hirdetés

Nyitott gerinccel született a 2 éves kisfiú, aki mosolyogva tűri az élet nehézségeit

A kisfiú egy hónap alatt a Facebook kis hőse lett.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2018. augusztus 17.

hirdetés

A kansasi Roman Dinkel 2 éves, de már most nagy megpróbáltatásokat állít elé az élet. A kisfiú nyitott gerinccel született, és bár már megtanult járni, csak mankó segítséggel képes lépegetni.

Édesanyja a terhessége 20. hetében tudta meg, hogy a babának nem egészséges a gerince. A szülőket teljesen lesokkolta a hír, de tudták, hogy ez még nem a világ vége.

A Roman születése utáni első év nagyon nehéz volt mindannyiuk számára, mert rajta kívül még két gyereket nevelnek. Whitney és Adam Dinkel folyamatosan aggódtak a kicsi egészségéért. Három hónaposan már átesett egy agyműtéten, majd később még egyszer megoperálták.

Először még csak bottal volt képes járni, de már kapott egy kerekes mankót is, amit inkább játéknak fog fel, ezért imád vele közlekedni.

Szülei nagyon örültek ennek, hiszen a kisfiú gyorsan megtanult alkalmazkodni az új "járgányhoz", ami sokkal nagyobb szabadságot adott neki.

hirdetés

Defying Odds: Roman's Journey

Roman showing off his jumping skills! Another thing we didn't know if he'd ever do. #defyingodds #chiropractickid #godisgood

A család egy Facebook-oldalt is létrehozott Roman számára, hogy a rokonok és a barátok lássák a fejlődését, és felhívják a figyelmet erre a betegségre. Többek között egy olyan videót is feltöltöttek, amin a kisfiú a család kutyának, Maggie-nek büszkéledik a azzal, hogy milyen jól megy neki a járás.

Defying Odds: Roman's Journey

You think he's proud of himself? "Look Maggie, I walking Maggie!" (for usage and licensing contact licensing@viralhog.com)

A videó aztán villámgyorsan terjedni kezdett a neten, 24 millióan látták rövid idő alatt. De ez még semmi! Az oldal addigi 908 követője hirtelen több mint 200 ezerre ugrott fel, az emberek pedig nagyon megszerették az életvidám, mosolygós kisfiút.

Defying Odds: Roman's Journey

So I got a crazy idea last night that Roman needed a pair of forearm crutches. I texted romans therapist at like 9:30pm and told her my thoughts and she agreed it was a great idea! She's so awesome...

A szülők nagyon megdöbbentek a nem várt rajongótábor érkezésén, és kicsit ijesztőenk is találják, hogy ennyien kíváncsiak az ő magánéletükre, de nagyon jól esik nekik a követők támogatása. Ebből viszont a főszereplő, Roman semmit sem érzékel.

"Fogalma sincs róla, hogy milyen híres lett. Beszéltem már róla neki, de egyszerűen nem érdekli. Nagyon nyitott, cserfes, vagány személyiség"

- mondta róla édesanyja a People magazinnak.

Defying Odds: Roman's Journey

"No fank you!"

A család reméli, hogy Roman is teljes életet élhet. Abban bíznak, hogy főiskolára megy, megházasodik, gyerekei lesznek, és hosszú, boldog élete lesz.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk