Óriási változások jönnek hamarosan a McDonald's kínálatában
Fontos változásokat jelentett be a McDonald's, melyek érintik a franchise kínálatát és az éttermeket is, írja a Mirror. Az Egyesült Királyságban és Írországban már bejelentett változások az 1955-ben alapított hálózat történetében példa nélküliek lesznek, és kivétel nélkül azt a célt szolgálják, hogy a márka legkésőbb 2050-re elérje a nettó zéró karbonkibocsátást.
A 'Plan for Change' (magyarul: Változási Terv) magába foglalja azokat a jelenlegi és jövőbeni lépéseket, amit a Meki a bolygó és a közösségek túlélése érdekében tesz. Ezek közül már folyamatban van az első: egy olyan étterem nyitása, ami maradéktalanul megfelel a nettó zéró kibocsátás valamennyi követelményének. A Shropshire-ben épülő egység a tervek szerint a jövő hónapban nyithat meg.
A növényi alapanyagokból készült szendvicset az elsők között Ausztriában vezették be, de idővel elérhető lesz a McDonald's valamennyi éttermében.
A brit hálózat igazgatója ugyanakkor elmondta, hogy a fenntarthatóság a jövőben nemcsak stratégia, hanem üzleti terv is lesz egyben. Ennek megfelelően úgy kell megtalálni a helyes utat az eddig és az új út között, hogy az ne veszélyeztesse az 1400 étterem 130 ezer dolgozóját, az éttermeknek beszállító 23 ezer gazdát, miközben a napi 4 millió vásárlójuk is elégedetten távozzon.
A brit McDonald's az elmúlt két évtizedben több lépést tett, hogy csökkentse a bolygóra gyakorolt hatását. Ennek érdekében az étlapon szereplő ételekhez a marhahús már csak a szigetországokban tenyésztett állatokból származik, kizárólag szabadtartásból származó tyúktojást használnak, biotejet, valamit szigorú szabványoknak megfelelő sertéshúst, halat és kávét kínálnak a vásárlóknak.