők. Ezen felül akad olyan is, aki pusztán takarékossági megfontolásból próbálja ki a sampon nélküli életet.


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk
FELFEDEZŐ
A Rovatból
Már be lehet költözni a világ legkeskenyebb felhőkarcolójába, ahol milliárdokba kerülnek a legolcsóbb lakások is
A 84 emeletes Steinway Towerből pazar kilátás nyílik Manhattenre és a Central Parkra.

Link másolása

Elkészült a világ legkeskenyebb felhőkarcolója, amit New York Manhattan városrészében építettek fel.

A Steinway Tower vagy 111 West 57th Street néven ismert épület 435 méteres magasságával a nyugati félteke egyik legmagasabbja, csak két New York-i felhőkarcoló, a World Trade Center és a Central Park Tower nagyobb nála. Magasság-szélesség arányával (24:1) viszont kiemelkedik minden hasonló toronyépület közül.

Az építkezést 2013-ban kezdték el, végül 2021-re készült el a felhőkarcoló. 84 emeletesre építették, benne és a szomszédos Steinway Hall épületben összesen 60 lakást alakítottak ki. A torony tetején egy háromszintes penthouse lakás található, amely a Central Parkra néz. Az épület homlokzata terrakotta tömbökből áll, amely különböző megvilágítában és különböző szemszögből nézve más színűnek és textúrájúnak tűnik.

Az építészek fő célja az volt, hogy egy teljesen más, merész épülettel gazdagítsák New York látképét, ugyanakkor az a helyszín történelmi gyökerei előtt is tisztelegjen. A torony ugyanis a Steinway Hall kiegészítése lett, amely egy 1925-ben épült történelmi épület, a Steinway & Sons német-amerikai zongoragyártó cég alapítójának egykori otthonaként ismert, most pedig koncertteremként működik.

A felhőkarcolóban igazi luxuslakások várják leendő lakóikat, természetesen pazar kilátással - és jó sok pénzért.

Egy stúdiólakás ára 7,75 millió dollárról (~2,6 milliárd forint) indul, a penthouse lakások ára pedig 66 millió dollárig (~23 milliárd) terjed.

A Steinway Tower

Forrás: CNN


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk

FELFEDEZŐ
Orbán visszaadta a kampányszéket, amit Margit nénitől kapott kölcsön kampányeseményekre
„Szerencsét hozott, 4 év múlva megint elkérjük” - írta a kormányfő, aki egy virágcsokorral is megköszönte a hölgynek a kölcsönszéket.

Link másolása

Mint arról mi is beszámoltunk, Orbán Viktor a parlamenti választás előtti napokban több városban is járt, a kampányeseményeken pedig egy kisszékre állva szólt a közönségéhez.

A választás utáni napon a kormányfő a Facebook-oldalán osztott meg egy képet arról a bizonyos székről, amit - mint kiderült -

egy idős hölgy adta kölcsön neki a fórumokra.

A miniszterelnök alá is írta a fából készült széket a "köszönöm" mellé.

Orbán a korábbi posztjában azt is írta, hogy a szék "jól bírta a strapát". Most viszont eljött az idő, hogy visszaadja a bútordarabot a jogos tulajdonosának, vagyis Margit néninek.

A kormányfő egy "Köszönöm, Margit néni!" feliratú képet tett közzé a Facebook-oldalán szombaton, amin a hölgyet láthatjuk a székkel és egy virágcsokorral a kezében.

"Kölcsönszék visszajár! Szerencsét hozott, 4 év múlva megint elkérjük"

- írta hozzá a miniszterelnök.

Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk

FELFEDEZŐ
Orbán Viktor a levágott disznónak is megköszönte, hogy nyert a Fidesz
A miniszterelnök a választások előtt az ország több pontjára is elment, sorban mond köszönetet mindenkinek.

Link másolása

Orbán Viktor a 2022-es választások előtt a legtöbbet vidéken kampányolt. Most, száz százalékos a feldolgozottságnál is stabil a Fidesz kétharmada, a miniszterelnök pedig a Facebookon említette meg azokat a településeket, ahol nem sokkal a választások előtt járt. Így kerülhetett ki a Facebookjára az a poszt is, amiben egy levágott disznónak is köszönetet mondott.

"Köszi, Röfi! Hajrá, Öttömös!"

- áll Orbán alábbi posztjában.


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk